Author Topic: Предложение за промяна на правилата във форума  (Read 25113 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Mustafa , rano e da se pravi izvod, no spored mene pak tebe shte iskarat vinoven.
Natam varvi rabotata.
Az ne sam optimist otnosno vsqkakva iniciativa tuka.
Tova e kapan.
Sajaliavam 4e te polivam sas studena voda no e taka.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
Не закачаме ЦСКА само сме взели за пример форумът му. А такива специфични фороми море.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Метка, аз определено съм оптимист. Важното е да проумеем "що е то помашки форум и има ли той почва у нас".  ;)

По отношение на цензурата. Цензура има навсякъде. Има една сентенция, която синтезира истината за цензурата в медиите, и тя е "който плаща, той поръчва музиката". Този сайт и форума към него имат определена цел. Който е съпричастен към тази цел е добре дошъл тук, който е против никой не му пречи да си намери нова трибуна за изява за да не бъде цензуриран тук.

Накратко дискусиите биват три вида. Първата е препоръчителна дискусия. Модераторите трябва да се стремят да поддържат този вид дискусия, тъй като тя изцяло отговаря на целите на форума. Втората дискусия е "разрешителна" - това е дискусия, която не отговаря на целите на форума, но и не им противоречи или това е т.нар. "лаф моабет". Тук модераторите не се месят. Третият вид дискусия е "забранителна", т.е. тази, която пряко противоречи на целите и насочеността на форума. Мненията в тази дискусия подлежат на цензуриране. 

Offline Metka

• Forum fan
Метка, ако случайно на подобни мисли
те навеждат моите постове,
ако искаш може да прекратя участието си
за посочен от теб период от време.
Да речем до края на лятото, до края на годината,
или до когато кажеш, стига да не е завинаги.

Stoi si,az te priemam takava kakvato se pokazvash vav foruma.Vsi4ki si padame po misteriite.
Izobshto ne znam tvoita realnost kva e.No tva ne ozna4ava 4e nqmash mqsto pod slanceto.
Znam 4e revnosnto zashtitavash pravilata na foruma, zashtoto si avtorat za boga ,na tezi pravila.
Ot tebe iskam samo edno - az pomnq 4e ti beshe pislala nqkade 4e si ot grad Russe.
Kogato tuka raziskvame i diskutirame tradicionni etni4eski modeli , hubavo e da spomenavash i grad Russe.
Tam ima vekovni tradicii , kato dobar model na tolerantnost.
I ne zabravqi da spomenesh edinstvenia nobelov laureat roden v Bulgaria tova e - Elias Kaneti, koito e roden imenno v Russe.
Tova ti go pripomnqm , za da ne ispadna za poreden pat v rolqta na jivqlia  v gorata ahmak,koito znai takiva raboti, koito ne mu sa rabota..

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
скици

1- Във нашият сайт, религиозна пропаганда, расизъм, сексуалност, политическа пропаганда, клевети, нарушение на етиката в смисъл на цинични статии визуално е забранено. Не трябва да бъде забравена началната цел за създаването на сайтата ни, което е да представиме пред обширната аудитория от цял свят помашката култура, бит, нашите ценности и наи-важното да не забравяме, че сайтат ни е международен.

2- Сайтът ни, на преден план оттдава значение, както на националната чувствителност,на членовете ни към тяхната родина, така също и чувствителността на нас помаците. Участниците в нашият сайт, е също така необходимо да обърнат внимание и не забравят нашата помашка чувствителност.

Offline muti6

• Adviser
С риск да ме триат,ще ви кажа Isyankar i ABC.Пак започнахте да нервничите.Защто ли?Да вземем като пример една Турция.В Истанбул има много българи. Да сте чували някога да се оплакват, че турците ги задължават да се представят, като турци. Не! И няма да чуете.
Сега ми позволете Аз да ви посаветвам:
 Доказано е, че лошите емоции и най-вече ОМРАЗАТА се отразяват не само върху лицата ни, отразяват се и върху здравето ни. Така че бъдете по- любезни един към друг, колкото и да сме различни, тогава може би нещата ще станат по-добри.
И недеите да ми изнасяте лекция за националност и самоопределение.Това вече и на децата е ясно!!!!!!Моля,моля,не сам ви искал съветите.
Хем пишат "хората живеещи в България са българи" хем думат непрестано циганин, мангал, гаджал .Какво ще кажете за това?
Всеки е такъв какъвто се чувства!!Повторете си го три пъти и го запомнете.
Хаиде,бъдете живи и здрави!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Toska, това което предлагаш също не е лошо. Имам чувството обаче, че пак се подлъгваш от уловката на старите правила. Имам предвид словосъчетанието "религиозна пропаганда". Не можем да забраним дискутирането на нещо, което е в основата на помашката култура, а именно ислямската религия. Дори забелязвам, че има специален раздел във форума озаглавен "Ислям". Така формулирано правилото дава пълен картбланш на отявления атеист и ислямофоб във форума - г-н ПЕТЕР и после няма как да му затвориш устата. Затова по-добре би било това словосъчетание да бъде заменено с противоположното му - "антирелигиозна пропаганда" или изобщо да не фигурира в правилата.

