Author Topic: И Мюмюн при Костов  (Read 4418 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
И Мюмюн при Костов
« on: May 12, 2009, 19:25 »
Скъпи приятели мюсюлмани, въпреки че съм симпатизант на левицата, не мога да подмина тази новина, че Федерацията "Справедливост - България" днес се е присъединила към "Синята коалиция" на ДСБ и СДС. Мисля, че най-после ще намерите реален политически субект, за който да гласувате, като се има предвид, че "Справедливост - България" се бори за официално признаване на помашки етнос у нас.
Както се казва: На хаирлия да е! :) :) ;)

И Мюмюн при Костов

Справедливост-България се присъедини към Синята Коалиция

Към партиите, обединени в Синята коалиция, се присъединява федерация “Справедливост - България”, съобщи пред журналисти в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов. Синята коалиция и Федерацията са сключили споразумение за сътрудничество и подкрепа на предстоящите избори за ЕП и 41-во Народно събрание.

В споразумението коалицията се ангажира в законодателната си дейност да създаде анкетна комисия в следващия парламент за парламентарно разследване на т. нар. Възродителен процес през периода на 60-те до края на 80-те години на 20 век, да създаде Държавна агенция за малцинствата, както и Институт за национална памет на България.

Председателят на федерация “Справедливост - България” Сезгин Мюмюн вняся чрез депутатите от Синята коалиция декларация до парламента, в която се осъжда т. нар. Възродителен процес и се обявява прогонването на 400 хиляди български граждани от турски произход през 1989 г. за форма на етническо прочистване, извършено от тоталитарния режим. В декларацията се призовава още българското правосъдие и главният прокурор да възобновят делото срещу “Възродителния процес”.

Offline Metka

• Forum fan
Ynt: И Мюмюн при Костов
« Reply #1 on: May 12, 2009, 19:37 »
Виждаш ми се добронамерен,ама това е политика все пак.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #2 on: May 12, 2009, 19:42 »
След като във форума вече е обсъждана партията на д-р Адриан Палов, защо да не обсъдим и Сезгин Мюмюн и неговата "Справедливост - България". :)

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #3 on: May 12, 2009, 20:50 »
Добре, но какво да правя примерно аз или такива единици като мен, ако се смятам за бам-башка Помак и примерно не искам политически да ме направлява Сезгинчо, щото е от турския етнос или пък друг подобен от неговия противостоящ прабългарски етнос! Дай, някакъв съвет , аркадаш "Българине"?  :o

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #4 on: May 12, 2009, 21:03 »
Ще ти дам съвет, колкото и смешно и абсурдно да звучи - съберете се по-активните юзъри в този сайт и си разпределете партиите, в които да участвате. Въпреки че повечето от вас са с десни политически разбирания, а други са почитатели на ДПС, сигурно има и такива, които симпатизират на левицата.

И така - сядате и се разбирате: аз съм десен и отивам при Бойко; аз също съм десен, но повече ми харесва Костов; аз пък съм си за Доган; и аз съм за ДПС-то, само те ни защитават; аз пък харесвам БСП - това е партията, която по презумпция би трябвало да защитава бедните и онеправданите; аз пък имам среден бизнес и ми допадат идеите на ЛИДЕР; аз пък харесвам либералните идеи на царя и съм от НДСВ; а пък аз искам да вкарам всички олигарси в затвора и съм фен на Янето... и т.н., и т.н.

И така всеки от вас влиза в тази партия, която е най-близка до неговите идеи и ценности. Със сигурност между вас ще прехвърчат искри, но когато става въпрос за защита на общи интереси на избирателите ви - по-високи изкупни цени за млякото, повече субсидии за земеделците, повече ремонтирани пътища в планината, повече инвестиции в инфраструктура и т.н. - ще бъдете единни.

Аз лично мога да съдействам на някои от вас за членство в БСП, ГЕРБ и ЛИДЕР, защото поддържам близки контакти с хората, които вземат важните решения в тези партии. Дето се вика - още следващата седмица мога да ви уредя среща я със земляка ви от Неврокоп Кирил Добрев, я с Цветан Цветанов или Бойко Борисов, я с Христо Ковачки.

Така се действа, кардашим.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #5 on: May 12, 2009, 21:29 »
Добре, бе другар, да , но кат гледам разрешавате на "етнотурците" - етно партия, на "етноциганите" - етнопартия, на "етнобългарете" - много етнопартии, що не Ви се нрави и на "етнопомаците" да име подобна етнопартия? И, ако съм с тесногръдо мислене, ча да не искам да влазям в нито една от посочените етнопартии, ако свързвам политиката с етноса и ралигията, кат примерно воден от тва не искам да се чувствам нито "турко-мюсюлманин" , нито "цигано-христо-мюслюманин", нито пък "балгаре-христоянин", кво да правя в тая ситоация? И затва ако решъ, ша се допитам до тебе още веднаж да ме насочиш, щот виждам, че даваш добри оферти!  ???

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #6 on: May 12, 2009, 21:58 »
По въпроса за етно-партията не мога да ти помогна със съвет, кардашим. Както знаеш - не харесвам етно-партиите.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #7 on: May 13, 2009, 00:23 »
Сега видях Темата.В сайта това противоречи на правилата на Форума,досега не се е допускало това,допусне ли се помак.eu няма да е сайта на гласа на помаците по света,а сайт на разделение на помаците по света.Политикате НЕ обединява,а разединява и временно примирие за власт.Заключват политическата тема- Правила на форума т.1..