Метка,защо така говориш!!!! Ние не искаме да е събитие за пред света преброяването,а това всеки сам за себе си да се впише така както се чувства,за сега такава графа НЯМА ,говори по същество,не търсим сензация! Говорим за един цял народ по света дето се знае" Помаци".Нали и затова и вие рег в Брюксел дружество да се помага на хората,нали и тук в Америка помаците са си помаци.Помолих единствено,да се види механизмите и това да се види защо се избягва това да се пишим помаци,то НЕ е задължително,такива като река_Въча нека си се пишат българи-мюсюлмани,но графа Помаци ТРЯБВА да има!!!!
Ti ne me razbra.
Po goliamata 4ast ot pomashkata obshtnost e izvan Bulgariq.
Travmati4niq bylgarski opit ne trqbva da se proektira varhu ostanalata 4ast ot diasporata ni.
Vijdash tuka kak predtstaviteli na nacionalisti4eski bylgarski partii ni dishat vav vrata.
Problemat s obosobqvaneto na pomashkata diaspora izvan Bulgariq e savsem drugo neshto.
V Evropeiskita komisiq ima specialen komisar po nacionalnite malcinstva.
Toi e upalnomoshten da razglevda valbi ili molbi na predstaviteli na razli4ni nacionalni malcinstva.
V stranite izvan Bulgariq ne e nikakv problem da se registrirat pomashki kulturni organizacii.
Bi trqbvalo tova da ne e problem i v Bulgariq.
No vijdate 4e v momenta v Bulgariq ima aktiviran nacionalisti4eski rezerv koito nasajda sred obiknovenite bylgari anti turski, anti pomashki i anticiganski nastroeniq.
Ako az resha da napravq takava organizaciq v Bulgaria, tova ozna4ava 4e ili sam lud ili ne mie mil jivota.
Nie tuka se opitvame samo da razkazvame minaloto si i vidiahte kakvo stana.
Obqviha ni za separatisti.
Ako az kaja - iskam da ima grafa pomaci pri prebroqvaneto v Bulgaria kaji mi ti Nazmi kakvo shte posledva!
Garantirash li sigurnosta mi vav foruma i realnosta?