Здравейте отново,
Пиша това мнение за да изясня причините за моя бойкот във форума. В последно време в сайта се прави показно занятие на това как може да се заобикалят правила, да се подиграва с ръководството и подценяват най-редовните участници в сайта
www.pomak.eu .
Почти във всяко мнение на новия-стар участник се говори за разделението на помаците, породено от някаква си въображаема "Неврокопска групировка". Дори се стигна дотам да ме изкара и
"тартор" на групата. Подобни мнения не са израз на свободомислие, а лични нападки, обвинения и провокации, целящи уронването авторитета на доказани и лоялни към сайта редовни членове. Нещо по-лошо - тези мнения идват от "участник", който многократно демонстрира как могат да се пренебрегват правилата на един форум.
Аз никого не съм гонил от този сайт, най-малкото защото нямам модераторски права. Позицията, която отстоявам няма нищо общо с личността, стояща зад
„хилядите никове”, последния от които - "река_Въча". Тук става дума за принципи, с което вече не мога да се примиря. А именно - спазване правилата на форума, прозрачност при регистриране и модериране, лоялност към доказани членове, създаване и поддържане на среда на добронамереност и взаимоуважение при водене на дискусия и най-вече защита неприкосновеността на участниците във форума, изразяваща се в осигуряването на нормална обстановка за разговор с реални лица, а не с фантоми, клонинги и мутанти. Тук съм изразил критика към модераторите в това отношение
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1822.msg20202.html#msg20202Въпросният участник се подигра с Модератор като изтъкна свръхестествените си възможности, намерили израз в патентована високотехнологична разработка – уникално съчетание на достиженията на компютърните технологии с метеорологията, в следния саркастичен постинг:
Това вече е технологичен въпрос, Назми, Аз като студент в Техническия университет в София изпробвам една такава технология за защита. Обещавам да ти я разкрия, но сега е в експериментален вариант.Използват се методи взаимствани от прогнозирането на времето..
Дано съм бил полезен
Лицето по-късно се погаври и с Администратор, когото поздрави, но с наглостта поздравеният сам да издири песента :
Аз поздравявам Рахмие с песента на ФСБ - Пак ще се прегърнем...
Нека тя да даде линк, че аз не знам как.
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1334.msg21571.html#msg21571„Компютърен инженер”, който в едно мнение представя на Модератор най-новата система за сигурност в Интернет, в друго мнение към Администратор твърди, че не знае как да постави линк към youtube ?!
По-късно този Администратор , видимо поласкан от поздрава и грам неподозиращ за иронията в него, ме призова към примирие с един явен системен Нарушител на правилата във форума.
Уважаеми ръководители на сайта
www.pomak.eu! Тук дилема няма и не би трябвало да има. Ясно е, че кой каквото си надроби, това и трябва да сърба. С извършите глупости лицето вече има забрана на няколко IP-та в този форум. На няколко пъти доставчикът му сменя адреса за да може той отново безпроблемно да лази по нервите на хората тук, докато в същото време някой друг, който вземе вече употребен IP адрес ще се окаже, че е баннат от някъде, където той въобще още не е бил. Това изобщо не е честно, защото единственият виновник продължава да си цъка на воля, а доста добронамерен народ вече няма как да се регистрира тук. Не е честно и форумците тук да търпят своеволията и наглостта на един участник /”участници”/. Затова ви умолявам да вземете нещата присърце и предприемете съответните мерки за да възвърнете моето доверие /а надявам се и на много други участници/ към вас.