Author Topic: Преброяване в графа" Помаци"!  (Read 94152 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Tralala

• Guest
Ynt: Преброяване- графа" Помаци"!
« Reply #30 on: May 23, 2009, 19:34 »
... ...

Доста налудничаво...
Модераторите.....ще си затворите ли очите и сега?

Offline saleika

• Advanced member
« Reply #31 on: May 23, 2009, 19:37 »
ALLAH ALLAH as pak do sega nesam 4ula ot moi poznati dami kazvat as sam balgaren pomak 
pokrai men horata kazvat as sam tur4in pomak ;)
mi moje za6toto sam mnogo malka da vidim kato porasna na godini dali 6te 4uq takova ne6to

Offline saleika

• Advanced member
« Reply #32 on: May 23, 2009, 19:39 »
Доста налудничаво...
Модераторите.....ще си затворите ли очите и сега?
kade vijda6 as nemoga

Isyankar

• Guest
« Reply #33 on: May 23, 2009, 19:44 »
Turcite nyamat demografiçeski problemi i ne sa pred izçezvane. Opitvaş se samo da mi razvodniş otkritieto mi. İ ti znaeş çe tova e edinstveniya metod za spasenie na Pomaşkiya etnos. Bratya Pomaci, ako iskate da bıdete vzemani pod vnimanie i da se zapazite kato etnos, pişete se v grafata kato Turci i togava BG şte predpoçete po-malkoto zlo - t.e. grafata Pomaci. Tova e edinstvenoto spasenie za nas i pokoleniyata ni. Ne se poddavayte na psevdo predstaviteli na rodopskite Pomaci. Tova sa dokazani neo vızroditeli koito treperyat v predsmırtnata si agoniya.

Показа си поне кой си и за какво се бориш ... Да се пишат турци щото им мислиш доброто :)

Ама бързам да те успокоя - те и сега доста се пишат като такива...както и към 200-300 хил цигани също се пишат турци....И не знам дали ще изчезнат турците, ама ако извадим тези числа може да се окаже, че етническите турци са доста по-малко от циганите и от помаците....И тогава май ще трябва помаците да ви приобщават да се пишете за помаци, а не за турци ... :)

Всичко е политика....

река_Въча

• Guest
« Reply #34 on: May 23, 2009, 19:44 »
Вземам си бележка, Назми..Приеми, че съм имал предвид само моето семейство, понеже вкъщи имаме все още само един компютър..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #35 on: May 23, 2009, 19:45 »
  река_Въча,за кой ли пореден път ви МОЛЯ да изразявате лично,а не Колективно мнение,говорете от името на себе си единствено!!! Изглежда много неща не са ви ясни,тук е Форум всеки сам за себе си да изрази позиция,досега единствено вие продължавате да говорите от името на всички Помаци.Предупредих ви изрично да не самоопределяте вие народа,както и фалшивите ви преди десетки регистрации само и само да сте тук! От този момент се сърдете на себе си,за това да ви търпим тук,и да заблуждавате хората. Никой не иска Помаците да се пишат Турци ако ви е страх за това,иска се всеки сам да се самоопредели!

река_Въча

• Guest
« Reply #36 on: May 23, 2009, 19:46 »
Разбрах, де...Извинявам се..Обърни ако обичаш внимание и на един друг - провокативно разписал се..в темата...

Isyankar

• Guest
« Reply #37 on: May 23, 2009, 19:48 »
река_Въча,

нека си пише....Тамън му се открехна душата да си каже кой е и за какво се бори....Няма да загуби форума, ако го знаем това :) Само, че аз му обясних някои тънки подробности и как понякога нещата стават както в поговорката "С твоите камъни по твоята глава" ... :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #38 on: May 23, 2009, 19:53 »
   Isyankar,и досега се чудя как още търпим Модераторите такива фалшиви с десетки никове с последен като този- река_Въча! Обясни му моля да говори единствено и само от свое име,да изрази лична позиция.От постингите му досега и фалшивите му и заблуждаващи регистрации не ми остава нищо друго освен за пореден път да го изстрия и после пак да вардя с какъв ник ще ми се регистрира от Пловдив.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #39 on: May 23, 2009, 19:57 »
Az imam kakvo da dobavq po tazi tema.
No nqma da go napravq sega i tuka.Obyrnahte go na politika.I po tozi na4in se kompromentira cqlata tema.
Samoopredelenieto e sveshten akt na vseki i tova e mnogo li4no.Prebroqvaneto na naselenieto v Bulgariq ne e tolko vajno i interesno .Ako ima smisal ot prebroqvane
to togava toi nqma da se povtarq.Osven tova ne zabravqite 4e prebroqvane se izvyrshva i v drugi strani.
Ako nqkoi si misli 4e prebroqvaneto v Bulgariq e "vyrhovno sveshtenno sybitie ", to toi greshi mnogo.

река_Въча

• Guest
« Reply #40 on: May 23, 2009, 20:01 »
Точно това казвам Метка...едва ли не идното пребровяване...е кой знае какво...Като предишното...и със същите графи...

Аз ЛИЧНО нямам идея как би могло да се допусне дори за официална дискусия (там в Народното събрание, по разните му комисии) за наличнието на графа "Помаци".
Дискусия за графа "Помаци" се води само из форумите,на неформално ниво...Мисля, просто не точно сега е момента...

