Author Topic: Помаци от Тетевенско- Галата ,Градежница...  (Read 566606 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline ibriiana

• Avarage member
    Ибрияна, така и не разбрахме нищо за този учкур а и така както си го изписала на латиница ще събуди мръсното подсъзнание на някой.
По нашия край учкур се казва подгъва на кръста и крачолите на шалварите, където се прекарва ластик или въже за пристягане. Така ли е и при вас или има по различно знаение?
po4ti su6toto e,a snimkata e niama poneje ne6to ne mi se e poly4ilo,vseki si ima lo6i dni

Offline ivetko

• Senior member
  • Животът е кратък, изкуството - вечно!
Ибрияна, мина ли ви сбора?

Offline ibriiana

• Avarage member

Offline ibriiana

• Avarage member
Въпреки че въпросът е зададен към ibriana ще си позволя да отговоря , този подгъв където слагате вие въженце или връзка за пристягане ние го наричаме учкурлък ,в него се нанизва учкура както и помак бг е пояснил, а нашите крачоли не се връзват ,обшиват се с гайтан , на няколко реда , има снимки по напред в темата. ;)
Dobre 4e ima koi da me spasiava. :)

Offline ibriiana

• Avarage member
Ибрияна, мина ли ви сбора?
Mina subora v galata na 1 i 2 mai,sega na 6ti e v Babinci,v kraia na yni e v glogovo,a kum 10 ili
13 septemvri,zavisi kak se pada subota i nedelia,e grade64enskia subor.

Offline ibriiana

• Avarage member

Offline ivetko

• Senior member
Много ми се искаше да дойда на 1 май, не съм сигурна дали ще успея и на 6  :'(

Offline ibriiana

• Avarage member
Pone za v glogovo v kraia na uni,mnogo e veselo.ima zaria...i natpiavania moje da ima.

Offline ivetko

• Senior member
В края на юни - да. Ще направя всичко възможно. Може и да се запознаем "на живо" :)

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
С мен нещеш ли да се запознаеш на живо?

Offline ivetko

• Senior member

Offline pomak BG

• Historian
Интересно ми стана, че искаш да дойдеш в нашия край, пък искаш да се запознаеш с едни а другите не ги споменаваш. Да не си взела Ибнрияна за опитно зайче, да ти се връзва на убежденията. Ако искаш и мен покани и ме вербувай, туку виж съм ти се вързал. Един ходжа като мен ще е голямо попадение.

Offline ivetko

• Senior member
Аз, ходжа, си отивам в моя край. Би ми било приятно да се запозная с Фици, Ибрияна и други непредубедени хора - Помаг, например, ( макар че не знам той там ли живее). За да не се измъчваш от безпочвени съмнения: никого не смятам да вербувам за каквото и да било. Най-хубавото на живота е, че е шарен и разнообразен, а е такъв, заради различните хора.
Не се обиждай, но не мисля, че можем с тебе да си кажем "на живо" нещо по-различно от виртуалния ни контакт до сега
От хората, които споменах, се излъчва добронамереност, а от теб - грандомания и фанатичност. Тези качества обикновено ме притесняват.

sirrio

• Guest
ХА-ХА-ХА  ;D А сега де, ходжа  ;D

Offline pomak BG

• Historian
От хората, които споменах, се излъчва добронамереност, а от теб - грандомания и фанатичност. Тези качества обикновено ме притесняват.

Kazano e ce razlicinite se privlicat, no poneje nie s teb ne sme razlicni pri nas nqma kak da stane tova   .