Author Topic: РАВНОСМЕТКА. POMAK.EU - НАКЪДЕ ОТИВАМЕ?  (Read 93397 times)

0 Members and 9 Guests are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
 Всеки тук във Форума знае характера на Мустафа_b,колкото до бойкот тук от негова страна,такъв няма просто човека сам каза,че напуска Временно Форума в знак на принципност и доверие към нашите членове тук!

Offline geraka

• Member
  • **

То тук стана като в детската градина... Кой к'во бил казал, що така го казал, кой се разсърдил, кой се разплакал... Големи хора сме все пак... Който не е съгласен с опонента си да го обори с думи. Не със сръдни*, не със заплахи, гонения, триене и други подобни...

* В случая не визирам Мустафа, проблема е принципен.

река_Въча

• Guest
Казаното по-горе от колегата ме провокира да направя едно предложение до Модераторите на сайта.Крато и ясно е:
Отмяна на "ръчното" одобрение на регистрация.Да се приема, че всеки новорегистрирал се е добронамерен.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Здравейте отново,

Пиша това мнение за да изясня причините за моя бойкот във форума. В последно време в сайта се прави показно занятие на това как може да се заобикалят правила, да се подиграва с ръководството и подценяват най-редовните участници в сайта www.pomak.eu .

Почти във всяко мнение на новия-стар участник се говори за разделението на помаците, породено от някаква си въображаема "Неврокопска групировка". Дори се стигна дотам да ме изкара и "тартор" на групата. Подобни мнения не са израз на свободомислие, а лични нападки, обвинения и провокации, целящи уронването авторитета на доказани и лоялни към сайта редовни членове. Нещо по-лошо - тези мнения идват от "участник", който многократно демонстрира как могат да се пренебрегват правилата на един форум.

Аз никого не съм гонил от този сайт, най-малкото защото нямам модераторски права. Позицията, която отстоявам няма нищо общо с личността, стояща зад „хилядите никове”, последния от които - "река_Въча". Тук става дума за принципи, с което вече не мога да се примиря. А именно - спазване правилата на форума, прозрачност при регистриране и модериране, лоялност към доказани членове, създаване и поддържане на среда на добронамереност и взаимоуважение при водене на дискусия и най-вече защита неприкосновеността на участниците във форума, изразяваща се в осигуряването на нормална обстановка за разговор с реални лица, а не с фантоми, клонинги и мутанти. Тук съм изразил критика към модераторите в това отношение

http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1822.msg20202.html#msg20202

Въпросният участник се подигра с Модератор като изтъкна свръхестествените си възможности, намерили израз в патентована високотехнологична разработка – уникално съчетание на достиженията на компютърните технологии с метеорологията,  в следния саркастичен постинг:

Това вече е технологичен въпрос, Назми, Аз като студент в Техническия университет в София изпробвам една такава технология за защита. Обещавам да ти я разкрия, но сега е в експериментален вариант.Използват се методи взаимствани от прогнозирането на времето..
Дано съм бил полезен

Лицето по-късно се погаври и с Администратор, когото поздрави, но с наглостта поздравеният сам да издири песента :

Аз поздравявам Рахмие с песента на ФСБ - Пак ще се прегърнем...

Нека тя да даде линк, че аз не знам как.
http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1334.msg21571.html#msg21571

„Компютърен инженер”, който в едно мнение представя на Модератор най-новата система за сигурност в Интернет, в друго мнение  към Администратор твърди, че не знае как да постави линк към youtube ?!

По-късно този Администратор , видимо поласкан от поздрава и грам неподозиращ за иронията в него, ме призова към примирие с един явен системен Нарушител на правилата във форума.

Уважаеми ръководители на сайта www.pomak.eu! Тук дилема няма и не би трябвало да има. Ясно е, че кой каквото си надроби, това и трябва да сърба. С извършите глупости лицето вече има забрана на няколко IP-та в този форум. На няколко пъти доставчикът му сменя адреса за да може той отново безпроблемно да лази по нервите на хората тук, докато в същото време някой друг, който вземе вече употребен IP адрес ще се окаже, че е баннат от някъде, където той въобще още не е бил. Това изобщо не е честно, защото единственият виновник продължава да си цъка на воля, а доста добронамерен народ вече няма как да се регистрира тук. Не е честно и форумците тук да търпят своеволията и наглостта на един участник /”участници”/. Затова ви умолявам да вземете нещата присърце и предприемете съответните мерки за да възвърнете моето доверие /а надявам се и на много други участници/ към вас.

