Author Topic: Преброяване в графа" Помаци"!  (Read 93785 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Ynt: Преброяване- графа" Помаци"!
« Reply #225 on: May 26, 2009, 09:37 »
именно ;) Други пък изобщо я нямат. Ибрика не може да е основоположник на културата :) Нормалната перисталтика е жизненоважна, но на изхода ...

Айде пък измии се.

EVROPOMAK

• Guest
« Reply #226 on: May 26, 2009, 09:39 »
Гледам и не вярвам на ушите си !  "Река Въча", допреди няколко дни беше "антипомак", сега гледам тук изведнаж  станал "Помак" !
"N"-тия възродител се изказа...Аллах да ни пази нас помаците.
Ей, някой да не почнал да възражда тия хора тука , ние помаците не трябва да се сравняваме с ония "възродители", че не хубаво така! Нека все сам да се определи и реши за себи си! Иначе съм много радостен за "завръщането към корените" на братята помаци!  ;)

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #227 on: May 26, 2009, 10:02 »
Отгоре на това се опитват да отговарят хора, които не живеят в Турция, а в България. Много добре си спомням постовете на kumuk, който се оплакваше, че помаците в Турция(особено младите) постепенно се асимилират. А този сайт е ГЛАСЪТ НА ПОМАЦИТЕ - независимо къде живеят...

Малка поправка: Не ги асимилират а се самоасимилират. Точо защото никои не ги кара да стават Турци те сами се мъчат да се докажат като Турци. А сега направете аналогията защо Помаците в България се чувстват Турци. Помаците ли са виновни или насилниците................ Като няма графа Помаци за какви биха се писали хората които са дали толкова жертви за да отстояват самоопределението си като Помаци а не определението от други като Българи. Дядо му, баща му е убит защото не се е самоопределил като Българин по време на Възродителния процес а сега човека ще  се пише Българин това логично ли е? Естественно ще се пише Турчин защото няма друга алтернатива.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #228 on: May 26, 2009, 10:20 »
Малка поправка: Не ги асимилират а се самоасимилират. Точо защото никои не ги кара да стават Турци те сами се мъчат да се докажат като Турци. А сега направете аналогията защо Помаците в България се чувстват Турци. Помаците ли са виновни или насилниците................ Като няма графа Помаци за какви биха се писали хората които са дали толкова жертви за да отстояват самоопределението си като Помаци а не определението от други като Българи. Дядо му, баща му е убит защото не се е самоопределил като Българин по време на Възродителния процес а сега човека ще  се пише Българин това логично ли е? Естественно ще се пише Турчин защото няма друга алтернатива.

Именно.
Затова аз казвам че и Турция и България та даже Македония и Гърция ни са длъжници относно  културата ни.
Тя не трябва да бъде обект на посегателство.
И е хубаво да си помислят сички "възродители", независимо дали са гърци,македонци турци или българи.
Да си помислят за това че психологически до известна степен е невъзможно приемане на идентичноста на насилника.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #229 on: May 26, 2009, 10:21 »
именно ;) Други пък изобщо я нямат. Ибрика не може да е основоположник на културата :) Нормалната перисталтика е жизненоважна, но на изхода ...

Айде пък измии се.
Kazvaş izmiy se na kultura koyato nauçi Evropa da se kıpe. İbrika e revolyuciya sled bırsaçkata

Offline abc

• Forum fan
« Reply #230 on: May 26, 2009, 10:50 »
Това е добро за девиз "Ибрика - революцията на subigi kurt!"

Харесва ми.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #231 on: May 26, 2009, 11:04 »
Yavno çe ne obiçaş mieneto a predpoçitaş da se bırşeş. Otnoşenieto kım çistotata e vajna kulturna osobennost. İbrika e glinen sıd za voda, zaşto li vi e trın v oçite. Nima predpoçitate zapetaykite po stenite :D

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #232 on: May 26, 2009, 11:05 »
Това е добро за девиз "Ибрика - революцията на subigi kurt!"

Харесва ми.

abc, знам че обичаш революцийте..
Ама за ибрика нещата са хиперболизирани.Иначе можем от някъде да изрием запазен, този старинен артикул и да ти подариме един , колко му е..
Нали трябва да се помним с добро де..

Offline abc

• Forum fan
« Reply #233 on: May 26, 2009, 11:10 »
subigi kurt не ни е трън в очите твоя символ на културата. Бъди сигурен. Хигиената е нещо хубаво, но все още не е развита култура. Имам и друг коментар, но е твърде циничен.

Метка благодаря за което, често, но не искам да превръщам в ибрикчийска тази тема, която си е сериозна. С гордостта на subigi kurt повече няма да се занимавам.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #234 on: May 26, 2009, 11:21 »

Метка благодаря за което, често, но не искам да превръщам в ибрикчийска тази тема, която си е сериозна. С гордостта на subigi kurt повече няма да се занимавам.
Ами и ти си горделив, кой пак не е?
Вземете и се сприятелете в името на сайта.
Та като идеш на ескурзия в Турция , ще имаш авер там.Сички българи които ходят там , предпочитат да са си при свой хора.
Идеята е добра наистина.
Макар че аз още не съм бил там.
Сигурен съм че субиги ще се представи достойно..
Аз бих отишъл например да разгледам Чанна -Кале.
Там кадето англите са  претърпели една от най големите им загуби по времето когато България и Турция са били съюз по време на Първата Световна война.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #235 on: May 26, 2009, 13:02 »
subigi kurt не ни е трън в очите твоя символ на културата. Бъди сигурен. Хигиената е нещо хубаво, но все още не е развита култура. Имам и друг коментар, но е твърде циничен.

