Български > Дискусии

Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...

<< < (8/255) > >>

ficinka:

В ляво е нана Ата а детето което държи е брат ми ,до нея е Сели ,и те са от село Бабинци а снимката е от 1989 гл

ficinka:
URL=http://img370.imageshack.us/my.php?image=spa1085.jpg] а това е за нашите приятели които са в далечната чужбина ,скоро виждали ли сте цъжнало минзухарче ,

ficinka:
Искам пак да благодаря на Метка който ми помогна да разбера как да качвам снимки в този сайт, знам че някойй не са с добро качество  но ще направя нови на село Градежница където живея в момента и ще ги кача ,също и на някой неща от чеиза ми и носиите ни , а от събора ще снимам ансамбълът ни и ще кача клипче

pomak BG:
fotakiev от постинга ти единствено може да се коментират иконите. Не мисли че езичниците приемали идулите си буквално. Тяхния мироглед за идулите си е бил като вашия. те ги приемали като прозорци, които им давали истенското отражение на митичните същества зад тях. Така например статуята на бог Зевс далеч не е била самия бог, според древногръцката митология бога се намирал на планината Олимп.
Тук е мястото да споменен и за траките, които се молили на подобни но каменни изображения. И до днес за икона на Св. Георги се използва каменна плоча на тракийския бог конник в параклис св. Георги намиращ се в село Заберново, М. Търново.
За ритуаното изкъпване също мога да бъда така обедителен стига да ме предизвикаш. 

mustafa_b:
ficinka, чудни снимки, благодаря задето ги сподели с нас! Една малка забележка от мен, приеми я като добронамерен съвет - мюсюлманите когато говорят за починалите казват "рахмета на Аллах да е върху тях " или "Аллах рахмет да стори (ейлесин)" /"Бог да е милостив към тях!"/.  

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version