Защо някои хора, не вземат да си обуят патурите, навущата, цървулите башибузушката чалма и да се почустват истински помаци, щом това ще ги направи щастливи. Пожелавам им удобство в тях. В България има помаци във всяко едно нейно кътче, те са с различни нрави и облекло и мисля, че никой няма право да те кара да се обличаш така, както той му е угодно. Всеки един който е роден в помашко село и е такъв, малко или много уважава себе си и околните около него като такива, в каквато и да е степен! Това, че съм споменал за Рибново, Света Петка и други Родопски села не съм го казвал с насмешка а съм направил сравнение за това, че всички помаци в Бг. се обличат по различен начин и, че не сме хомогенна маса погледната от всеки ъгал. Даже и като степен на религиозност сме различни! Съдба, много добре се знае, че нашите села сме на пъпа на България на кръстопътя сме, мъжете 90% от тях са строители в София, това ни е накарало да сме се променили толкова бързо. Не може и като утидем в града да говорим на диалект, то това още в училище се изкоренява.