Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 550322 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Offline Rahmie

• Charter member
Blagodarya ti mnogo Ficinka a taka sashto i na Ibriyana... Krasivi snimki, shareni

Ta sega iskam nepremenno edni takiva vashenski shalvari s uchkur, kak bih mogla da si zakupya edin chift...  :-*  :)?

Blagodarya..

Offline osoitza

• Avarage member
много е интересно, ако има повече снимки качвайте не се стеснявайте :)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
И аз ти благодаря, ще е добре да се заснеме и едно фереже, особенно капака, който е ориенталски. В момента сме с rcn и той доста пиятно се възхити от цветовете на носията.

Offline ibriiana

• Avarage member
zdraveite,radvam se 4e sa vi haresali snimkite,imam o6te mn no ne sum imala tazi vuzmojnost da gi ka4a,mn sum blagodarna na ficinka,samo da ia vidia i 6te go poleem nali sme suselianki mn i blagodaria,ne sum se rovila mn iz garderoba no ima taka nare4enia bari6,tova e zabratka s trantulki,obe6tavam da snimam i da ia ka4a.kolkoto do stanovete,moiata maika moje da tu4e,no stana zaema mn miasto i zimata naistina e razgloben i stoi na tavana,tia e na 43 godini,znae kak da tu4e,moje da 6ie 6alvari i da pravi y4kyrite i gaitana otdoly na kra4ylite,mnogo ia biva v tezi ne6ta i mn hora idvat pri neia da im y6ie 6alvarite..tia znae kak da gi kroi i kakvo da gi pravi.6te napravia o6te snimki i 6te gi pratia,obe6tavam

Offline daczo

• Forum fan
Chist Orient.Hobavo da vidish i da biagash.Ferezheta ,a naj-dobre burki.

Offline imersim

• Member
  • **
Chist Orient.Hobavo da vidish i da biagash.Ferezheta ,a naj-dobre burki.

"Който го е страх от мечка, да не ходи в гората"

Offline ibriiana

• Avarage member
imersim,prav si..mnogo si prav

Offline ficinka

• Adviser
Ficinka, благодаря за хубавите снимки. Човек винаги се учи и от теб научих какво е учкур. Снимките ме и натъжиха малко, защото осъзнах, че след баба ми няма човек от семейството, който знае как се въртят куките, за да се изплетат чорапи. Много ме зарадва, че имате станове за тъчене. Те през цялата година ли са сглобени или само лятото?
Моля нама защо да ми благодарите ,за мен е удоволствие да кача нещо за нас тук, благодарностите са за ibriiana трудът е нейн, а за куките си прав много от младите и на идея си нямат как се плете, аз мога ,мен ме е учила баба ми навремето , но днешното поколение не го интересуват такива неща  което е жалко .

Offline Беглик

• Advanced member
Ibriiana, благодаря. При нас дядо сглобяваше стана в средата на юли и го разглобяваше чак, когато баба свърши материала, който цяла година преди това бе подготвяла. Извинявам се за неискания съвет, но помагай и уважавай много майка си, защото имам чувството, че е от чисто злато. А също и Ficinca.

Offline ficinka

• Adviser
Blagodarya ti mnogo Ficinka a taka sashto i na Ibriyana... Krasivi snimki, shareni

Ta sega iskam nepremenno edni takiva vashenski shalvari s uchkur, kak bih mogla da si zakupya edin chift...  :-*  :)?

Blagodarya..

Моля ,ми ще ти подарим едни ,или ще ти ушием  :Dно ще ни трябва ръстът ти за да не ги ошият къси  ;), а ти нали беше в Турция или греша , нашите хора ходят там да си купуват платовете там са от хубави по хубави.Радвам се че снимките са ви харесали. ;)

Offline ibriiana

• Avarage member
i ti na linia?v po6tata li si v momenta ili v po4ivka,

Offline ficinka

• Adviser
И аз ти благодаря, ще е добре да се заснеме и едно фереже, особенно капака, който е ориенталски. В момента сме с rcn и той доста пиятно се възхити от цветовете на носията.
Значи rcn все пак дойде на гости в Галата  :D, радвам се  ;),а за фереджето си прав но за съжаление го имат само по старите хора и го обличат само на погребения ако си забелязал това , но ще видя ще потърсим и ще качим. :)Е той може да каже дали е хубаво само да погледа и да бяга или му е харесал престоят там. :D Само искам да доуточня че фереджето не е тази забрадка която покрива лицето , а нещо като елече или яке , с много интересно наметало отзад ,в повечето случай е от кадифе ,с гайтани ,много е  интересно за  съжаление не съм виждала скоро . :) както казах имат го само по старите хора и го обличат в определени случай. :)

Offline ficinka

• Adviser
i ti na linia?v po6tata li si v momenta ili v po4ivka,
Във нас съм в пощата нямаме нет. ;D

Offline ibriiana

• Avarage member
aha ok

Offline @xmet

• Senior member
Еееееееееех, :D наи после нещо по различно от еднообразието на саита в последните няколко седмици. ::)
Благодаря ти Фисинка. :)

Продължаваите в същия дух. ;)

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42