Isyankar

• Guest
« Reply #41 on: May 23, 2009, 20:05 »
Назми,

в предишния си пост конкретно се обърнах към река_Въча, но имах предвид subigu kurt. За него се отнасяха думите ми.

За река_Въча колкото и да съм против банове и т.н. не знам защо не може да усети тонът на форума ... Всеки си има тези, идеи и схващания, но банове не се раздават заради тях, а заради начина по който ги излагат....Не може така агресивно да се подхожда....

Ето, темата е за графа "Помаци". Река_Въча можеше просто да обясни, че е против такава графа и той лично се обижда от подобно наименование и познава много хора, които чувстват същото. Ама изказвания от типа - аз изразявам волята на всички помаци ... Трябва да уважаваме мнението на хората и да търсим защо е такова, ако не ни харесва ... И на мен не ми се нрави (ето колко съм искрен), че има помаци от Якоруда дето казват, че са турци макар една дума да не знаят на турски, ама не съм заглушавал ушите на всички с някакви лозунги и т.н....Напротив...Разсъждавам и давам личното ми мнение защо това е така....

Ето отново моята позиция .... Субигу_Курт е доста прав със своите призиви (макар и малко агресивно поднесени) към всички помаци да се самоопределят като турци и така ще се появи графата помак....А аз питам какво правим като се появи ? Дали рязко няма да спадне броят на етническите турци в България ? Или пък един друг потребител, който ми намекна за "етническа кампания" - ами, ако се проведе такава сред ромите и мнозина от тях се самоопределят като роми (макар и с турски майчин език), а не турци....Питам аз дали ще му хареса на един наш политик дето ни управлява от много години реално (с прякор Сокола), че броя на етническите турци изведнъж е намалял много драстично ?

Ето колко много политика може да има в една графа помаци .... Колко много политика и колко малко история и самоопределение (за каквито се опитва Река_Въча да ни говори, но отново малко с агресивен тон) ...

Нали целта е да има диаолог...Съветвам Река_Въча, в темите в които се коментират тези неща да попита например защо има помаци, които се пишат турци, защо има такива, които искат да се пишат нещо друго и т.н....Иначе разбрахме той как иска и какви са неговите наблюдения (лични) ... Не бива да не уважаваме чуждото мнение ...

Нека се изслушваме....Река_Въча - ти си родопски мюсюлманин (надявам се, че това е вярно за теб самоопределение и не те обижда) - разбрахме, че се самоопределяш като българин по етнос .... Не ти ли е интересно да попиташ онези, които са се самоопределили като турци ? Или пък онези, които искат да бъдат помаци ? Или пък онези, които твърдят, че помаците били торбеши ? И т.н......Нека да има диалог...А пък после най-наблюдателните ще си извадят истината от контекста :) Макар, че истината винаги не е една на Балканите....

Да обобщя .... графа помаци най-много ще удари по интересите на турското етническо малцинство, а не на българското....А защо тогава я няма ? Ми кой управлява последните 10 години ? Законът за следващото преброяване вече мина в Парламента....чудеса значи отново да не очакваме....

А иначе няма как да заобиколим политиката в тази тема.....политиците решават тези неща в крайна сметка....

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #42 on: May 23, 2009, 20:06 »
Метка,защо така говориш!!!! Ние не искаме да е събитие за пред света преброяването,а това всеки сам за себе си да се впише така както се чувства,за сега такава графа НЯМА ,говори по същество,не търсим сензация! Говорим за един цял народ по света дето се знае" Помаци".Нали и затова и вие рег в Брюксел дружество да се помага на хората,нали и тук в Америка помаците са си помаци.Помолих единствено,да се види механизмите и това да се види защо се избягва това да се пишим помаци,то НЕ е задължително,такива като река_Въча нека си се пишат българи-мюсюлмани,но графа Помаци ТРЯБВА да има!!!!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #43 on: May 23, 2009, 20:12 »
Помаците няма да станем турци докато свят светува!!! И това всеки помак го знае.Въпрос на чест е
Ti si çoveka s bivş nik ''vızroditel'' i se opredelyaş kato bulgarin. Pomacite mnogo dobre vi znayat koi ste i kak deystvate, no jalko çe oşte ne si razbral çe vi mina vremeto. Naprazno si gubiş tuk vremeto. Edin sıvet, zaşto ne si otideş pri tezi koito priliçat na tebe i se boryat za vızrajdane i naglo se starayat da vnuşavat etniçeska prinadlejnost na drugi, vıpreki çe svetovnata praktika po tezi vıprosi e principa '' self determination'' ( samoopredelyane). Na vseki e poveçe ot izvestno çe na neo-vızroditelite im se plaşta i to solidno.  Poziciyata vi e v razrez i s duha na tozi forum i spored men dosta vi tırpyat. Az sım za samoopredelenieto na Pomacite no bez vnuşenie. İnaçe TR pak şte tryabva da otvarya vratite si kakto mnogo pıti go e pravila zaradi vseizvestni priçini.

Tralala

• Guest
« Reply #44 on: May 23, 2009, 20:16 »
... Poziciyata vi e v razrez i s duha na tozi forum i spored men dosta vi tırpyat. ...

А аз мисля същото за Вашето поведение! Стига сте давал наклон на...