...... смисъл "те там се турчеят",ако под думата турчеят се има впредвид .............,мисля че това се отнася до религията, ти сам каза че тук не са запознати че ислямът е религия която се изповядва от различни по народност хора,не само от турци, а при нас незнам защо исляма се свързва с турците ,и всеки който го следава хората незнам защо казват "този се мисли за турчин", многао сме зле ......... преди да посетя този сайт и аз незнаех много за исляма ,не че сега знам но поне разбрах къде грешат хората в тези изрази,в джамията ходят хората да се молят а не зарад това че са турци,разбираш ли сега къде ни е проблема,пиша ти това с риск сега да обидя доста хора тук ,искам предварително да се извиня ,но ти разбираш за какво говоря понеже си тук сред нас и не ти е лесно с нас признавам,
"Фисинка", никой не може да обидиш с тези коментари, още повече, че и сега питаш и научаваш някои нови неща!
То тук, почти всички за различни неща се се учим в движение, така че смело напред с въпросите и коментарите!
На, който не му уйдисва, много му здраве!
А, между другото, сигурно няма да е далеч времето, когато и в този сайт и в БГ-то ще се разбере, че основната и по-голямата част от Помаците са станали мюсюлмани, много, много време преди тука в БГ-то да дойдат османците или там некви други, но да сме здрави и живи всички и да почакаме!
Също така и това, че мсеки има право да мисли, дори да греши, че нито един народ, на нито една общност, етнос или нация, още повече пък, най-малко една или друга партия на която неин водач да е с мюсюлманско име, би трябвало да се изявява, представлява или присвовява "притежанието" върху мюсюлманството или да се величаят като главни представители на мюсюлманите в България или на Балканите!
За сега поне, това нещо, не се прави от Помаците, даже нито пък и от арабите, колкото и далеч да са от българските и балканските мюсюлмани, които може пък, дори с право да претендират, че са "по" големи мюсюлмани за да имат претенции за подобно нещо!
Но, хайде да спрем до тук, защото ще стигнем до полит-празноговорене, което е едно, а съвсем друго са реалните действия скрити от погледа на "бюлетинките", но не и от погледа на всемогъщия Аллах!