Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 556018 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Аз не говорих за Алексей Петров а за баща му. И бащата на Боян Саръев е бил праведен мюсюлманин ама какъв е Боян Саръев поп който кръщава ,Колкото до Алекесей Пертов на него се преписва изградения параклис в чисто помашкото му село Бабинци. Така че Яне Янев може да спи спокойно.

Offline daczo

• Forum fan
Tazi religiia e 600 godini pred arabskata.Takiva hora zabraviat će Evropa viarva na tazi ezićeska religiia.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо

Прекалено много се изнервяш Хюсеин и започваш да обиждаш доста хора. Бъди малко по-смирен, ако Аллах ти го позволява.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Уж не бяха позволени в този сайт обиди, основани на религиозна принадлежност...  Сефте!
PNK2003,sigurno vizirate izraza eziçeska, koeato oznaçava çe se obojavat ( celuvat) predmeti kato krıstove i ikoni, izpovyadvat se pred tyah, koeto pık poglednato ot islamska gledna toçka e eziçestvo i e şirk ( posredniçestvo) na vsevisşniya i e golyam gryah. Opitay se da pogledneş ot tazi gledna toçka. İnaçe nikoy ot nas ne bi toleriral kakvato i da e obida na religiozna ili etniçeska osnova.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Дори и за езичеството нещата да стоят така, то изразът "сулю и пулю" наистина прозвуча доста грубо...

ПС- Сега забелязах контекста . ставало е дума за пропагандните кръщения на Боян Саръев, което вече е по-различно.

Offline shaban

• Forum fan
Мисля,че Хюсеин донякъде е прав,защото иконите и кръстът са идоли ,а идолите са езически символи. Неслучайно при ранните християни не е имало такива идоли.
Неслучайно и в едни богомилски писания е записано така  "ами ако го бяха побили на кол, на кола ли щяха да се кланят"

Offline fotakiev

• Forum fan
Мисля,че Хюсеин донякъде е прав,защото иконите и кръстът са идоли ,а идолите са езически символи. Неслучайно при ранните християни не е имало такива идоли.
Неслучайно и в едни богомилски писания е записано така  "ами ако го бяха побили на кол, на кола ли щяха да се кланят"
Или се извинете за лъжите, че християните са езичници като целуват икони и кръстове или ще пусна във форума  ,за езичество в основите на исляма!Големи разбирачи на християнството се извъдихте...

Offline shaban

• Forum fan
В името на мира, свободата ,братството и равенството : Извинявам се.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Не сте прави за християнството, но нямам намерение да влизам в спорове.  Всеки да си мисли каквото иска.  Аз като християнин не се моля на икони или на кръстове.  Достатъчно е изписано по темата.  Съгласен съм от ислямска или каквато и да е друга гледна точка да ме определяте, че извършвам голям грях или каквото ви душа сака.  Не го приемам лично. 

С постинга си по-горе просто обърнах внимание, че се нарушават правилата на форума.

Понякога се чудя защо толкова много злоба има в хората... 

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Трябва да се търсят сходствата между двете най-разпространени религии по света за да водим коректен и градивен диалог, а не различията. Приликите са толкова много...

Offline ficinka

• Adviser
Вчера чух и друг слух понеже бащата на Алекесей Петров е добър мюсюлманин. Идва по байрамите да се кланя и често посещава мевлидите по Глогово и Градежница, и понеже е член в мюсюлманското настоятелство на Глогово и Градежница го изкараха, че е от ДПС. Аз им викам хора да си член в мюсюлманско настоятелство не означава да си привъжаник на ДПС. Те мюсюлманските настоятелства са неправителствени. В мюсюлманското настоятелство на Глогово и Градежница от седемте души има само двама привържаници на тази партия и той Кулина мисля че се отказа от ДПС заради Беро на Радиото. Аз в райна имам председател на мюсюлманско настоятелство, който е от Атака ама как да им го обясня това.
Да нормално е всеки  който е мюсюлманин да си мислят че е от ДПС-то ,партията я свързваме с Ахмет Дуган ,о той е турчин мисля,незнам защо споменаваш името на А.П а просто не каза името на баща му Ибрим ,А.П е направил много за нашите села,спонсорира доста от детските градини и училищата ,уважаван е от нашите хора тук,но не мисля че тук е мястото да се споменава името му независимо с какво е свързано то,затова ще си позволя да ти направя една забележка съвсем добронамерено не споменавай вече нищо свързано с А.П

Offline daczo

• Forum fan
Kojto pishe za hristiianstvoto triabva da go znae dobre.Imalo e sybori koito sa prieli ikonata kato pisan sveti obraz.Krysta e znak na smyrta na Hristos i vyzkrystvaneto.Tova e znak na myki i silata na boga.Hristos na krysta izkupuva nashite grehove.Ako niama krysta i vyzkrystvaneto,niama viara v Hristos.Tova ne sa balvani.Tova sveti simboli na viarata.

Offline daczo

• Forum fan
Razlikata meżdu hristiianite i bogomilite e će bogomilute  viarvali će ćovek e sin na Satanata a ne na Adam.Molili sa se do boga,no syshto do Satanata[demona].

Offline daczo

• Forum fan
Мариета Иванова

Възкресението на Иисус Христос е онзи исторически факт, който дава основа на цялото християнство. Св. ап. Павел разбирайки, че целият смисъл на християнството е неразривно свързан с Христовото Възкресение пише: "Ако... Христос не е възкръснал, суетна е вярата ви..." >>>

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
Както и предположих вчера, почна се с бъзиците с Алексей Петров и със семейството му.

Вижте каква е водещата новина във frognews.bg, където цитират в. "Труд":

Брат Му (на Алексей Петров) в листата на Я. Янев
Събота, 20 Юни 2009

Братът на бившата барета и настоящ съветник на ДАНС Алексей Петров - Огнян Петров, е на трето място в кандидатдепутатската листа на партията на Яне Янев РЗС в избирателен район Ловеч, съобщава Дневен Труд .

Роднината на съветника в ДАНС е в ръководството на РЗС в Тетевен, обясни лидерът на партията Янев. Братята Петрови са родом от тетевенското село Бабинци. Огнян Петров имал мандра в района. Кандидат-депутатът е семеен, има три деца и местни хора го описват като мълчалив човек.

“Познавам Огнян Петров от 7-8 години и преди около година разбрах, че е брат на Алексей Петров”, обясни Янев пред “Труд”, попитан за присъствието на братът на съветника от ДАНС в листата. Петров бил още в БЗНС, а след това в НС-БЗНС, както се казваше преди партията на Янев.

Кандидат-депутатът остава в ръководството на формацията в Тетевен и след конгреса за превръщането на НС-БЗНС в РЗС. Той е бил и в листите на РЗС на местните избори в Тетевен през 2007 г. “Огнян Петров е безупречен човек. Не трябва да се спекулира, че е в листите заради брат си”, отсече Янев. Огнян бил издигнат от местната структура на РЗС за кандидат-депутат. “Изобщо не се притесняваме”, отсече Янев, попитан дали ситуацията не подклажда пак подозренията, че партията има топла връзка с ДАНС. “Не мога да разбера защо някои представят Алексей Петров като страшилище”, отсече Янев. Потърсен от “Труд”, Петров каза само: “Ако можех да влияя върху личните решения на брат си, щях да го посъветвам да ми спести участие във водещите ви новини.”, пише още Дневен Труд.