Това е проява на много лош вкус, бих казала. Не мисля, че темата за помаците от Тетевенско е мястото на толкова много коментари за нежеланието ми да контактувам на "живо" с Помакбеге. Вече обясних защо: смятам, че е грандоман, заради демонстрацията на откровено пренебрежение към всякакво инакомислие, заради явното му обидно презрение към всичките си опоненти, заради безсрамното самоизтъкване на някакви имагинерни негови знания, образования, квалификации и пр. А че е фанатик е видно от безкрайните му филипики срещу християнството и от недопустимите му "шегички" с религиозните ценности на немюсюлманите.
Щом аз смятам, че Помакбеге е грандоман и фанатик, то, естествено и той има право да мисли същото за мен. Преживявам го някак си. Само да не прави констатации от рода, че с него си приличаме. Единствените симптоми на фанатизъм, които мога да открия у себе си, се проявяват в сблъсъци със самовлюбени примитиви, които искат да "кроят" света по свой образ и подобие. Но случаят не е такъв, нали?