Author Topic: Българите в Мала Азия  (Read 24432 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Българите в Мала Азия
« Reply #30 on: May 15, 2009, 12:49 »
Братле Kumuk, ако ми позволиш една корекция - "вие" са тези, които ни определят като българи".

Веднага ти отговарям защото никога не съм го премълчавал или крил. Ние сме тези които се самоопределяме като Помаци а вие които се самоопределяте като Българи. 

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #31 on: May 15, 2009, 13:00 »
Ако има народи, освен българския и турския (и някои други балкански евентуално), които да са по-разнообразни в своя генотип на индивидуално ниво - да дойдат да ми се обадят. Даже е смешно да се дават осреднени резултати ... У някой добруджанец може и да има 10% тюркски гени, а у някой тракиец като мен и 80% .... Това не значи, че средно имаме по 45% ...

В България, сред българския етнос само се срещат поне 5 расови подтипа ... Генетични осреднени изследвания не би трябвало да се възприемат сериозно ... Можем да коментираме данните за определен човек от определен район и да сравняваме...ама така средноаритметично става като оная приказка "Аз ям свинско, ти ядеш зеле - за статистиката двамата сме яли средно свинско със зеле" ...

Не съм съгласен. Генетично осреднените изследвания са много важни. Ето ти един пример: Генетична предразположеност на средиземноморски народи към Thalassemia minor един вид анемия. Точо на основата на тези средно гентически статистики  борбата с тази болест е взела връх. А как е направена статистиката нима в Турция не живеят хора които нямат нищо общо съсъ седиземноморието? Затова средно статистически или не факта си е факт.

Но за разнообразния генотип на народите тук на Балканите съм повече от 100% съгласен.

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #32 on: May 15, 2009, 13:03 »
Братле Kumuk, ако ми позволиш една корекция - "вие" са тези, които ни определят като българи".

Добре приемам с най голямо уважение. Веднага правя корекцията.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #33 on: May 15, 2009, 13:03 »
В проучване за Европа и Близкия изток, в което участваха 128 центрове и лаборатории, включително и българските, и с участието на 12 000 мъже, се установи, че 21 на сто от съвременните български мъже носят генетични характеристики на хора, живели по нашите земи преди 7800 години. Т.е. много преди идването на славяни и прабългари. Като се направи родословното дърво на Европа, става ясно, че мъжете у нас имат сходни генетични характеристики с тези в съседните страни - Румъния, Македония, Турция, с Унгария дори, а се отличават от славяните. Тези 21 процента, които се намират в България и на Балканите, се срещат и в останалата част на Европа, макар и по-рядко. Това говори за балканския им произход.

http://www.big.bg/modules/news/article.php?storyid=62916

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #34 on: May 15, 2009, 13:13 »
Аз спирам до тук с ДНК анализи и прочие щото ако продължим ще се почуствам като онези от 30-40-те години на миналия век които са мерили черепи за да определят произхода на хората и някакви си сантиметри е определяла съдбата им - дали ще отида в пеща или на фронта. За мен Човек е такъв какъвто се ЧУВСТВА.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #35 on: May 15, 2009, 13:28 »
Ей туй Балканския манталитет е чудо невиждано.Изключителен Феномен.  Като почне да не ти отърва и почваш да търсиш причини кои тие виновен. И винаги извода е че други са ти били виновни и не приемаш каквито и да е факти и доказателства. Разбирам огорчението ви че 1/4 от Българския генетичен материал излязал  Тюркски ама защо увъртате е търсите причини да отхвърлите научен факт. Анализите се правят по заявленийе на донора. Tоест този които е искал да му се направи анализ е заявил че е Българин. След това се изчислили средностатичиския генетичен материал на всички заявили че са Българи. От месец и половина чета тук как някои съфорумци реват защо не приемете че сте чисти Българи за какво ви е Помашко самоопределение и т.н.

Аз сега ви питам защо не приемате  научно доказателство че в Българския генетичен материал има повече  Тюркски гени М89Т - M89T - M172G (turkish / central asia) отколкото Славянски R1A - M17   (slavic / m17 ilirian/arcaic или Тракийски E3B1 - M78  (thracian-sub mediterrian)?