Predstavata za ibrika ti e nasadena v podsıznanieto ot netırpimi kım razliçnostta hora, i spored tazi tvoya predstava se opitvaş da se podigravaş koeto nikak ne e za tırpenie. Promeni si stila ili prosto si pripomni çe tova e Pomaşki sayt.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #236 on: May 26, 2009, 13:52 »
Отгоре на това се опитват да отговарят хора, които не живеят в Турция, а в България. Много добре си спомням постовете на kumuk, който се оплакваше, че помаците в Турция(особено младите) постепенно се асимилират. А този сайт е ГЛАСЪТ НА ПОМАЦИТЕ - независимо къде живеят...
ДИМЧО, да си зададем въпроса какво направи ти, ние, аз или другите за Помаците не само в БГ-то, но и в Турция, в Гърция, в Македония и другите Балкански страни? И какви хора живеещи от къде да говорят тук - отново Помаците от Марс ли, както се писаха онези Неврокопските Помаци през 2000г., които с това заявиха, несъгласието от тази повторна асимилаторска политика и незачитане на личното им право на самоопределение!  8) И какво направихме по време на 12-та, 72-ра, преди и по-време на "ВП", сега и в бъдеще какво ще се направи, като почнеш от - Корница, Брезница, Рибново, Дряново, Скребатно, Абланица, Крибул, Годешево, Туховища, Кочан - минем покрай ония "срамните събития" в Барутин, Бръщен, Црънча, Жижево,Триград,Тъмръш, Мугла, прескочим по натам към Смилянските и Ардинските селца, Богутево, Забърдо, Маданските и Рудоземските села и махали, та чак стигнем до Кирковските и Кърджалийските поселища!   ??? Да не говорим пък за онези в Средната, Северната и Източната част на страната! Попитай и някой БГ-журналист дали отиде, я в Турция, я в Гърция или Македония да направи един поне смислен и безпристрастен репортаж, там за тези хора Помаците, без непременно да им се напява и натяква за онзи "първичен религиозен корен" и от това връзките им с България окончателно се прекъсват с което окончателно отблъскват тези хора от България!  >:( После се чудим, защото така става! И това е именно затова, че с това се създаде впечатление, че за да си по народност и националност "българин", то непременно трябва да си и "християнин"!  :o И после след 50 - 100 години, да не земем да си задаваме подбни въпроси, като нашите съседи гърците, сигурно ще е късно!  ::) А, между другото ти какъв си, ако не е тайна, по народност, етнос и религия, щото те гледам ми приличаш на ревностен защитник на нещо неопределено и непонятно?  8)  :) Това е защото знам, че Помаците по принцип са мюсюлмани и се чувстват такива, и то доста по-сериозни, от някои други така наречени или наричащи се!  :)  ;)

Offline abc

• Forum fan
Преброяване- графа" Помаци"!
« Reply #237 on: May 26, 2009, 14:13 »
subigi kurt не знаех, че си станал модератор!? Ще се замисля над съветите ти. Ще те посъветвам обаче да си припомниш, че това е предимно помашки сайт.

Ismet DRAMSKY...

кой от нас е бил през 1912, 1972, преди и по време на ВП участник, та непрекъснато се вменява вина. Белене и Скравена бяха пълни предимно с християни, не че живота на едните или другите е по-ценен. С какво животът на баба Иванка от планинското село Долно нанагорнище е по-лесен от живота на бабаАйше от планинското село Горно нанадолнище?Колко назад да се връщаме и като все се вадят скелети за вменяване на вина, защо като отсечен е времевия период преди 1878? Или той е много назад? Дали пък обаче не е генератор? 120 години се виждат, а 500 преди това са като нежна мъгла! Много къса памет... Обърна се на детска градина този форум.

БГ журналисти, които да се захванат и да изработят един репортаж от край до край не останаха. Единици са. Повечето предпочитат да си правят новините от офиса и да ползват любимия за непретенциозни източник - уикипедия. Затова и репортажите им са неграмотни.

Свещенни крави има само в Индия. Индия е изостанала страна. Свещенни крави не са ни нужни. Ние, по точно голямата част от участниците тук не можем да мелим брашно заедно, защото омразата на мюсюлманите към християните тук е видна. Не на 100% но да се правим, че я няма е глупаво.

И други работи, но са безсмислени. И безпредметни.
Май.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #238 on: May 26, 2009, 14:46 »
Драги ABC, ами май, че никъде не видях, някой да посочва, че мрази теб или други като тебе, само защото си християнин!  :o Ако, това ти е предлог да не уважаваш другият, по-различният , не го приписвай това чувство на другите!  ::) Най-малко пък Помаците могат да имат някакви чувства на омраза към всички други и различни, без да се чувстват като онези свещенни крави от Индия!  8) Доколкото знам, омразата, пък е в пълна противоположност с истинските религиозни хора, без значение мюсюлмани или християни, затова могат да ти обяснят някои по-грамотни в тази област от мен Помаци!  ;) Такива има предостатъчно, изключвам онези "свещенни крави от Индия"!   :o :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #239 on: May 26, 2009, 14:49 »
Ismet DRAMSKY има предистория, с която не си запознат. За нея обаче друг път.
На кратко - животът сега е еднакво труден за моите и за твоите родители.