Author Topic: Преброяване в графа" Помаци"!  (Read 94197 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Ynt: Преброяване- графа" Помаци"!
« Reply #75 on: May 24, 2009, 00:09 »
Метка е популист Назми. Дъра-бъра 100 чадъра. Инфлация на думи.

Много пъти съм писал, че държанието "азесъмоттук" властва. Азнесъмоттук е измиване на ръцете за нови подвизи, разграничавайки се от България и всичко свързано с нея. От 100 мръсни кладенци със 100 изгнили ведра ще се домъкнат псевдотрудове, базирани върху пословици и поговорки само за да си скъса азнесъмоттук опашката.

Лудите властват, а нормалните изглеждат луди - свободен цитат по дядо Вазов.

Tova e poredna kleveta celqshta da udari  dostoinstvoto mi.
Deklariram 4e sam rabotil i doprinesal s mnogo neshta za Bylgaria.Tova koeto sam dal za Rodinata si , vsi4ki tuka pomakomrazci i lajepatrioti nikoga nqma da go postignat .
Deklariram 4e sam bil vinagi loqlen kam darjavnosta i darjavnite iunstitucii.Deklariram 4e i za v badeshte shte rabotq savmestni proekti s bylgari za razvitieto na stranata ni.
AZ ne se razgrani4avam ot Bylgaria.Az se razgrani4avam ot shovinizma i ksenofobiqta .

Offline abc

• Forum fan
« Reply #76 on: May 24, 2009, 00:19 »
Никому не е нужна чак такава глобалност. Не съм чел Левски, Стамболийски и други от този ранг да правят такива деклараций, макар да имат неопровержим принос към България.

Винаги съм се чудил защо когато всичко е приемливо според някой събеседник писането му е на кирилица, а когато е изнервен - на шльокавица!?

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #77 on: May 24, 2009, 00:23 »
Никому не е нужна чак такава глобалност. Не съм чел Левски, Стамболийски и други от този ранг да правят такива деклараций, макар да имат неопровержим принос към България.

Винаги съм се чудил защо когато всичко е приемливо според някой събеседник писането му е на кирилица, а когато е изнервен - на шльокавица!?

Ima na4in da ne 4etesh i mene.Az  onzi den ti kazah kakav e tozi na4in.
Ne pisha na kirilica ne zashtoto sam nerven ili qdosan , a zashtoto preisntalirah komputara si .No ako mislish 4e kogato sam pisal na kirilica , ne sam bil qdosan ili pak sam bil prav blagodarq ti. ;D

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #78 on: May 24, 2009, 00:31 »
   abc,бих те помолил като уважаван наш член на сайта помак.еу да се извиниш на Метка,не е нужно публично,може и на лични.Мое право е да кажа,че Метка е допринесъл много,ама адски много за този сайт,дори и да ни напусна за кратко след като се върна върна и Облика на сайта помак.еу.Метка НЕ е провокатор,или краен всеки знае това и се цени тук.Нека се знае това!

Offline Ralitsa

• Member
  • **
« Reply #79 on: May 24, 2009, 00:32 »
Tova za grafa "Pomaci" pri prebroqvaneto e tolkova absurdno, kolkoto e absurdna i grafata "Makedonci", no kakto kazva Isyankar i tozi absurd e realnost :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #80 on: May 24, 2009, 00:36 »
Моля. В инсталацията на всеки уиндоус има куп езици. Не, че си длъжен разбира се.

За четенето - чета ти само кратките постове. Понякога.
Не се възгордявай

Назми, на теб ще ти се извиня заради отклонеиено ми от темата. За другото - уважавам всяко мнение, като си запазвам правото на мнение за него. Някой ден ще поровя назад и ще покажа какво имам предвид. Днес вече е празник, но няма да го споменавам, защото имам горчив спомен.

На празнуващите го - Науката е спасението. Честит празник!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #81 on: May 24, 2009, 00:38 »
Ралитца,абсурдно е във вашите глави! Кажете ми например как ще обясните на човека от село дето цял живот е копал земеделие да се пише" Други",ами на онези по света! И тук в Америка си не знаят Помаците,и си се събираме на помашки свадби,сега се прави помашко гробище,..как гледате на тези неща,къде по света помаците се преструват,ние се търсиме,душите ни се търсят след като се каже Помак съм! Отговор чакам!!!

Offline Ralitsa

• Member
  • **
« Reply #82 on: May 24, 2009, 00:44 »
Slu6am-izpylnqvam, Nazmi!
Tova e moeto mnenie! Ot moeto selo horata se pi6at bylgari. Tova, 4e vie iskate da dokajete 4e ima etnos "pomaci" ne ozna4ava, 4e vsi4ki sme syglasni s vas i vi podkrepqme. Kogato oficialno go dokajete sigurno 6te vi pozvolqt da si imate grafa... i kato gledam ne samo v "na6ite" glavi ima absurdi..