А бе ще ни разберете вие  ама ме е страх че накрая  Турците и Българите ще излязат че  са по близки роднини отколкото  Помаците и Турците или Българите и Помаците ;D

Народопсихологията и устната традиция на помаците доказват това.
Просто е.
Но всички сме балкански братя по съдба.
Сещам се за Алеко Константинов,Емир Костурица,Исмаил Кадаре,Орхан Памук,Иво Андрич и гръцкия писател Никус Димо който е написал -
- "Нещастието да си грък"
Оставa и ние да помислим в този дух.
Имайте напредвид че Бай Ганювщината се е загнездила и в нас.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #36 on: May 15, 2009, 14:10 »
Леле, от къде тръгнахме къде стигнахме. Какви тюрки, какви 5 лева. Българите на Аспарих са били иранско племе. Тюркския произход е измислен, незнайно защо. От един надпис на Омуртаг   ''И принесе субигикан Омуртаг жертва на Тан....'' Е ето значи почитал тюрксия бог Тангра, значи е тюрк. Другия им аргумент е,  че имало надписи на тюркски. Така. Това че веднъж е принесъл жертва на Тангра (по скоро на Тан... ;)  ) не значи, че неговия народ го е почитал. Много владетели са правили светилища на чужди богове и са ги почитали- справка Стария завет на Библията. През средновековието румънците са пишели всичките си официални документи на български, но това не ги прави българи. А ние сегашните българи, независимо от вярата си сме потомци на славяните и траките, споени в една държава от българите на Аспарух. Когато фактите говорят, всички замълчават. Българите на Аспарух не са се смесвали или са се смесвали в много малко степен с местните жители- омесените вече траки и славяни. Едно генетично и културологично проучване сред капанците ще докаже това.  А освен това Борис е избил 52 прабългарски рода. А някъде бях чел, че Аспарух е докарал 100 рода.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #37 on: May 15, 2009, 14:24 »
Балканджия, Борис е избил само мъжете от тези 52 прабългарски рода, които не са приемали християнството. Жените и децата познай къде са се заселили.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #38 on: May 15, 2009, 14:32 »
Балканджия, Борис е избил само мъжете от тези 52 прабългарски рода, които не са приемали християнството. Жените и децата познай къде са се заселили.
Брат, прочети малко по внимателно. Пише че  избил 52-ма боили '' cum omni prole sua"- буквален првеод от латински- "заедно с целия им род". Proles- род (лат.) означава целия род- мъже, жени и деца. Дори включва и робите и слугите. Научи латински и ще разбереш

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #39 on: May 15, 2009, 14:37 »
Леле, от къде тръгнахме къде стигнахме. Какви тюрки, какви 5 лева. Българите на Аспарих са били иранско племе. Тюркския произход е измислен, незнайно защо. От един надпис на Омуртаг   ''И принесе субигикан Омуртаг жертва на Тан....'' Е ето значи почитал тюрксия бог Тангра, значи е тюрк. Другия им аргумент е,  че имало надписи на тюркски. Така. Това че веднъж е принесъл жертва на Тангра (по скоро на Тан... ;)  ) не значи, че неговия народ го е почитал. Много владетели са правили светилища на чужди богове и са ги почитали- справка Стария завет на Библията. През средновековието румънците са пишели всичките си официални документи на български, но това не ги прави българи. А ние сегашните българи, независимо от вярата си сме потомци на славяните и траките, споени в една държава от българите на Аспарух. Когато фактите говорят, всички замълчават. Българите на Аспарух не са се смесвали или са се смесвали в много малко степен с местните жители- омесените вече траки и славяни. Едно генетично и културологично проучване сред капанците ще докаже това.  А освен това Борис е избил 52 прабългарски рода. А някъде бях чел, че Аспарух е докарал 100 рода.

