Author Topic: Преброяване в графа" Помаци"!  (Read 94225 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Преброяване- графа" Помаци"!
« Reply #210 on: May 26, 2009, 00:19 »

Ето го наш Сюбиги Курт, една си песен знае и все нея си пее...
Gerak, samo dokazvaş çe popadenieto mi e toçno v celta, mersi.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #211 on: May 26, 2009, 00:20 »
Мода днес беше справедлив. Дано и сега бъде!

Offline teo

• Advanced member
  • ПОМАК -ЕДНО ДОСТОЙНСТВО !
« Reply #212 on: May 26, 2009, 00:22 »
Gerak , pone sam siguren 4e ima takav stil v izkustvoto, ti nali beshe hudojnik

Помашката етност е доказал себе си народ....и със своятя култура и със своята жива традиция и чувство за идентичност.Признаването на желанието на един народ който се чувства като отделен със собствена идентичност е исконното право на този народ.А в България какво правим....дори още една съществуваща Република не искаме да признаем каквато, е Македония.Тъкмо обратното признаването на идентичноста на Помаците, ще сближи този народ със другите етноси и ще изчезне недоверието.Аз мисля че в България има близо 500 000 души които се чувстват Помаци.Ние ще кажем :"Йок не ви признамваме но, ЕС щеш нещеш ще ги признае.Такива са законите на това общество!Призовам ви да станем Европейци със истинския смисъл на думата.България не е за разделяне това е категорично  и никой тук не иска това  въпроса е , трябва да се знаем кой кой е.Така ще сме по добре разбрани а не да вземете песни на един народ и да ги отправяте в Космоса като ваши.Просто смешно е!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #213 on: May 26, 2009, 00:22 »
"N"-тия възродител се изказа...Аллах да ни пази нас помаците.
Ne znam dokolko si Pomak, no v tova polojenie nadali şte te priemat drugite Pomaci, koeto e pravilo pri etnosite. İnaçe samozvankovci kolkoto si şteş

Offline geraka

• Member
  • **
« Reply #214 on: May 26, 2009, 00:28 »
Помашката етност е доказал себе си народ....и със своятя култура и със своята жива традиция и чувство за идентичност.Признаването на желанието на един народ който се чувства като отделен със собствена идентичност е исконното право на този народ.А в България какво правим....дори още една съществуваща Република не искаме да признаем каквато, е Македония.Тъкмо обратното признаването на идентичноста на Помаците, ще сближи този народ със другите етноси и ще изчезне недоверието.Аз мисля че в България има близо 500 000 души които се чувстват Помаци.Ние ще кажем :"Йок не ви признамваме но, ЕС щеш нещеш ще ги признае.Такива са законите на това общество!Призовам ви да станем Европейци със истинския смисъл на думата.България не е за разделяне това е категорично  и никой тук не иска това  въпроса е , трябва да се знаем кой кой е.Така ще сме по добре разбрани а не да вземете песни на един народ и да ги отправяте в Космоса като ваши.Просто смешно е!

Тео, приятелю, да не би да говориш от името на 500 000 души?  ;)

Offline geraka

• Member
  • **
« Reply #215 on: May 26, 2009, 00:30 »
Gerak, samo dokazvaş çe popadenieto mi e toçno v celta, mersi.

Ооо да, много си прав, точно в целта е  :)

река_Въча

• Guest
« Reply #216 on: May 26, 2009, 00:50 »
Пак ще обобщя - скъпи помаци, желаещи или не графа "помаци" - на предстоящото преброяване 2011, такава графа няма да видите в анкетните карти.

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #217 on: May 26, 2009, 00:53 »
Димчо, значи, ако няма в Туркея графа Помаци, то те със сигурност може да не са още готови за членство в Европейското пространство!  :o Но, хайде първо да си видим графичките в нашата държава, която е вече член на ЕС, и тогава да гледаме комшииските!  8)  Засега първо да видим БГ-то , след това и другите земни кълбета!  ;)

Исметьоу, не си остроумен  ;D Така може да си лафим в Црънча, но тук темата е доста сериозна! Какъв ЕС, какви 5 лева - зададох въпроси, на които никой не отговори смислено. Отгоре на това се опитват да отговарят хора, които не живеят в Турция, а в България. Много добре си спомням постовете на kumuk, който се оплакваше, че помаците в Турция(особено младите) постепенно се асимилират. А този сайт е ГЛАСЪТ НА ПОМАЦИТЕ - независимо къде живеят...

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #218 on: May 26, 2009, 01:00 »
Предпочитам аз да млъкна.