Offline Nedim Mehmedoski

• Moderator
  • Torbesh
« Reply #83 on: May 24, 2009, 00:51 »
Eden narod i edni te isti problemi!..
Problemot so etnichkata identifikatziq na pomatzite e isti vo site balkanski drzhavi.
Vo Makedoniq initziativata na PEI(Partiata za Evropska Idnina) za vmetnuvane na torbeshite,
vo ustavot na R.Makedoniq kako posebna etnichka zaednitza beshe prechekana na "nozh" od strana na
makedonskite politichki i intelektualni krugovi.
Iako site se svesni deka nie ne se naodjame i ne se chuvstvuvame sebesi kako del na novoproklamiranata makedonska natziq.
Nashite razliki so makedontzite i blgarite se taka da se izrazam,kako "nebo i zemq".
Nie sme identichni vo site sveri so pomatzite vo nevrokopsko..edinstveno shto nie sme poveche religiozni ,a i toa se dolzhi na neshto po demokratskata politika koq q vodele srbskite okupatori i poliberalniot yugoslovenski komunizam.
Efektot na politikata shto q zapochna PEI,che se iskristalizira za nekolku godini,bideichi denes rechisi 100% od mladite detza Torbeshi go prodolzhuvaat svoeto
obrazovanie kako vo Makedoniq taka i vo Zapadno Evropskite drzhavi. Veche imame mlogu studenti po razni universiteti vo Evropa,
posebno tuka vo Italia,vo Padova i t.n.
Ovie novi generatzii na Torbeshi(Pomatzi) che bidat lokomotiva na nashiot narod,i so argumenti po svetot che se izborat za nashite prava,pravoto na slobodno izqsnuvane i zhivot vo sklad so nashite traditzii i che bidat predvodnitzi na ekonomskiot razvoi na nashite rodni kraishta.
Yas sum i poveche od optimist za nashata podobra idnina!.
I kako zakluchok: Samo nie samite mozheme so nasheto domachinsko rabotenje da si q popravime nashata momentalna sostoiba!.
Selam! ;)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #84 on: May 24, 2009, 00:54 »
Ралица,знаеш уважението ми и респект към теб.Ние не искаме всички да се пишат"Помаци",ние искаме просто да има такава графа,както има за Цигани,за Македонци,това е което се опитваме да внушим.Ние НЕ искаме отделна държава,но е срамота и пред Света един такъв народ" ПОМАЦИ" дето е определен още от времето на Османската империя го е имал такъв народ,впоследствие разпокъсан и разделен от Балканските Войни в различни държави.Абсурд е да се мисли друго.По света знаят за помаците,само в БГ не искат или им е изгодно да ги слагат в един кюп с гагаузи,каракачани,и какви ли не.Съгласи се,че е обида! Попитайте един преуспял помак в Америка Шефкет Чападжиев- родом от Мадан,и ще ви каже Помак съм,и него ли или други наред ще слагаме в графа" Други" ????

Offline Ralitsa

• Member
  • **
« Reply #85 on: May 24, 2009, 01:02 »
Ami Nazmi, edin vyrpos ako pozvolite?! Ediniqt ot pra-pra dqdovcite mi e bil hristiqnin i sled tova priema Islqma (neznam poradi kakva pri4ina). Toi pomak li e?
I vsi4ki znaem kolko absurdno e syzdaden etnosa "makedonci" - ne vqrvam, 4e bihte iskali da e taka i s pomacite.

река_Въча

• Guest
« Reply #86 on: May 24, 2009, 01:07 »
Аз не мога да разбера Назми защо като става въпрос за Америка и помаците винаги по подразбиране се посочва Шевкед Чападжиев..Едва ли не е икона..Пълни глупости..Лично го познавам него и целия му род от Мадан..С една негова племенничка бяхме състуденти - сега и тя е в Чикаго...Много, много е спорна личноста Шевкед Чападжиев, за да бъде икона на помаците...Моля, да се отчете това..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #87 on: May 24, 2009, 01:07 »
Ех,Ралица разбирам те съвсем,ама кажи ми тука сме хиляди със хиляди мнения,и теми,всеки държи за него си.Така и не се намери една формула или теза,за да се обединим Помаците.напротив,като гледам темите и постингите е Обратно на това,разбирам те напълно,не искам да се налагам това са лични неща!

Offline Ralitsa

• Member
  • **
« Reply #88 on: May 24, 2009, 01:11 »
No ne mi otgovorihte na vyprosa...

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #89 on: May 24, 2009, 01:15 »
река_Въча,НЕ изопачавай думите ми,никога не съм казвал,че Чападжиев е икона за помаците,напротив -Шефкет Чападжиев  е пример за толерантност между помаци и християни.Помагал е много на стотици помашки семейства дошли в Чикаго,както и помага на Църквата в Чикаго,на националния ни отбор по време на световното през 1994 година след загубата ни от Нигерия.Заедно със Хамид Русев друг ПОМАК от Смолянско са помогнали много повече от всички дипломати на БГ,и ако вие говорите от там,аз знам от тук какво са направили за помаците в Америка,поне в това отношение мисля много имам да кажа понеже съм тук сред тях!