........ Рибново за секунди се вънах в детските ми години. Хората бяха облечени по начин като нашите жени .......... о ме навежда и на мисълта, че може да сме мюсюлмани, но чак пък толкова крайни да бъдат вече не го приемам. ........ осъзнавам, че религията държи и контролира нещата. Тя задърржа развитието ........... ""ОООО,ТЕ ТАМ СА НЕНОРРМАЛНИ!!! Е то и Турците са мюсюлмани ама на плажа са по монокини бе! ........... Ходжата като е толкова чист защо погребва в Тетевенско помаци с християнски имена? ......
Здрасти, драги "pomag"!
Яз, така, между другото си мисля, че на мен нито Рибново, нито различните носиите ми пречат!
На теб или на други може, но пък на мен и твойто мнение дори, макар, че е различно, никак не ми пречи!
Нито ми пречи, едното "крайно" облекло в Рибново, нито пък ми преча друго "крайно" облекло, монокините в Туркията!
Ти, не си ли запознат, че тези "монокини" в Турция, ги въведе един модерен Помак, дето се казва Кемал Ататюрк и сега се търси по целия свет, един друг подобен Помак , да въде там отново "ферджите" и "шалварите" за да "Рибновизира" тамошните турци, ама до сега не можем да го намерим!
Ако, ви се намира некав такъв Помак от помашките села от вашия район, дайте го насам, да го изпратим експресно в колет за армаган на наште турци там, да промени това нещо и да го "възроди" наново, онзи народ!
Чул си, да ти казват, че онези там от оня край са били "ненормални"!
Абе, да не си чул погрешно, че става въпрос за онези разголените "неморални", с "минижупите" от два пръста и с "моно" и с "би" кините, щото на мен и двете групи "ненормални", изобщо не ми пречат!
Ходжата, дето посочваш, ще го изпитва, неговият си господ, не твоят, който изглежда ти е дал пълномощно, да бъдеш съдник на земята, като католик!
Щото, за неговият господ, на ходжата, не са важни имената в личните карти, за да ги погребва като мюсюлмани, така некаде пишело по китапите, а са по-важни дела на този човек с другото име в личната карта!
Освен, това, требва да знаеш, че и ходжитге и поповете са служители, за което им се полага заплата за месечните си задължения, които изпълняват, да погребват хората, в т.ч. и да ги ограмотяват малко, за да не не ги дразнят различните и "ненормални" неща!
Ако, имаш нужда да понаучиш някои неща от ходжата, прати ми твойта банкова сметка, за да ти пратя някое левче, да идеш при този ходжа, да си платиш за някоя "нормална" лекция или да ти изпее някоя дуа , за твоето духовно здраве!
Показвай пътя на римския папа, но пък Аллах, да ти помага!