От близо 10 минути се  чудя въобще дали има смисъл да ти отговарям. Ирански произход - повече от несериозно. То на това му викат: Сам си пееш, сам си играеш и сам си гледаш сеира пък и см си вярваш че ги правиш тези неща с ербабство. Ами ако си дадат малко зор Българските историци накрая може и да излезе че Прабългарите са свръхчовеци от Марсиански произход. Цял свят приема че теориата за Тюркския произход на Прабългарите е наи достоверна,  ама не тои целия свят душманин неграмотен и прост. То затуй никои освен Българските историци не е чул и не е видял досега доказателствата за Иранския (Арийския) произход на Прабългарите. Хаиде имаите малко самочувствие какви са тези комплекси. Голям праз че имате Тюркска нишка или Турска. Да не би Тюрките да не са хора какво си мислите вие че са някакви примати ли? Загубената халка на Дарвин? Понякога имам чувството че някои Български академици биха приели че има негърски гени но в никакъв случаи нещо общо с Тюркски или Турски корени. Няма виша и чиста нация бе хора разберете всички сме мешана скара.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #40 on: May 15, 2009, 14:37 »
Е, за съжаление не съм учил латински. Но нали знаеш, че това което пише в старите извори, особено на езици като латинския, не винаги отразява цялата истина.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #41 on: May 15, 2009, 14:44 »
От близо 10 минути се  чудя въобще дали има смисъл да ти отговарям. Ирански произход - повече от несериозно. То на това му викат: Сам си пееш, сам си играеш и сам си гледаш сеира пък и см си вярваш че ги правиш тези неща с ербабство. Ами ако си дадат малко зор Българските историци накрая може и да излезе че Прабългарите са свръхчовеци от Марсиански произход. Цял свят приема че теориата за Тюркския произход на Прабългарите е наи достоверна,  ама не тои целия свят душманин неграмотен и прост. То затуй никои освен Българските историци не е чул и не е видял досега доказателствата за Иранския (Арийския) произход на Прабългарите. Хаиде имаите малко самочувствие какви са тези комплекси. Голям праз че имате Тюркска нишка или Турска. Да не би Тюрките да не са хора какво си мислите вие че са някакви примати ли? Загубената халка на Дарвин? Понякога имам чувството че някои Български академици биха приели че има негърски гени но в никакъв случаи нещо общо с Тюркски или Турски корени. Няма виша и чиста нация бе хора разберете всички сме мешана скара.
Гледам и не вярвам на ушите си :) хехе. Приятел свободен си да вярваш и да мислиш каквото искаш. Живеем с свободна страна. Отиди и виж черепите на прабългарите намерени в техните некрополи и ако намери поне 2 с тюркски черти ще те черпя едно чеверме. А това, че ние днешните българи нямаме почти нищо общо с прабългарите е друга тема. Разгледай какво са писали хронистите за прабългарите, как са описвали бита и културата им и ако откриеш нещо тюркско ще те черпя отново. Иди в светилищата им и ако откриеш поне един тюркски елемент направо ще те поканя на сватбата си. Светлищата им са ирански, обичаите и бита им ирански, черепите им подчертано европеидни.

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #42 on: May 15, 2009, 14:48 »
Е, за съжаление не съм учил латински. Но нали знаеш, че това което пише в старите извори, особено на езици като латинския, не винаги отразява цялата истина.
  Това е достоверен източник, брат- "Отговори на папа Николай І по допитванията на българите", един от основните и най-достоверни извори за живота на Борис.

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #43 on: May 15, 2009, 14:59 »
  Отиди и виж черепите на прабългарите намерени в техните некрополи и ако намери поне 2 с тюркски черти ще те черпя едно чеверме.

Ти маи си антрополог аз не съм но съм вземал лекции по антропология така че приготви агнето.

Разгледай какво са писали хронистите за прабългарите, как са описвали бита и културата им и ако откриеш нещо тюркско ще те черпя отново.

Май ще трябва  да приготвиш и дамаджаните.

Иди в светилищата им и ако откриеш поне един тюркски елемент направо ще те поканя на сватбата си.

Благодаря за поканата. Какво да ти донеса като свадбен подарък.

Гледам и не вярвам на ушите си :) хехе.

Ето това е проблема и на Българските историци: гледат и четат с ушите си :)

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #44 on: May 15, 2009, 15:00 »
Ей да не вземеш да ми се обидиш. Приеми го като маитап закачка.