Author Topic: На вниманието на всички!!! Помашки събор!  (Read 23240 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Tralala

• Guest

...

Пак яхвате религията. Фолклорен фестивал...

Offline Metka

• Forum fan
Пак яхвате религията. Фолклорен фестивал...

Тралала, кълна се че съм добронамерен към всякакви фолклорни събори.
Прочети още един път обявата .
След това  си спомни за един филм които го гледах някаде , беше озаглавен - "Млого думаш млого плачеш"

И разбира се библеиският лаф - "По делата им ще ги познаете"

Tralala

• Guest
...

Не обичам да адвокатствам, но може би потребителят има идеята, че помашкият фолклор може да участва в Трансграничен фолклорен събор и ви кани... Знам ли...нямам вашата завидна мнителност ;D

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Spored men tova si e jiva demografska politika ili po-toçno stremej za koy şte speçeli Pomacite

Offline yusu

• Global moderator

Tova e absolutna glupost, ima tolkova mnogo pomashki sabori ,
koito sa prenasiteni s folklor i trdicii.
To4no na tozi 'pomashki folkloren sabor ' na koito shte 'pee' pomashki pop
nikoga ne bih prisastval.
Blagodarnosti za pokanata...

Isyankar

• Guest
Аз също много се дрязня че нещата в Златоград се изкавуряват винаги,

; :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

Isyankar

• Guest
Би ли ми обяснил значението и произхода на този глагол "Изкавуряват" ?

Isyankar

• Guest
А аз, ако използвам израза "орязаняват" ? Дали няма да наруша правилата на форума ? Щото при християните младите (някои) така викат на мюсюлманите .... А в Златоград е пълно с помаци-християни и е доста странно, че се обиждат помаци едни други ...

Isyankar

• Guest
Ами за съжеление е така! Дори в църквата доколкото знам има деление на "наши" и "ваши"!

Аа не знам какви са тия църкви такива....И какво толкова в църквата делят пък ...

Isyankar

• Guest
Ще попитам някой кявур от Златоград. Имаш ли против да те наричам резак, щото някои стари хора така казват на мюсюлманите по моя край ... ? ??? ?? А админите дали имат против  ???

Кявур и Резак ...

Isyankar

• Guest
Ами тя е за хубаво...и събора е за хубаво ... ти го "изкявури" .... погледни религиозната структура на златоградчани...не мисля, че е уместно да обиждаш огромна да не кажа преобладаваща част от хората в този град и тези, които ще бъдат на този събор ...

Isyankar

• Guest
Абе в тоя форум точно, където сме за пример не използваме такива работи...Дай тогава щото не си първия и последния да почнем да си викаме резаци, кяури и не знам си какво ... Ами интелигентен си и знаеш, че е обидно ... Аз, ако ти кажа българо-мохамеданин нали ще се обидиш (предполагам), затова те наричам помак ... Ти защо ме наричаш кяур, като знаеш, че е обидно ... Аз уважавам правото на самоопределение ... Аз никога не съм се самоопределял като кяур или пр....

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
А в Златоград е пълно с помаци-християни и е доста странно, че се обиждат помаци едни други ...

Помаци-християни!? Isyankar, ти реши загадката. Призна помаците за етнос!

Isyankar

• Guest
Извинен си.

Може би ще видиш, че аз често питам за ГКПП-тата в Родопите и кога ще се правят подобни срещи...но този път ще пропусна...За мен най-трогателно ще бъде когато след по-малко от 2 години падне границата окончателно и хората ще могат когато, както и от където си искат да я пресичат...."Родопи без граници" ! :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
А в Златоград е пълно с помаци-християни и е доста странно, че се обиждат помаци едни други ...

Помаци-християни!? Isyankar, ти реши загадката. Току що призна помаците за етнос!