Author Topic: На вниманието на всички!!! Помашки събор!  (Read 23238 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Isyankar

• Guest
Помаци-християни!? Isyankar, ти реши загадката. Току що призна помаците за етнос!

Ако кажа българи-християни надали пак няма да има обидени .... Старая се хем да няма обидени, хем да бъда максимално обективен ... то е невъзможно понякога ...

А етноси, слава Богу, нямам такива способности да създавам или закривам :))

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Тези помаци са станали християни с единствената цел да бъдат "истински" българи /а не ментета като мен :D :D :D/. Обиждаш ги като ги наричаш помаци-християни. Поставяш каруцата пред коня. Моделът пред марката. Или по-точно - смесваш два различни модела.

Isyankar

• Guest
Тези помаци са станали християни с единствената цел да бъдат "истински" българи /а не ментета като мен :D :D :D/. Обиждаш ги като ги наричаш помаци-християни. Поставяш каруцата пред коня. Моделът пред марката. Или по-точно - смесваш два различни модела.

Сгреших може би ... Ама не знам как да ги нарека.....български граждани (за краткост българи) може би е най-компромисно...

Offline Kumuk

• Senior member
Сгреших може би ... Ама не знам как да ги нарека.....български граждани (за краткост българи) може би е най-компромисно...

Тоя път уцели десятката. Говоря за термина в скоби. :)

Offline mirvam

• Adviser
  • Помакът си е помак!
    • Ислям
Да, "българи" е най-точно изразено. А че аз съм мюсюлманин прави ли ме по-малко "българин"? Роден съм в Бг, баща ми - също, дядо ми - също, прадядо ми - също. И накрая дали някой ще успее да ме изкара "небългарин"?

Tralala

• Guest
Тези помаци са станали християни с единствената цел да бъдат "истински" българи /а не ментета като мен :D :D :D/. ...

Не мога да се съглася! Няма как да се изказваш от чуждо име като последна инстанция. И българите мюсюлмани са точно толкова истински българи, колкото инославните и нерелигиозните. А отделен е въпросът, че за мен истинността на българина се разпознава в уважението му към нормите на българския език и безкомпромисното им спазване!

Isyankar, и аз съм в дилема с тези думи...Под българи мюсюлмани визирам и определящите се тук като "помаци". А за "каур/ина" ще го премахна от съзнанието си, защото съм в идеална хармония със себе си, а от това прилагателно ми се приповдига. Реакцията ти е аналогична на моята, но си ме изпреварил във времето, така че няма защо да повтарям.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
В какво се е превърнала една обикновена обява за събор?! Е таково нещо не бях виждал. Момчето ви кани на събора, а вие го нападате. Не ви ли досрамя? Какво като има попове и ходжи? В моето село молитвата за дъжд се отслужва едновременно от поп и ходжа, задно едно до други са християни и мюсюлмани, заедно сядат и ядат общото жертвено животно. Аз, както и другите хора не виждаме нещо нередно в това. Стотици години там съжителстват мирно християни и мюсюлмани, като са си помагали и пазели едни други. И в моя случай говорим за хора от две напълно различни етнически групи- българи и турци. А във вашия случай има християни и мюсюлмани от една и съща етническа група, и не може да се спогодите- типична българска черта. Да се делим на наши и ваши. Имам чуството, че ние българите общуваме по-добре с другите етноси, отколкото със своя собствен. Това важи с пълна сила и за вас, които нападате момчето. Това, наред със завистта е една от най лошите черти на нас българите.......

Offline Metka

• Forum fan
Никои не го напада, аз даже му благодарих!
Тои не е виновен.Нека да е жив и здрав, още един път му благодаря!

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Никои не го напада, аз даже му благодарих!
Тои не е виновен.Нека да е жив и здрав, още един път му благодаря!
Доста хора са го нападнали и подигравали. Срамота!

Offline Metka

• Forum fan
Доста хора са го нападнали и подигравали. Срамота!
Пиши по темата ако ти се пише.
Има друг начин по които можеш да защитаваш всеки които поискаш.
така спамим форума!

Tralala

• Guest
Съборът ще бъде прекрасен празник на Хората :-X

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Много добре си се изразили Тралала. Празник на Хората, с главно Х. Браво!!!

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Bılgarskoto ministerstvo finansira sıbor s liturgiya  v paraklisa, koncert na Rosica, reklamira Delyu Haydutin i kosmiçeskata mu pesen i pr. Dokolkoto znam v tozi rayon ima i musulmansko naselenie moje bi i preobladavaşto no za tyahnata aktivnost nyama nişto. A pık az bih iskal tam da vsiçko da bıde po bratski. Zatova az protestiram tozi sıbor i nyama da otida. Moe  liçno pravo. Vse pak pojelavam tam da ima bratski otnoşeniya i zapoznanstva

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Преместих мнението си тук