Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 555094 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline ficinka

• Adviser
Ми мен лично точно това ме впечатли в този сайт, нещата които пишем и качваме, снимки от всички краища на България и извън нея  ,да се опознаваме взаимно ,мисля че е време да се възобновят тези неща и малко да поспрем с политиката която мен лично много ме дразни напоследък,нищо лошо нека обаче да си въртят тези неща на друго място,сайта ме впечатли точно с това че не се пишеше за политика а имаше какво да се прочете или види за нашите хора които са далече от нас.Да се опознаем да разменяме впечатления и т.н. политиката  е една и съща убива всичко хубаво.На хората им писна от  празни приказки ,дела искат и тогава сами ще подкрепят който е заслужил. ;)

Offline ibriiana

• Avarage member
taka e nie sme nikolko sela pomaci v tetevenskia krai a po rodopite ima celi gradove.i vupreki tova obi4aite i nosiata 6te se zapaziat mnogo dulgo vreme,za6toto imladite se interesyvat ot teia ne6ta.

Offline dim56

• Forum fan
Много красиви снимки!
Благодаря от сърце на ibriana и ficinka за положения труд да ги споделят тук.
Бъдете живи и здрави и все така, заедно с pomag, да показвате колорита на живота на хората от вашия край.

Offline daczo

• Forum fan
Mnogo hubavi snimki Ficinka,az kritikuvam s celta da pokazvash poveche.Tova e Orient,no nash orient.Na choveka od zapad mozhe taka da izglezhda kakto napisah.

Offline ficinka

• Adviser
Аз пък мисля че само тук различното се отхвърля и не се разбира , на човекът на запад би му харесало или най-малкото би го приел за нормално. ;)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Fici i ibriana na men mi stava nelovko kogato gledam kak nqkoj stari jeni ferecetata gi kopayat sys ferecetata. Mnogo cesto sim imvikal ce tova e unikalna dreha, cujdencite davat masa pari za takiva aftenticni i orientalski drehi. Mnogo dobre shte izglevda ako e v nqkakoya mehana ili v mozey kideto se prestavqt podoben tip oblekla. 

Offline nezir_9

• Advanced member
Невероятно е това, което сте снимали - безценно богатство.

Снимките ме върнаха години назад в моето родно село!

Хиляди благодарности на ibriana и ficinka, че ги споделяте с нас, тук в сайта!

Нека Аллах Ви дава здраве и живот - все така да продължавате.

Между другото китеници тъкат ли се по Вашия край?  

Offline rcn

• Senior member
Chist Orient.Hobavo da vidish i da biagash.Ferezheta ,a naj-dobre burki.

"Който го е страх от мечка, да не ходи в гората"

Няма мечки - проверих лично. А за "Ориента" - ако бях останал вечерта в някоя Чака-Рака дискотека може би щях да го видя, но в "неавтентичен" вид. Ако искаш да видиш истинския "Ориент" в България иди в София, Най Клуб - Площад "Народно Събрание" 10.

Offline ficinka

• Adviser
Fici i ibriana na men mi stava nelovko kogato gledam kak nqkoj stari jeni ferecetata gi kopayat sys ferecetata. Mnogo cesto sim imvikal ce tova e unikalna dreha, cujdencite davat masa pari za takiva aftenticni i orientalski drehi. Mnogo dobre shte izglevda ako e v nqkakoya mehana ili v mozey kideto se prestavqt podoben tip oblekla. 
Да прав си ,не би трябвало да се закопава такава дреха , най-малкото би останала като спомен за човека който я е носил, пък и доколкото знам сега няма от къде да се купи такава, както казах и по горе имат я  само по старите хора ,баба ми също имаше но незнам кой от роднините я е взе, иначе бих я снимала ,вероятно някоя от по старите и сестри, незнам нещо като спомен, пък и нали знаеш че имат един такъв ритуал тук при нас в който като почине човек на седмини ли незнам точно как беше се дават дрехи на починалият на някой жив човек да ги носи , като се вярва че така починалият и на оня свят ще ги облича , би трябвало да се подарява на някой това фередже отколкото да гние в земята,затова по рядко вече виждам да ги обличат явно са на изчезване.

Offline ficinka

• Adviser
rcn изкам да кажа че ми беше много приятно да се запознаем лично , жалко че времето ви беше ограничено и не можахме да изпием по едно кафе и да поговорим.Но нищо друг път. ;)

Offline ficinka

• Adviser

Да Незир тъкат се и китеници и губери и т.н.ще направя някоя снимка и ще кача.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Чержетата и старите ястъци също са много цветни и красиви. Много от тях са като в Родопите, същите шарки и орнаменти. Добре е Фици да се зазнемат и да се качват.

Offline ibriiana

• Avarage member
Много красиви снимки!
Благодаря от сърце на ibriana и ficinka за положения труд да ги споделят тук.
Бъдете живи и здрави и все така, заедно с pomag, да показвате колорита на живота на хората от вашия край.
imam o6te mn snimki okolo 30 ili 40,v nai skoro vreme 6te gi pratia na ficinka da gi ka4i,prosto v momenta niamam tazi vuzmojnost,za6to sum v dryg grad,nalojise da putuvam,no obe6tavam v nai-skoro vreme da ka4im ne6to novo..

Offline ibriiana

• Avarage member

ne sum se setila..ne sum gi snimala,daje prez zimata se zavivam s guber,garderobva e pulen s kitenici i takiva ne6ta,sko 6te snimam i 6te gi 4akim.

Offline ficinka

• Adviser