Като чета всичко това започвам да си мисля че не знаем какви сме от религиозна гледна точка, да и тук постоянно има екскурзии в училище до Рилският,Троянският манастир ,но и аз не миля чи ма нещо толкова лошо в това ,да учителите ги организират също така и сурвачки се правят пак по тяхна идея,но как да обясниш на едно 7 годишно дете че не трябва да има елха вкъщи на коледа,и че ходенето да разгледа манастира не отговаря на неговата религиозност,тук нямаме учебен продмет релития ,може би затова е така,пък и аз лично се чувствам страшно неловко да влезна в църква или манастир понеже не знам какво се прави там, но също така незнам и какво се прави ако влезнеш и в джамията, не искам да обидя никой отново казвам просто това сме ние нали се интересувате как живеем тук, вероятно има доста неща които не отговорят на някой правила,да си призная не разбирам нито едно от определенията които давате тук затова ще се въздържа от коментар,а това с боят зарад сурвачката което ни описа subigi kurt не мисля че бих го направила с моите деца , насилието поражда насилие,проблемите според мен се разрешават с дискусий,но товава когато човек е способен да те разбере правилно