На много места съм чувал как помаците по внушение на българите говорят че говорят най-чистия български език. Ако става под въпрос аз говоря най-чистия български защото селото ми е в Златарешкия балкан. А Златарица е във Велико Търновско. Но не казвам че говоря най-чистия език поради простата причина, че мойто семейство са от Доспатско а там говорят най-разваления български език тоест Смоленския диалект. Тук в Галата не е по различно пример "Але го туке" първо да оставим "але го" която означава "ето го" да вземем са мо думата "туке" което означава "тука". Има ли смисъл да продължавам?
После да погледнем това най-чистите българи. Първо както казва Балканджията ние сме непокорни славяни не сме българи. Вторите са били съвсем друг народ, с друга култура и език който е много далеч от нашия. Второ "най-чистите", ако сме такива ние трябва да говорим на езика им, тоест на езика на Аспарух и Крум, а ние говорим език близак до сръбския, руския т. е. славянски. Другия термин мохамедани. Незнам някъде да има такава общност. Чувал съм за алияни. Някъде дори съм чел че те алияните до голяма степен били и мохамедани защото наравно с Али първия братовчет на Мухаммед обожествявали и втория, като съставяли троица подобна на християнската Аллах, Мухамед, Али. Аз лично не мога да се самоопределя по вероизповедание за мохамеданин, тъй като не отправям молитвите си към Мухаммед подобно на християнина (Христос) и будиста (Буда), които са били хора обикаляли по земите на Палестина и Индия. Но ако предположим че под българин мохамеданин се има в предвид българин мюсюлманин, то би трябвало да си задаваме въпроса и "Какви мюсюлманисме, като не изпълняваме нищо свързано с религията ни?" И какво остава, че сме само българи, а малко по отдолу какво пишем че сме с помашка кръв. И колко много фенове дето не са с помашка кръв влязаха в клуба само. Да не вземат после да ни обвинят че насилсвено сме ви направили помаци?