Чудесно изригване е направил Боян. Мога да го поздравя за труда му, има истина в него но не е цялата. Досто си е половинчата и със доста силен наклон.
Първата ми питане към него е защо на всяка цена иска да задължи аудиторията да взема безусловно неговите думи за истина.Вярно е,че засега най вероятно сме от един и същ произход със българите, но това не означава че сме със български произход и не означава че е задължително да се приеме за безусловна тезата ,че сме с един и същ произход.И защо взема за мярка произхода а не фактическото състояние към днешна дата.
Правя му забележка е, че неправилно тълкува името "помак" наричайки го екзоним, а това говори за него ,че той изпитва срам от това външно наименование и това се вижда от болката за която споделя в преживяното от него в гимназия и др.
Бих му казал ,че "помак" не е само екзоним външно определение ,а е и ендоним - самонарицание което ще рече че се е превърнало в етноним.
Бих го попитал Боян след като говори за муджахидини и ислямски и протурски пропаганди,защо и той се държи като талибан за сламка за задължителното ни приобщаване към понятието българи - мохамедани което всъщност е доста по обидно от понятието помаци.
Аз лично сепаратизъм в сайта не съм видял , а за радикализма,да срещал съм го във Фотакиев ,Петер и Пасков .Би ли споделил в кой точно видя сеператизъм и в кой видя радикализъм.
Добре ,почти всеки в сайта наистина не иска като Боян името му да се асоциира с про бати тракийски и протурски елементи , но защо и Боян вижда и лъска само едната страна на медала с пробългарска окраска.Защо не каже че не му харесват и двете страни на медала и протурската и пробългарската.