Author Topic: Предложение за промяна на правилата във форума  (Read 25109 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline shaban

• Forum fan
С две думи, който даже се усъмни в идеите на  форумната общност нарушава правилата и ще бъде изтрит или баннат ?  :o
Не, с две думи , а с една.
Който не принадлежи на форумното общество , да не се опитва да съветва форума. :o

река_Въча

• Guest
Замириса на дискриминация още от сега...

Offline shaban

• Forum fan
Никой не го  викаме  насила да дойде  да го дискриминираме,в нета има най различни форуми където човек може да изяви своите интереси и предпочитания и самочувствие и т. н.

река_Въча

• Guest
Аз като съм помак (българомохамеданин), къде ме пращаш?И признавам, че не харесвам някои от внушенията на сайта.Да напускам ли вече?

Offline fotakiev

• Forum fan
Не, с две думи , а с една.
Който не принадлежи на форумното общество , да не се опитва да съветва форума. :o

С какво тогава сайта ще се различава от форума на Атака или Сербест?

P.P.Всеки член във форума, който се е регистрирал и не нарушава правилата е част от форумната общност!

Isyankar

• Guest
С 2 думи - темата да се заключи или направо изтрие. Не достигнахме до консенсус.

Offline muti6

• Adviser
Подкрепям предложението ти Шабане.Аман от атеизъм,"добронамерени съветници",от грозни словестни престрелки, в които се влага много повече емоция, отколкото разум.
Правилно каза някой по-горе, че на някои новопишещи просто им липсва възпитание.
 И това в нашия помашки форум! Срам!
Моля,Модераторите,време е за по сериозни мерки.

Tralala

• Guest
Мустафа,

по т.1 какво стои зад желанието, че пак има широко тълкуване. Който не използва думата "помаци" и не признава "помашки етнос", история на "помаците", "помашкия език" и "помашките певци и песни" да бъде цензуриран ли? Честно, обърках се вече, за к'во иде реч.
Т.е. всички, които се рег. и взимат участие признават понятието "помаци" и "помашки етнос"? :o
И защо трябва всички да сме "от общността", че да ни касае проблематиката на сайта?

А относно политиката... мн е безсмислено да се залъгваме, че я няма и не ще я има. Тя е преплетена в почити всички теми, така че... всичко е камуфлаж!

Offline Ralitsa

• Member
  • **
Петер като иска да упражнява правокривието си  ,да върви във православие .бг.
Плюс това тука не е неделно училище ,та да седнем да го убеждаваме или пък да му се молим да вярва или да не вярва.Значи Петер не си мисли ,че ще ни направи атеисти , а пък ти искаш да го направиш вярващ и то мюсюлманин и то точно ти.
Това е форум на помаците, не е форум на атеисти или стругаро фрезисти, затова нека всеки да си намери неговия си форум, където да споделя общите си интереси.Аз не съм дошъл тук някой да ме убеждава да вярвам или да не вярвам, аз съм дошъл да споделя ценностите на обществото към което смятам ,че принадлежа и не искам лица  които според мен не принадлежат на форумната общност да ми се открехват, или ако ми се открехват ,то искам да има правила за закрехване.
Подкрепям идеята  на Мустафа за промяна на правилата на форума ,форумната етика ,участие във форума,форумно присъствие и поведение. тъй като смятам ,че Форумът е място където се провежда обществена дискусия в рамките на една заинтересувана за запазването си и за бъдещето си общност.
Shaban, az kazah, 4e Peter moje da si promeni mnenieto za Islqma. Ne sym kazvala, 4e iskam da go pravq musulmanin i to to4no az! 6tom toi a i drugi nemusulmani sa tuk vyv foruma, tova ozna4ava, 4e imat da si izqsnqvat vyrposi - bilo to za pomacite, bilo za Islqma. I ako otno6enieto vi kym tqh e takova, kakvoto lyha ot postovete vi - to moje da se predpoloji kak 6te se vyzpriemat poma6kata kultura i cennosti. 

Offline shaban

• Forum fan
През комунизма на тези, които подлагаха на съмнение идеите на партията, им се затваряше устата насила.
Който помни насилствените преименувания го знае.
Тук "Shaban" иска да бъде затворена устата на всеки, който подлага на съмнение неговите идеи.

Има си термин за това - Тоталитаризъм.

Честито на всички. Направете Шабан администратор -
ще въведе ред и дисциплина както в "доброто" старо време.

Не е вярно ,като стар марксист ще ти кажа ,че се затваряха  устата само на ония които не вярваха на национал- комунизма и болшевизма.
И само ще кажа,първо не съм Админ .  и не искам да бъда идеолог ,но и не понасям някой друг да ми налива неговата идеология и да ми я представя за единствената истина във Нашия ,не Моя форум.
Аз ако искам да стана Администратор ,ще се само предложа, не се притеснявай.

река_Въча

• Guest
В правилата на форума да се стимулира регистрацията на нови членове, а не тяхната ристрикция и изчакване за одобрение..Изключете моя случай..Никой не би се заел да ми подражава..Аз от други подбуди го направих..Нека се разгърне още повече членската маса на сайта

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
С 2 думи - темата да се заключи или направо изтрие. Не достигнахме до консенсус.

Темата е моя и е единствената в която пиша, ще бъде заключена, когато поискам аз. Ясно?!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Между другото реакциите ми не са случайни.
Прочетох нещо по постовете на Шабан, което ме подразни.
Предполагам, че след малко ще го забравя де,
ама да го щипна и аз преди това.
Балкански манталитет, какво да се прави, такива сме се пръкнали.

Балканският манталитет е да си пъхаме носа навсякъде, където си нямаме работа. "Не искам на мене да ми е добре, а на Вуте да му е зле". Шабан е прав във формулировката за "форумно общество". Това не е дискриминация - не преиначавайте думите му! Дискриминация ли е факта, че аз не мога в момента да присъствам на събрание на БСП? А на "Герб"? Прав ли ще съм ако кажа, че тези /а и всички други/ партии са тоталитарни, защото привелигироват само своята членска маса и провеждат събранията си при закрита врата?!

Погледнете нещата в реалния им контекст и престанете да извъртате и избягвате от сърцевината на проблема!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Това е специфичен форум, предназначен за хора със сходни интереси /аналогично в партиите - със сходна идеология/. Присъствието във форума на участници, които не споделят този интерес, е проява на лош вкус. Нещо по-лошо, в определени случаи дори е провокативно.

Offline fotakiev

• Forum fan
1. Форумът е замислен и осъществен като място за среща на хората по света, самоопределящи се като помаци. Всеки е добре дошъл в този форум при положение, че с поведението си тук изразява уважение към специфичните особености на помашките традиция, бит, култура и религия. Модераторите имат правото да изтриват всяко мнение, което противоречи на форумната политика, а именно - поставя под съмнение и /или/ цели да унижи тези особености, както и да налагат забрана на авторите на подобни мнения.
Ако това беше част от правилата на форума, никога нямаше да пиша.Щеше да е наистина проява на лош вкус,нахално или провокативно.

Засега всеки регистрирал се е с равни права и има право на мнение...и всеки конструктивен диалог трябва да се толерира!