Тц -  "шило в торба не стой"

Quote from: celestialwish link=topic=1913.msg22921#msg22921 date=1243287736
Само да поискат - и млъквам за какъвто срок кажат.
[/quote

Напротив искаме да не млъкваш, не искаме да ти разтуряме ихтибаря ;)

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #219 on: May 26, 2009, 01:03 »
teo, извинявай, че не бях ти прочел поста - пуснал си го преди моя. Абе ти имаш качества - що не идеш да повдигнеш духа на нашите братя-помаци в Турция - там са повече от нас в БГ  ;)

П.П. А знаеш ли помашкия текст на "Излел е Дельо хайдутин" - ще ми е драго да го постнеш, но не с орхунски букви  ;D

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #220 on: May 26, 2009, 08:29 »
А, така ли? Мерси Метка - ето даваш ми повод да млъкна напук на това, че не искате.
Мерси пак  :)
Впрочем аз имах предвид пантюркистите, а не теб.
Но всъщност, вярно, че и ти беше фен на потурчването, сещам се.

АЗ не сам фен на всякакъв вид асимилация.

Бъди си такава  кавато си си. Или такъв каквто си си.
Но не ми казваи за дали сам потутурчен, или че някои ме потурчва.
Не ми го казвай това докато ми казваш  че съм антибалгарин, защото ми става много.
Вие никога , няма да разберете колкото и воля да имате , какво означава Асимилация. Това го разбрах още преди три години когато
сайта се казваше www.pomaknet.org.
Непрекасното ни се натяква да се простиме и забравиме Възродителният процес.
И то тези които го натякват, или не са от нашата общност или са съпричастни кам насилниците от ВП.
Или пак са окровени възродители.
А ние тези неща трябва да ги разказваме , наше право е!
Защото нашата култура е съществувала и оцеляла въпреки ВП ,на инат на ВП и неиното обяснение като балкански феномен е разбираемо чрез анализ на Възродителничт процес.От друга страна на нас ние вменено че нямаме никаква история. Което очевидно не е така.
А за турците от България бих казал  освен че са наши съграждани, те са и наши братя по съдба , както каза Alperen_Kirim.

Ти ме накара да си спомня за филма - "Танцуващия с вълци"

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #221 on: May 26, 2009, 08:59 »
"Братя помаци, да знаете, нашите деди,
още от дълбока древност, когато са живели
по дърветата, са крякали на турски.
Моля ви запишете се турци при следващото преброяване.
Това е единственият начин да помогнете
на форумните пантюркисти
да си заслужат удвояване на хонорарите.
Иначе още дълго време ще трябва
да си губят времето да драскат,
да ви коткат, да ви приказват че
"ние мюсюлманите сме братя",
че "в Турция деленето на етноси
се счита за антимюсюлманско"
(затова там помаците се водят официално за турци,
а техният език не се изучава и затова до голяма степен
е отмрял вече, обезличавайки ги непоправимо)

и други такива...
О неразумни помако, поради что се срамиш да се наречеш тюрк?!
А?"

Agoniyata ot popadenieto mi e nalice. Usetiha gıdela na zagubata, veçe e mnogo kısno za novo otnoşenie kım Pomacite. Moeto predlojenie e udar v nay-jiznenoto im myasto. Kogato me pitaha vızroditelite ''kakıv se çuvstvaş'' az im otgovaryah- Turçin. Vednaga skaçaha na krak i se  vbesyavaha. Bratya musulmanski Pomaci, eto vijdate kak i tuk skaçat ot zloba no nikoy ne im e vinoven çe ne mogat da se otırvat ot dılgogodişnata lumpenizaciya. Edinstveniya izhod e pılno pravo i svoboda na Pomacite + uvajenie. Trudno im e tova zaştoto se iziskva zrelost i dobroduşie. Te şte se osıznayat no togava şte e mnogo kısno. Moeto predlojenie si ostava v sila,
razprostranyavayte go, nay dobre togava şte vi razberat i şte se osıznayat. Vremeto raboti za nas. Neka da razberat koy e nerazumen.Allah da vi e napıtnik. Amin/Amen

Offline abc

• Forum fan
« Reply #222 on: May 26, 2009, 09:03 »
Юначе поспри се!
Избърши се, отдъхни... Ще се задавиш :)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #223 on: May 26, 2009, 09:24 »
Бих прибавил и това че антикомунистите в България, независимо от произхода си - всички са наши братя по съдба!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #224 on: May 26, 2009, 09:32 »
Юначе поспри се!
Избърши се, отдъхни... Ще се задавиш :)
edni se bırşat drugi se miyat, vıpros na kultura