Сайта ни е обект на внимание на Медийте и пресата.Имам уговорка на живо да представим сайта помак.еu в Нова Телевизия в предаването на Лора Крумова и Милен Цветков" Здравей България'.Моля, всеки наш член който изяви желание да се включи да ми пише.Проблема е,че Админите на сайта сме извън България,независимо от това след уговорка да се разберем за включване на живо да се представи сайта помак.еu като гласът на Помаците по света,обединени от културата,традиции,обичаи.Всичко това се прави в полза на помашкия народ разпръснат по света.Пишете.
Назми , нормално различни медии особено от Балканите да се интгересуват от саит които визира малцинствени общности на Балканите.
Искам обаче да дам мойте съвети относно участието ни особено в българското публично пространство.
На практика до сега участието на представители от помаците в медиите не е на добро ниво.
С малки изключения разбира се, като последния добър пример с Иса Мерсим във вестник Култура.
Но общо взето ние нямаме добър имидж в медийте.Защото медийте се хранят от скандали!
Навсякаде ни провокират че сме потенциални радикалисти, и вероятноста да ни объркат е огромна.
Спомни си за случая с Рибново.
Аз не одобрявам участието на живо в предаванията по телевизий.
Тоза не означава че не трябва да сме отворени към медийте.
Напротив, трябва да бъдем гостоприемни към тях.
Но ние трябва да им заявяваме какво искаме от тях.
Сега предстоят избори в България и има опасност с нашите одговори да се злоупотреби и да бъдем употребени политически по начина както стана с Рибново.
В големите медий се наливат много пари за такива цели , повярвай.
И вероятноста да бъдем подхлъзнати на наклонената политическа плоскост е голяма. А после няма измакване.
Друго условие:
Нека Лора Крумова и Милен Цветков зададат предварително въпросите си тука .
Тези въпроси бихме могли да ги обсъдиме , анализирали и чак тогава бихме могли да дадеме добър одговор , с добър дългосрочен ефект.
Така ще бъде избегнат риска от необмислени гафове.
Помислете варху това!