Offline abc

• Forum fan
Eмоцията често пречи на разума.

Не намирам за чак такъв факир на нета ентусиаст с много свободно време, които е обърнал на спорт криеницата с модераторите. Несериозно ми свучи също от толкова голямо желание и любов към форума някой да плаща по 20 лв. за смяна на IP през ден. Несериозно ми е и да ставаме заложник на някакъв преходен дразнител. Решението според мен е да се махне одобрението от администрацията, защото това изнервя и нахъсва, а администрацията да минава по-често. Като сме в гората ще срещаме и мечки. Администрацията може и да раздаде на още 2-3 съфорумеца правата да трият и налагат забрана, но забраната по IP да е последен вариант. Според начина на доставка на нета е възможно един блок, едно село или организация да е с едно. Заради доверието е редно също когато се изтрие пост да се трие текста, но самото квадратче на поста да остава, като вътре админа, модератора или началника на влака напише - Изтрит заради нарушение на ..., или Редактиран заради нарушение на ... Когато се наложи забрана (бан) да се напише ЯСНО какво е нарушението и дали преди това съфорумеца е бил с трити, редактирани постове, както и дали е предупреждаван на лични. Забраната да се публикуват личните ми е леко пресилена. Значи аз мога да обиждам някого на лс, но той няма право да го публикува? Личните съобщения и Закона за защита на личните данни нямат нищо общо.

Айде стига, че ме заболяха пръстите...

Offline Metka

• Forum fan
Аз искам да припомня следното - този сайт е специфичен.Това е гласът на помаците.
Това разбира се не означава че тука разни циркаджий могат да правят модареторите луди когато си пожелаят.
С големи мъки сайта успява да се опази от политика.
В България предстоят избори . Това се усеща не само по другите медий.
Това се усеща и тука.
А именно наплива на провокатори които се опитват да играят с етническа карта.
Но сайта не е орентиран само към България.
Форумните членове тука са граждани и на други държави - Турция,Гърция, Македония,Косово, Албания,Западна Европа,
Америка.

Някой искат да проектират изборната психоза върху  онези форумци който хем нямат избори, хем не искат това.
И мисля че те не са защитетни.
За това аз предлагам друга система за сигурност:
- Блокране на нови регистраций от България.
Поне докато минат изборите .

И докато се чудите дали да махнете системата за сигурност предложена от фантома -"метко"
е добре да обмислите тази здравословна идея.
Системата за сигурност която сте приели не трябва да се пипа докато решите какво да правите.
Ако я махнете по този начин атаката на клонингите ще продължи с пълна сила.
Тогава клонингите ще нахълтват свободно и ще дърпат шарената черга за себе си.
И ще  я скъсат от дърпане..

Offline Gelina

• Forum fan
Като деца сте! :) Метка,без забрани за регистрации моля! Как така ще се забранява регистрации от България, я мерете с един аршин! Какво като има избори? Тук стана детска градина направо! Не се ли усещате?

Isyankar

• Guest
Само заради предложението за "забрана на регистрации от България" - форумният член Метка, трябва да бъде смъмрен сериозно....

Мисля, че дори няма смисъл да коментирам това предложение ....

Offline Gelina

• Forum fan
Само заради предложението за "забрана на регистрации от България" - форумният член Метка, трябва да бъде смъмрен сериозно....

Мисля, че дори няма смисъл да коментирам това предложение ....

