Author Topic: Разговор с Иса Мeрсим и Антонина Желязкова  (Read 17788 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline nezir_9

• Advanced member
Метка, роден съм в с. Дебрен, Гоцеделчевско.

От Исата знам за Вашите строителни подвизи!

Това, което беше написал за него, потвърждавам, че всичко наистина е било така. :)

Offline dim56

• Forum fan
С удоволствие прочетох това интервю - браво на г-н Мерсим!
А както се казва по торент тракерите - 10 на ъпа за труда  ;)

Offline Snake

• Forum fan
Метка,много вълнуващо,трогващо,точно казано.Ако всички бяхме като него нямаше да се делим на такива от Неврокоп и от Смолян.Но сам разбираш ,че властта е сладко нещо.Тя поразява  всичко.А при нас  помаците с пълна сила става това.Аллах да дава живот и здраве на такива като него.Нашата общност има нужда от такива като него-силни духовно хора.Това момче е роден лидер,но и Евалах на неговия учител.

PETER

• Guest
"културно-религиозна общност"

Много неясно и обтекаемо самоопределяне.
Какви са културните отличителни черти на тази общност, които обаче да са различни от религиозните?
Щото иначе и атеистите сме си културно-религиозна общност. ;)

Offline Snake

• Forum fan
Да така е борете се за правата си и вие  артистите/атеистите/, даже и молитвен дом си издигнете и бог си измислете,но непречете на другите.Това ми е препоръката за вас.

PETER

• Guest
Защо ние да пречим, пък Вие да не пречите?
И кои точно сте Вие че пак не ми стана ясно. Това Вие Снаковете ли сте? ;)

Offline Snake

• Forum fan
Нека се уточним -несъм казал на никои да вярва или не вярва,несъм казал на никои как да се казва и как да се определя.Но, неискам никои да ми казва как да мисля и как да се определям.За това е създаден тоя саит,да се види ,че и такива като нас съществуват  въпреки репресиите,сопите,гоненията,затворите.А вас нито ви гонят ,нито ви бият  даже и ви насъскват срещу нас -Помаците,нали.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
На PETER мога да кажа само едно- Да спре да се подиграва под каквато и да е форма тук с помаците.Постингите ви са такива,приемете това като Предупреждение,уважавайте помашкия ни сайт,ако не Навън,няма кой да ви търпи тук!!!

PETER

• Guest
Не ми влиза в работата как се самоопределяш.

Питах само какви Ви са културните (не религиозните) отличителни черти щом сте културна общност.
Пеенето, свиренето, яденето, обичаите, и т.н.

И не съм насъскан а само любопитен.

Цензурата не решава проблеми а ги задълбочава.

Offline Snake

• Forum fan
Те с такива лубопитства ни разиграват вече 130 години.Тоя лъбопитствал дали можем да издържим ако хвърли  от вертолета ддт вурху нас ,другия пък полъбопитствал дали ще останем да съществъваме ако намали на половина изкупната цена на тутуна.За това казвам лубопитството да не става навик,че от такива навици се отвиква много бавно или несе отвиква.

PETER

• Guest
То моето любопитство не е навик а е вече културна особеност. :)

Offline Snake

• Forum fan
Прав си нас само културни особи са ни дресирали,няма да  ни дресират някакви аматѝори .

Offline nezir_9

• Advanced member
Snake, не му се връзвай и не падай на нивото му!
Кучетата си лаят, кервана си върви!
Тук темата е толкова възвишена и коментираме толкова искрено интервю, че не си струва да се косиш!

Offline Metka

• Forum fan
Незир , радвам се за тебе.Имаи напредвид че в Брезница има цял род чийто корени са от Дебрен.
Това е Абасовия род.По документи се водят Пендови.
Дошли са в Брезница след 1912 година по обясними причини..
Ако общуваш с възрастни хора от селото ти попитай ги дали знаят кои е Караахмет от Брезница.

Offline nezir_9

• Advanced member
Метка, имаш ли SKYPE?