Author Topic: Преброяване в графа" Помаци"!  (Read 94221 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Ismet DRAMSKY

• Guest
Ynt: Преброяване- графа" Помаци"!
« Reply #105 on: May 24, 2009, 15:05 »
Засега, искането е само от Помаци, а другите като си поискат и на тем е редно да им се даде това право!  :o  Боянчо и единица част от т.нар. Помаци кат не искат, никой не им го налага това и от тва света нема да се тури,я!  :( После и ако поискат и селата и махалите и за тех требва да се отнася!  ::) Кои сме ние, за да забраняваме и да се налагаме, на кой какво право да се даде!  :) За смях става онзи, който се вживява над всевишния за да казва на кой какво да се даде!  ;D  ???

Isyankar

• Guest
« Reply #106 on: May 24, 2009, 16:08 »
Аз предлагам да се направи графа "Етнографска принадлежност" и там спокойно може да има графа помаци, където също място ще намери и графата македонци и където също ще мога и аз да заявя с гордост тракийския си произход, защото колкото съм българин, толкова съм и горд тракиец .... Някои подценяват етнографските различия, ама тука на юг си имаме едни поговорки за "Северняците", че почти не ги броим за хора (в кръга на шегата). :)

Иначе за отделна етническа графа помаци - за да се случи това, първо трябва под никакъв начин  на власт да не бъде пряко или косвено - негово величество А.Д., защото ви отговорих по-рано кой най-много би изгубил от тази графа и кой всъщност се противи да я има...:)

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #107 on: May 24, 2009, 17:20 »
Това, по-горе като предложение на Исинкяр  за начало и първа стъпка, също никак не е лошо и поне може да се тръгне отнякъде, щото да не земе някой пак да не нададе вой, че некои искат да се отделят или разделят и т.н. смешни и пискливи коментари!  :o Колкото до политиците, на кой какво му се харесвало или не, ами нали те се избират от тези хора в т.ч. и Помаците!  ;D Който счита, че му се накърнява правото на избор и самоопределение, просто да изостави за малко политическите величия и пристрастия и да си погледне за малко в неговото си дворче!  :D  ;)

Tralala

• Guest
« Reply #108 on: May 24, 2009, 18:04 »
...а както виждам повечето мнения по тази тема идват от потребители "извън общността"...
"

Този ти критерий е много относителен!
Нека сме толерантни всеки да се самоопредели "извън" ли е или "вътре"  ;D

П.С. Аз потърсих твоето мнение, точно защото си "вътре", но разбирам че си пас вече тук!

Има резон  8)

Offline rado

• Senior member
« Reply #109 on: May 24, 2009, 18:13 »
Боян е прав, иждивението за правене на нации и етноси, към което някои хора неистово се стремят намирисва на чиста политика. Ама кой да гледа. Поздрави.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #110 on: May 24, 2009, 19:02 »
Темата НЕ е политическа,а съдба и решение за милиони помаци по света! Какво зависи от нас-нищо,тук сме Форум дето само споделяме. Кой ще ни чуе,а и право на всеки е да иска да знае в каква графа ще го пишат през 2011,за помаците иде реч!

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #111 on: May 24, 2009, 19:25 »
Боян Добрев,теб какво те засяга ,ти нали си далече,пука ли ти за мен какъв ще се нарека.Или тогава ще цъфне много ярко облика ти на Помак.А само да те питам ,преди като какви сме били писани в графите при преброяванията да неби немци.Ние помаците не патим от нещо друго а от такива като теб.Ти ако имаш сила сигорно и в концлагери ще ни набуташ.Нека те види Тоската и да разбере що за човек си ти.А и да ти кажа, еи  такива като теб пишман родолубци дето обичат БГ-то а бягат на Запад са наѝ-опасни.Обичам родината си а ще се крия-защо ,нали ти е родина ,от кого се криеш и за какво ?Истинския патриот не сменя родината си ,не бяга от нея колкото и слаба и немощна да е .Погледни само -продал си родината си за един  пробит $.Аз защо не обичам  хамелеоните като теб защото не знаят какво искат и забравят кои са от това по лошо има ли.Виж се само ,нахвърляш се срещу нас ,не само срещу мен а срещу всичи.Предложих ти -махни се създаѝ си саѝт българомохамеданин само не трови атмосверата тук щом ти пречи толкова това име- Помак.

Isyankar

• Guest
« Reply #112 on: May 24, 2009, 19:29 »
Snake,

по-полека с класификациите, защото в чужбина са доста от форумните модератори ....И те ли нямат право да претендират за помаците ?

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #113 on: May 24, 2009, 19:30 »
Назми, аз за пореден път ти казвам.
Онези от помаците които живеят в развитите страни свободно се самоопределят.
За България явно нещата не стоят по този начин.Затова аз предлагам нестандартното решение - Роби.
От тук нататак да се казваме роби.

на английски е - slaves
на китайски е  - 奴隶
на турски  е   -    köle
на сръбски е -    робови
на унгарски е -    rabszolgák
а пък на хинди е - दास
 ;D

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #114 on: May 24, 2009, 19:33 »
Тези които са в чужбина много ясно са определили какви са ,само палетата не искат  да се определят и се срамувам от происхода си, че са помаци.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #115 on: May 24, 2009, 19:42 »
Усеинкяр,да съм дошъл в сайта ти да ти казвам ,че сте турци-несъм и нямам намерение.Искам в моя дом,моя сайт да съм си господр Аз , а не да дойдеш ти да ме определяш с твойте палета какъв съм.Това си е пак начин на Възродителен процес към които се стремите с всичи сили и средства.

Isyankar

• Guest
« Reply #116 on: May 24, 2009, 19:57 »
Усеинкяр,да съм дошъл в сайта ти да ти казвам ,че сте турци-несъм и нямам намерение.Искам в моя дом,моя сайт да съм си господр Аз , а не да дойдеш ти да ме определяш с твойте палета какъв съм.Това си е пак начин на Възродителен процес към които се стремите с всичи сили и средства.

Ако искаш и марсианец се определяй, да съм те спрял АЗ ? Какво скачаш като ощипан ... Направих ти забележка да не се караш на някого ,че бил в чужбина и нямало право да има мнение по помашките въпроси, тъй като модераторския екип е предимно от чужбина и може ти да се разсърди.

Стига си си търсил причина да се заяждаш със всеки непомак тука, щото както виждаме косвено обиди и модераторския екип с ония подхвърляния за "помаците в чужбина" ...

река_Въча

• Guest
« Reply #117 on: May 24, 2009, 20:52 »
От село Селча значи сме 2 гласа ПРОТИВ графа "помаци" - (Аз и Боян Добрев)..Само 2-ма сме регистрирани, което прави за сега 100 процента ПРОТИВ...Нека дискусията продължи..
За инфо - аз си живея в БГ и скоро нямам никакво намерение да излизам зад граница...

Offline rado

• Senior member
« Reply #118 on: May 24, 2009, 21:40 »
Aman ot obideni i ozhaleni. Kakva li natsiya stava ot hora revyashti.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #119 on: May 24, 2009, 21:58 »
Aman ot obideni i ozhaleni. Kakva li natsiya stava ot hora revyashti.
ето радо какво уравнение се получава:

{slaves+köle+ робови} + rabszolgák = दास + 奴隶