Вече го коментира! :)

Offline Metka

• Forum fan
Gelina i Isyankar защо се правите на неразбрали и нечули за какво иде реч.
Аз предлагам временна забрана като изход от ситуацията.И ви се чудя защо талкувате мнението ми извън този контекст.
 "Системата за сигурност която сте приели не трябва да се пипа докато решите какво да правите."
Аз говоря като вариант за временно решаване на проблема.Вие не предлагате абсолютно нищо освен спамове.
Клонирания цели именно това - да бъде махната ситемата за сигурност, защото той знае че ще бъде баннат.
И след като се махне тази система той небеспокоявано пак ще се регистрира и пак ще прави лудници на модераторите.
И пак ще ги поздравява с несъществуващи песни, като се подиграва .
Ето какво казва той -
" Казаното по-горе от колегата ме провокира да направя едно предложение до Модераторите на сайта.Крато и ясно е:
Отмяна на "ръчното" одобрение на регистрация.Да се приема, че всеки новорегистрирал се е добронамерен."
одговор номер 186 - http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1837.msg21747.html#msg21747

И ако издейства това значи е успял.

Offline shaban

• Forum fan
Донякъде съм съгласен с Метка и донякъде не съм.
Смятам ,че не трябва да слага забрана за достъп за цялата територия на страната, по скоро за определени центрове в които една партия по неясни причини има осезателно присъствие . И тези центрове са Бургас, Варна,Хасково ,Пловдив Стара Загора и Ямбол ,това са центрове пълни с първо и второ поколение Пурковци които си мислят ,че като са се яхнали на файтона ,градът и гражданското мислене и поведение вече са  изключително техни.
София,според мен не трябва да се ограничава  ,първо защото софиянци са превъзмогнали отдавна национал шовинизма и  са много по напред в мисленете си  във всяко отношение от останалите градове в България.
Нещо от тоя сорт може да се направи временно, с цел спиране на инвазията на която ставаме свидетели в последно време ,инак рискуваме да станем "Опълченците на Шипка".

Offline Metka

• Forum fan
Донякъде съм съгласен с Метка и донякъде не съм.
Смятам ,че не трябва да слага забрана за достъп за цялата територия на страната, по скоро за определени центрове в които една партия по неясни причини има осезателно присъствие . И тези центрове са Бургас, Варна,Хасково ,Пловдив Стара Загора и Ямбол ,това са центрове пълни с първо и второ поколение Пурковци които си мислят ,че като са се яхнали на файтона ,градът и гражданското мислене и поведение вече са  изключително техни.
София,според мен не трябва да се ограничава  ,първо защото софиянци са превъзмогнали отдавна национал шовинизма и  са много по напред в мисленете си  във всяко отношение от останалите градове в България.
Нещо от тоя сорт може да се направи временно, с цел спиране на инвазията на която ставаме свидетели в последно време ,инак рискуваме да станем "Опълченците на Шипка".

Съгласен!

Ismet DRAMSKY

• Guest
Цитат: в-к
Севт ІІІ
Тракийски цар

P.S. Докато бяхме само траки, нещата вървяха горе-долу добре. Малко спречкване със съседите – после мир. По едно време надойдоха някакви славяни и се залепиха за земите ни като репей на чорап. След тях довтасаха прабългарите – грозни и свирепи. Такъв възродителен процес ни спретнаха, че направо изчезнахме от етническата карта. Трябваше да минат няколко хиляди години, за да се разбере, че сме имали култура и още нещо. Чувам, че разнасят старите ни сервизи по света и всичко живо цъкало с език от възхита. Ние се хранехме, пиехме, подмивахме и повръщахме в тези съдове, а сега ги редят по изложби. Странна работа... Нейсе. Думата ми е, че никой не се извинява за възродителния процес през онези далечни и мътни години. Иначе всеки големец се пъчи: „Наследници сме на траките”. И не пита, дали ние се гордеем с това т.нар....   ::)

Tralala

• Guest
Съгласен!

Аз пък твърдо несъгласна! Направо си е безумие това - да се раздели България на райони, защото еди си кво си. Подобният общ знаменател поставен от shaban е абсурд!

Offline shaban

• Forum fan
Аз пък твърдо несъгласна! Направо си е безумие това - да се раздели България на райони, защото еди си кво си. Подобният общ знаменател поставен от shaban е абсурд!
Не съм издал директива,това е само предложение.

Sitemap 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42