Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 554946 times)

0 Members and 5 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Чувал ли си за емоционална възраст? Държиш се като 13 годишен пубер.

Offline Hadj

• Adviser
  pomak BG ,не се надявай на добри чувства,може би по-точно от мен знаеш хадиса.
    /И не ще ви заобичат докато не станете като тях/-цитирам по памет.

Offline abc

• Forum fan
Хадж, така по-лесно се живее когато собствените кривици се обвързват с глобални причини. Малко като при негрите. Тях не ги вземат на работа не защото не са учили, а защото са негри. Не ги арестуват защото крадат, а защото са негри. Вали им дъжд защото са негри, лови ги разстройство, защото са негри... Всички са им криви, но не се сещат да погледнат в огледалото, защото не допускат, че проблема си е в самите тях. Харесва им да са жертви.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Аз не съм искал нищо от тази жена за да изглеждам на 13, пък и най-малкото желанието ми е да и се харесам на нея или на някоя друга като нея или да се чуствам жертва, както ме описва абв просто исках да и кажа че си приличаме в грандоманията и фанатичността нищо повече.

Offline pomak BG

• Historian
Abc ima neshto wqrno w towa koeto si pisal, no to e mnogo malko ot samata dejtwitelnost. Kato cqlo az sym postignal mnogo powece ot primera, kojto si dal. I se gordeq ne s tova, a ce sym go postignal sam sis sobstvenata si volq i s mnogo drugi prijiveli trudnosti. Za tova sym blagodaren naj vece na Allah, tij kato negovata namesa v reshavaneto na mnojestvoto problemi se okaza v moq polza. ne sim mislil i za mig da se zadovolq s postignatoto do tuk reshen sim da podiljavam da se borq s jivota i da izkacvam vse povece i povece virhove, ne sis lijliva samolicnost, a s moyata si i ne s lizane na gizove, a crez umit i razomit kojto pretejavam. Eto tvoq primer, kade moje da se vmesti.

sirrio

• Guest
Аз не съм искал нищо от тази жена за да изглеждам на 13, пък и най-малкото желанието ми е да и се харесам на нея или на някоя друга като нея или да се чуствам жертва, както ме описва абв просто исках да и кажа че си приличаме в грандоманията и фанатичността нищо повече.

Тоест ти открито признаваш, че си грандоман и фанатик, така ли да разбираме казаното от теб?!

Offline pomak BG

• Historian
В това ме обвинява, а пък тя също е грандоманка и фанатичка. И ти не си ли такъв?

sirrio

• Guest
Аз категорично не съм (за разлика от други).

Offline ivetko

• Senior member
  • Животът е кратък, изкуството - вечно!
Това е проява на много лош вкус, бих казала. Не мисля, че темата за помаците от Тетевенско е мястото на толкова много коментари за нежеланието ми да контактувам на "живо" с Помакбеге. Вече обясних защо: смятам, че е грандоман, заради демонстрацията на откровено пренебрежение към всякакво инакомислие, заради явното му обидно презрение към всичките си опоненти, заради безсрамното самоизтъкване на някакви имагинерни негови знания, образования, квалификации и пр. А че е фанатик е видно от безкрайните му филипики срещу християнството и от недопустимите му "шегички"  с религиозните ценности на немюсюлманите.
Щом аз смятам, че Помакбеге е грандоман и фанатик, то, естествено и той има право да мисли същото за мен.  Преживявам го някак си. Само да не прави констатации от рода, че с него си приличаме. Единствените симптоми на фанатизъм, които мога да открия у себе си, се проявяват в сблъсъци със самовлюбени примитиви, които искат да "кроят" света по свой образ и подобие. Но случаят не е такъв, нали? 

Offline Hat

• Moderator
Каквото повикало такова се обадило.На този остьр и хаплив език не може да очакваш да те милват с цвете."Примитиви"
Посочвам само една силно дразнеща дума и то не само за този кьм когото е отправена а и за голяма част от пишещите и четящите.

sirrio

• Guest
Hat,не се заяждай и ти с ivetko.

neru

• Guest
Abc ima neshto wqrno w towa koeto si pisal, no to e mnogo malko ot samata dejtwitelnost. Kato cqlo az sym postignal mnogo powece ot primera, kojto si dal. I se gordeq ne s tova, a ce sym go postignal sam sis sobstvenata si volq i s mnogo drugi prijiveli trudnosti. Za tova sym blagodaren naj vece na Allah, tij kato negovata namesa v reshavaneto na mnojestvoto problemi se okaza v moq polza. ne sim mislil i za mig da se zadovolq s postignatoto do tuk reshen sim da podiljavam da se borq s jivota i da izkacvam vse povece i povece virhove, ne sis lijliva samolicnost, a s moyata si i ne s lizane na gizove, a crez umit i razomit kojto pretejavam. Eto tvoq primer, kade moje da se vmesti.
http://forum.abv.bg/abv/lat2cyr.php

Offline ivetko

• Senior member
Една част от пишещите и четящите имат склонност постоянно да се идентифицират  . С думата "примитиви" не визирам никого конкретно, а само отношението ми към определено обществено явление. Hat, ти чувстваш ли се примитив? Помакбеге със сигурност не се чувства такъв, точно обратното. В какво ме обвиняваш? "Каквото повикало, такова се обадило." Не аз зачекнат темата за среща между мен и ходжата.
Така или иначе, каквото и да напиша, обречено е на "всеобщо гневно порицание", защото:
Цитат: Братот PomakBG има целосна поддршка од сите нас и ние го цениме неизмерно и како човек, како имам и како историчар!.
(Тук засвирват фанфарите.)

Offline Hat

• Moderator
Два остри камька брашно не мелят е казал народа.Не искам да те обвинявам в нищо и чета с интерес това,което пишеш но смятам,че понякога ставаш по твьрда и е дразнещо.Не можах да разбера и за какво "определено обществено явление" пишеш.Поясни ако обичаш.

Offline ivetko

• Senior member
Опростачването на народа, пълната подмяна на ценностната система, неграмотността и девалвацията на образователния ценз, хегемонияга на чалгакултурата и очаквания ефект от нея... Най-страшно е това, което се случва с нашите деца - оставени са сами на себе си да избират модели, които да следват и те посягат към най-лъскавато и блискостоящото (телевизионния екран бълва ежеминутно стереотипи за подражание). "Да живее силикона,  лъскавите джипове и пачките!" И като за капак - имат 100 думи в жаргонния си фонд. Непоносима мъка! Но това са нашите деца и мисля, че на този етап битката е изгубена. Планът Ран-Ът действа безотказно.