Все пак аз продължавам да си държа на моето предложение.

Offline Ralitsa

• Member
  • **
Mustafa, i az ne podkrepqm ateizma no ne e li po-dobre normalno da se diskutira s hora kato Peter i da im se pokaje kolko hubavo e da vqrva6 v Bog! A vmesto tova vie iskate da im zatvarqte ustite. Peter edva li si misli, 4e 6te ni napravi ateisti. Po-vyzmojno e nqkyde iz diskusiite toi da promeni mnenieto si za Islqma ako syumeem da mu go pokajem, razbira se.

Offline shaban

• Forum fan
i az ne podkrepqm ateizma no ne e li po-dobre normalno da se diskutira s hora kato Peter i da im se pokaje kolko hubavo e da vqrva6 v Bog! A vmesto tova vie iskate da im zatvarqte ustite. Peter edva li si misli, 4e 6te ni napravi ateisti. Po-vyzmojno e nqkyde iz diskusiite toi da promeni mnenieto si za Islqma ako syumeem da mu go pokajem, razbira se.
Петер като иска да упражнява правокривието си  ,да върви във православие .бг.
Плюс това тука не е неделно училище ,та да седнем да го убеждаваме или пък да му се молим да вярва или да не вярва.Значи Петер не си мисли ,че ще ни направи атеисти , а пък ти искаш да го направиш вярващ и то мюсюлманин и то точно ти.
Това е форум на помаците, не е форум на атеисти или стругаро фрезисти, затова нека всеки да си намери неговия си форум, където да споделя общите си интереси.Аз не съм дошъл тук някой да ме убеждава да вярвам или да не вярвам, аз съм дошъл да споделя ценностите на обществото към което смятам ,че принадлежа и не искам лица  които според мен не принадлежат на форумната общност да ми се открехват, или ако ми се открехват ,то искам да има правила за закрехване.
Подкрепям идеята  на Мустафа за промяна на правилата на форума ,форумната етика ,участие във форума,форумно присъствие и поведение. тъй като смятам ,че Форумът е място където се провежда обществена дискусия в рамките на една заинтересувана за запазването си и за бъдещето си общност.

Offline shaban

• Forum fan
Предлагам промяна   в "Правила на форума" на следните правила:

Правило №1.Не е позволено публикуването на коментари (постове), съдържащи политическа и религиозна пропаганда, ругатни, нецензурни обръщения и определения, противоречащи на морала, и целящи да нанесат обида някому ,КАКТО И ПОСТОВЕ ИМАЩИ ЗА ЦЕЛ ПОДЛАГАНЕ НА СЪМНЕНИЕ ИДЕИТЕ НА ФОРУМНАТА ОБЩНОСТ И ЗАИНТЕРЕСУВАНО ИЗМЕСТВАНЕ НА ДИСКУСИИЯТА ВЪВ ФОРУМА .
Правило №2. Уважаваме специфичните национални особености на всяка държава И ИЗИСКАМЕ УВАЖЕНИЕ КЪМ НАШИТЕ ОСОБЕНОСТИ. Имайте го предвид.

/ чарвения цвят е от мен, който иска може да го оцвети в нюанс или да го допълни с друг ,но да не си мисли да направи чергата едноцветна ,както беше казал един от участниците във форума./

река_Въча

• Guest
А, така Шабане - и като ти приемат предложението, думата "форум" - т.е. място където да се видят и обсъдят различни гледни точки ще изгуби смисъл..

Offline shaban

• Forum fan
А, така Шабане - и като ти приемат предложението, думата "форум" - т.е. място където да се видят и обсъдят различни гледни точки ще изгуби смисъл..
Да ,форумът  е място където се обсъждат различни виждания , но различните виждания се представят от членове принадлежащи на Форума  и отъждествяващи се със заглавието.
Ето ти ги и така да се каже "Определенията" за "Форум" и различните виждания на членовете.
"Форумът е място където се провежда обществена дискусия в рамките на едно заинтересувана общност."

В рамките на самата заинтересувана общност ,съществуват  различни групи които могат да се класифицират по най различни признаци.

Но ,целта на форума е да се създаде атмосфера за дискусии на общността за целите на която е създаден форумът  за да се достигне до златното сечение или идеалния оптимум за всички участници във форума на обществото.За целта форумът трябва да има изградени правила за обществено и форумно поведение и ограничаване достъпа на членове които не се отъждествяват с форумното събрание .

река_Въча

• Guest
Тук всички са членове на форума и няма как всички да се отъждествяват със заглавито на сайта...В противен случай сайта ще се лиши от една немалка част от своите членове

Offline fotakiev

• Forum fan
КАКТО И ПОСТОВЕ ИМАЩИ ЗА ЦЕЛ ПОДЛАГАНЕ НА СЪМНЕНИЕ ИДЕИТЕ НА ФОРУМНАТА ОБЩНОСТ  .
С две думи, който даже се усъмни в идеите на  форумната общност нарушава правилата и ще бъде изтрит или баннат ?  :o

река_Въча

• Guest