Author Topic: Глория - Микс Събор Ваклиново 2008  (Read 14039 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
    • Страница на с. Туховища
Ето линк за теглене на изпълнението на Глория на събора в Въклиново на 18.07.2008.  ::)

http://www.megaupload.com/?d=5VAJ12IP

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
Ако го дръпнете да знаете че аз сам лудия фен които развява този плакат

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
  Ерол,в момента дърпам/свалям/ това дето си дал от Помашкия събор в село Ваклиново и с участието на Глория.Сега съм на 60%,надявам се да видя как се веселят нашите братя Помаци.Събора е уникат за Помаците от община Сатовча.Обикновено се провежда в началото на август всяка година в местноста" Ваклиновски ливади". Под патронажа е на Общината Сатовча,за което искрено Благодаря на кмета Арбен Мименов- вече втори мандат,обичан и уважаван от съселяните и местните хора!

Offline dim56

• Forum fan
Обикновено се провежда в началото на август всяка година в местноста" Ваклиновски ливади".

Първата половина на юли  ;)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Съгласен dim56  ;),това което знам е,че на последния събор Ваклиново 2008 е имало над 4000 души,много музика и веселие.Тук поне от САЩ много хора братя помаци още отсега са си резервирали билети за БГ за събора.Гледах у приятели дето са били там и са записвали,нямам думи...... :)

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
мисля че за събора не са нужни билети, входа е свободен, единственото което се плаща е паркинга.

Аз имам целия събор 2008 на запис, но не исках да кача целите дискове защото са 4 ДВД диска и много време ще трябва да ги качвам, ако има интерес към някое друго изпълнение, което не е на Глория, да пише тука и ще го кача!

Offline Metka

• Forum fan
мисля че за събора не са нужни билети, входа е свободен, единственото което се плаща е паркинга.

Аз имам целия събор 2008 на запис, но не исках да кача целите дискове защото са 4 ДВД диска и много време ще трябва да ги качвам, ако има интерес към някое друго изпълнение, което не е на Глория, да пише тука и ще го кача!
Erol, за мене ваклиновския събор е феномен.Там се сабира целия Чеч и се осъществява уникална етнопалитра  и социално общуване.
Абе чудя ви се , толко ли немате някоя там помашка певица, която сущо като Глория да пее.
Глория малко поостаря и е време да доиде нещо по свежо и различно.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
Erol, за мене ваклиновския събор е феномен.Там се сабира целия Чеч и се осъществява уникална етнопалитра  и социално общуване.
Абе чудя ви се , толко ли немате някоя там помашка певица, която сущо като Глория да пее.
Глория малко поостаря и е време да доиде нещо по свежо и различно.

Със това последното вече не съм сагласен! Не мисля че има значение възрастта с таланта, (макар че Глория си е още млада: 35 г.) да вземем за приемер Валя Балаканска, ето това е истинска певица. Макар че за мен Глория си остава най-добрата.

Прав си за събора, там се събират много хора и е уникално прежививяне като се сетя в момента, но като си там ти става толкова гадно и скучно, защото жегата е 40 градусова, а между певица и певица чакаш 1 час, и никога не можеш да вземеш добро място защото винаги са заети. Но като се сетя сега как прекарвам там, ми хареса, и то много!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Метка има бре,много си прав..! Де да беше Гюлфието,или Айше Доспатска,Неджип...нека се помисли отсега за тази година ,събора идва :)

Offline dim56

• Forum fan
Ерол, хората зад океана си резервират билети за авиона, за да посетят събора - знаем, че няма още събор с входни билети и дано да няма  ;)
Ще е интересно да качиш нещо от събора, но ако можеш да дадеш опис - за мен например много по-интересни са изпълненията на местни автентични песни. Глория и др. от този жанр може да се видят по всяко време на деня и нощта по TV.

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
Ynt: Глория - Микс Събор Ваклиново 2008
« Reply #10 on: May 22, 2009, 01:29 »
идва, но всяка година участват едни и същи ансамбали! не викат никакви местни певици, винаги от Пайнер или от Ара, (Не че имам нещо против)

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #11 on: May 22, 2009, 01:30 »
Ерол, хората зад океана си резервират билети за авиона, за да посетят събора - знаем, че няма още събор с входни билети и дано да няма  ;)
Ще е интересно да качиш нещо от събора, но ако можеш да дадеш опис - за мен например много по-интересни са изпълненията на местни автентични песни. Глория и др. от този жанр може да се видят по всяко време н деня и нощта по TV.

Ансамбали ли имаш предвид?

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #12 on: May 22, 2009, 01:31 »
битови групи, ансамбли, певци, певици...

Offline Ерол

• Adviser
  • Туховища
« Reply #13 on: May 22, 2009, 01:34 »
ами аз имам дисковете само от 2008 г. мога да изрежа от там каквото има от ансамбали, защото не съм сигорен дали има местни певци, но дори и да има, не бих можал да ги разпознач от местни и даржавни!

Offline dim56

• Forum fan
« Reply #14 on: May 22, 2009, 01:34 »
Иначе много ти благодаря за труда, който полагаш - за Тувища и не само...