И яз, като един обикновен планински помак и човечец от Родопите, за малко изтървах темата и глей, родопчаните какви каши пак забъркват!
Ам, "ВЪЧКА", кой ти даде право да говориш с твоето мнение от името на Помаците от Родопите!
Ето, виж аз съм на съвсем друго мнение от твоето, но не казвам, че нито ти, нито аз можем да ги представляваме и да казваме тук на това място, кой какво мислел и какъв се е чувствал като Помак от Родопите!
Хай, малко срам де, че това насаждане е вече доста прекалено!
Това, че теб те е било срам и още някой, изобщо не ти дава право да говориш и от мое име и от името на другите!
Това, че някой от другите във или извън форума искат да няма графа "Помаци" си е една открита и явна репресия и едно голяма подценяване отново спрямо Помашкия етнос!
"ВЪЧКА", недей бърка: нация-народност-етнос-общност-група и т.н., че става направо смешно!
Ам, то Исиянкар или Сибикорт ли беше, май ше се окажат доста прави, ако почнем да се пишем вече като турки, щото то друго какво му остава на Помака, щом не го признават, така и така в някои райони на Родопите, вече е започнало по-вече "турцизиране" и по-малко "българизиране" на Помаците!
Та да земем и ний да му сложим калема и да мирясат всички, дано!
В този сайт наречен :pomak, яз си влизам, щото смятам, че е повече място за помаци, както казвам и добре дошли на други всекакви, но без само да ме "възраждат- "побългаряват" или пък "потурчват" и зася ми е интересно!
Който го е срам, да не се нарича такъв и аз не искам да го наричам и определям за такъв, пък ако ще и да се удави от инат в река Въча, но не искам друг да ма определя, аз какъв съм!
Затуй, "ВЪЧКА" малко по-спокойно и умерено, кат говориш от името на родопските помаци, че аз и единици като мен дет са чувстват Помаци, ги обиждаш!
Говори си от твое име, щот тук сега до мен седи един друг помак, който прочете тези твои коментари и много ядосан, че говориш и от негово име, щото и той е помак от Родопите и веднага тръгна да троси тоягата на Ахмед Ага Тъмръшлията и скокна веднага да те троси из Селча за да се саморазправя с теб и едвам го укротих човека!
Та, затва по-внимателно, кат говориш от името на другите Помаци! То, е видно, че боркаш народа с нацията и етноса, но затова друг път ше думаме!
Дет казуваха, други по-горе, то и йедна голема част от политикантите ги ей страх от графата "Помаци", щот шъ са им изгубят гласовете и депутатето, дет се избират с техни гласове!
Та, вече, се мислем, ако ма нема в онази "Друга" графа в списъке, мисля да сай определя , я кат "гърк, я кат "турк", засига, по-нататъш ше видиме! Ако, некой от уние "вазродителите" незаюват, трябва дай са проумели, чей Помака освен и друго има и голем, ама млогу, млогу голем инат!