Author Topic: РАВНОСМЕТКА. POMAK.EU - НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?  (Read 93392 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Докато сме тук /в този сайт и в държавата ни/ заедно ще работим за това, което си мислиш, да не се случва.

Offline gugu

• Senior member
Съзнателно си бях наложил да не влизам в сайта, защото усетих промяна в настроенията, някакво "втвърдяване", включително и от администрацията и се почувствах излишен.
Затова се изненадах от появата на тази тема.
Нямах време да я прочета цялата, но поне началото точно отразява и моите чувства и усещания за промяна на сайта.
Познавате ме и знаете моя стремеж помаците да се развиват към ИНТЕГРАЦИЯ и БРАТСКИ  ЧУВСТВА с българското общество, като една от десетината етнографски, фолклорни, езикови, религиозни и други общностни - А НЕ към съзнателно и целенасочено РАЗГРАНИЧАВАНЕ и донякъде конфронтиране с българите (каквото и да влагате в термина българи).
Понеже помашкта общност е доста пъстра, нека тя сама изработи своето виждане.
Да се чуят помаците от целите Родопи, от Пиринско, както и тези преселили се по други краища на България и света. Независимо от мюсюлмани, християни или атеисти.

река_Въча

• Guest
Ее, колега, началният пост все пак е постван от един много уважаван наш стар и начетен форумец - Боян Добрев, той е авторитет и респектира останалите, включително и мен..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
gugu ,къде виждаш промяната в Администрацията,или политиката на сайта помак.еу!!!???.При условие,че в момента избираме или се готвиме наши членове на сайта директно да застанат пред камерите на БГ ТВ е неуместно да се говори за цензура или друго във Форума ни.Най-малко един помашки сайт като нашия би толерирал друго,право на всеки член е да избира,но и има друго! За да опазим сайта ни по света като дом на помаци,и емигранти  по света се налага  в много случаи да се приложат Правилата на Форума-еднакви за всички тук! Нека да е ясно това,сайта си е постигнал много по света благодарение на нашите членове ,които са защитени тук,както и на основателите на Сайта!

река_Въча

• Guest
Gugu,  "втвърдяването" беше заради един луд с 24 ника, който разиграваше Модераторите..
Не се лъжи от обстановката по онова време...Всичко е наред вече..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Gugu,  "втвърдяването" беше заради един луд с 24 ника, който разиграваше модераторите..
Не се лъжи от обстановката по онова време...Всичко е наред вече..
 Точно казано!

Offline gugu

• Senior member
   Целия проблем колеги се поражда от това, че всеки си следва неговата си  "истина". Всеки си вярва в това, в което е убеден, без значение дали това е вярно или не. Но истината може да бъде само една! Дали е по средата, дали е в ляво или дясно няма значение. Никой не може да ме убеди, че помаците не са българи, това е моята истина. Друг пък не може да бъде убеден, че помаците са българи, онова си е неговата истина. Кой е прав и кой крив? Как да намерим истинската истина, в която всички да повярваме не защото така ни е удобно а защото, това наистина ще бъде Тя, ИСТИНАТА!?

Има начин - научното изследване. Тук много сме дискутирали, много факти са изнасяни. То чисти нации няма, та и нашата - пъстри сме по "закваска" но сме много, много близки роднини. Затова за мен е необясним стремежа на помаците да се разграничат, вместо да се приобщят. А пък разграничаването води до реакция у другите и т.н. Вярно, имало е много тежки моменти.Но дайте да дадем на света пример за прошка ( ето аз първи искам прошка от вас за това, че държавата се е отнасяла несправедливо към вас) и за продължаване заедно напред, заедно в пъстротата на общата ни култура и език.
Преди малко продължавайки да чета темата стигнах до репликата на Рахмие. И се ужасих. Аз бях забелязал, че тя от известно време не пише. А тя е една от най-прекрасните личности тук, която винаги ще намери мост към всеки човек и всеки проблем.
Затова ще кажа - Рахмие, не се отказвай! Не съм чел нищо за теб и не искам и да чуя даже, защото по твоите текстове се вижда цялата истина за теб!

Offline gugu

• Senior member
Може би сте прави Администраторите!. Кажете ми кой е този, че аз не съм разбрал

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
След  атаките и провокации тук благодарение на Ондер (Тoska) беше въведена система на наблюдение от страна на Админите.Възможно е даден  регистрирал се член да стои на входа докато бъде одобрен от Админите.Досега какво беше-регистрира се даден с цел провокации по нощите и бълва глупости и обиди тук.Това вече  НЯМА как да стане.Сайта Не е на мен или друг,сайта е на нашите членове тук!!!

река_Въча

• Guest
Gugu, веднага ти отговарям ,едва ли ще се намерят по-толерантни и чисти хора от помаците по нашите земи..Много наслоена болка има в нас и трябва да се провеждат разяснителни беседи както сред "вас" така и сред "нас" затова , че тези земи са нашия дом и че тряба да живеем заедно в мир и любов докато свят светува..нищо и никой няма да ни раздели, ние няма да допуснем това - трезвомислещите...имаш моята дума..

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
А аз истински се радвам на последните промени тук във Форума ни,увеличаване всеки ден численоста на съфорумницете ни,както и Отговорноста на Модератоти и Админи,длъжни сме пред нашите членове и света да отговорим реално.Затова сме тук и сме отворени към нашите членове и гости тук! Учим се в движение,но сме Отворени и никога досега не е имало случай ако има въпрос зададен все ще се намери да отговори Ондер,Рахмие или Назми!

Offline gugu

• Senior member
Това за IP-тата го разбрах (както си личи, аз не го правя). Но питах, кой е оня дето ви е разигравал?
Река Въча, благодаря за отговора. Както съм писал вече, имам много познати, за някои бих казал даже приятели-помаци и знам много добре какви хора са. Но нека си признаем - и между християните и между мюсюлманите има крайни, лоши хора, които само развалят това, което ние сме съградили.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
ами беше по едно време с ник asanvata_peika, findikli, после kavala_123, после Възродител, България и то беше чудо, то беше нерви..

... докато най-накрая си намери истинския ник - "река_Въча".

Offline gugu

• Senior member
РекаВъча, ами аз пък харесвам твоят подпис- "България без помаците нищо".
Това може да прилича на крайно мнение, в стила на пейката.
Означава ли това че аз съм като него? Или пък че аз съм той?
Мисля че в темата за уахабитите, цитирана по горе, която не бях чел, има много от това, от което се страхува Боян а и всички ние.

Offline gugu

• Senior member
Мустафа, това може да го каже само Ондер!

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42