Author Topic: Малцинствата  (Read 70439 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Ynt: Малцинствата
« Reply #75 on: May 09, 2009, 18:08 »
В Турция за много неща не се споменава не защото са такива, а защото демокрацията е на високо ... азиатско ниво.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #76 on: May 09, 2009, 18:55 »
Za chergada deto sibigi kurt kazva, e po viyarno mai , che poveche na tazi cherga sydat ne samo razlichnite ..........-sti  i ......-sti , a nai veche onezi ...........-sti , koito sa po blizko vav vijdaniyata si do onezi novovazrajdashtite   .......-sti , naci-sti , i to ne ot onezi na Velikiyat Raih i Vermahta , a na savremennite Veliki Vazroditeli dreamevri-sti !  :o

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #77 on: May 09, 2009, 19:07 »
В Турция за много неща не се споменава не защото са такива, а защото демокрацията е на високо ... азиатско ниво.

АБС, има ли универсално мерило за демокрация или тя се оценя комплексно и защо делиш демокрацията по континенти ,струва ми се ,че още залиташ от дългите празници.
За мен лично ,и  Турция ,и България,  а и всички останали балкански страни ще преживяват още поне  сто години предразсъдъците си , така че недей да класифицираш демокрацията, защото ако в Турция тя куца в някакво отношение ,то в България куца в друго. Така ,че нещата са съизмерими.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #78 on: May 09, 2009, 20:20 »
...Хайде по темата,моля!

halikan

• Guest
« Reply #79 on: May 09, 2009, 21:02 »
Fotakiev vie otkade imate tezi dani otnosno kolko pomaci kakvi se opredelyat ili ne6to gadaete s golemi cifri rabotite ,za6to ne dadete malko fakti ot prebroyavaniyata dosega a i ot po dale4no minalo kato kakvi sase opredelyali tova naselenie a kogato e lipsvala vaprosnata grafa kato kakvi sase opredelyali tezi hora

Offline abc

• Forum fan
« Reply #80 on: May 09, 2009, 21:26 »
Не разбрах кое от поста ми е толкова против правилата та бе затрит!? Да не би говоренето против България да е разрешено, а това против Турция и исляма не?

Както и да е. Всеки от неговата камбанария.

findikli

• Guest
« Reply #81 on: May 09, 2009, 22:35 »
I na men mi e interesen vaprosa kak se pishat pomacite v Turcia?

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #82 on: May 09, 2009, 23:14 »
Kakv e toya negativizam kam Balgariya, napravo ujas... Kak moje tolkova da si pluete rodinata, ta tva e nay-miloto myasto na sveta za vseki chovek... To biva, biva ama, aman veche.

Yasno imalo e i ima razlichni vlasti, proyavyavali razlichni nasilstviya i tormozi, no kakvo e vinovna stranata... Nima horata i pomatsi, balgari, turtsi, tsigani... ne sa jiveli vav mir i ne sa spodelyali loshite ili dobrite sadbi na komshiyite si... Tolkova negativizam, umat mi ne go pobira... Kak nemojahte da namerite pone malko dobro, neshto da pohvalite...

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

http://tr.wikipedia.org/wiki/Bulgaristan

findikli

• Guest
« Reply #83 on: May 10, 2009, 00:41 »
Metka, ne moga da razbera kakvo postigash kato lajesh..Oficialni danni za naselenieto na Greece

Ethnic group Population %
Greeks 10,452,554 93.76
Albanians 481,663 4.32
Bulgarians 43,981 0.39
Romanians 25,375 0.23
Ukrainians 19,785 0.18
Pakistani 15,830 0.14
Russians 13,635 0.12
Georgians 13,254 0.12
Indians 10,043 0.09
Other 72,413 0.65

Kade vidia "POMAK" tuka

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #84 on: May 10, 2009, 07:00 »
Metka, ne moga da razbera kakvo postigash kato lajesh..Oficialni danni za naselenieto na Greece

Ethnic group Population %
Greeks 10,452,554 93.76
Albanians 481,663 4.32
Bulgarians 43,981 0.39
Romanians 25,375 0.23
Ukrainians 19,785 0.18
Pakistani 15,830 0.14
Russians 13,635 0.12
Georgians 13,254 0.12
Indians 10,043 0.09
Other 72,413 0.65

Kade vidia "POMAK" tuka

Дур!

Чакай бе , ти оня ден влезе в сайта и зе да се държиш като ментор раздаващ квалификаций и присъди.

Кажи първо от къде е източникът ти на тази информация.
Аз предполагам че тази информация е от wikipedia.Kopy paste ;D ;D
Там всяко едно бебе-геймър от квартала може да променя информацията както си иска.
Факта че  съществуват там такива хора е красноречив.
И аз мога такава статистика да си направя.
Освен това тука във форума има информация за това че в Гърция има признат етнос с термина -   
Πομάκοι , има и такава тема даже.
 Признавам - расъл съм в гората по дърветата и по чукарите ама имам достоинство за разлика от тебе и бих се извинил ако наистина помаците са непризнат етнос в Гърция.
Да се криеш зад  някакъв неразбераем анонимен ник и да отправяш клеветнически обвинения не е най добрата идея тука.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #85 on: May 10, 2009, 09:38 »
Напълно подкрепям.Стане ли това ,което Метка споменава,помаците ще сме поставяни винаги в ъгъла.
Аз много Благодаря на хората истински загрижени за сайта,дето ако има проблем пишат на нас Модераторите,няма да цитирам имена,но не мога да подмина това на хората дето реагират в момента с цел Демократичноста и защита собствено достойнство Мустафа_d , Metka, Havallar, Saleika...,kakto i na abc,Isyankar,Boqn Dobrev..и на всички наши членове тука във Форума!!!

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #86 on: May 10, 2009, 12:07 »
В крайна сметка си оставаме Помаците в графа " Други" при следващото преброяване!

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #87 on: May 10, 2009, 13:12 »
I na men mi e interesen vaprosa kak se pishat pomacite v Turcia?

Финдикли, да позная ли от първия път как се "пишат"?

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #88 on: May 10, 2009, 13:13 »
Metka, pak uporstva - men tova istinski me ozadachava..Moje bi sledvashtia pat - shte triabva da mu dokazvam che bialoto e, bialo, a toi shte tvyrdi che tova e provokacia, a vsashtnos e cherno.
Dannite sa ot statisticheskata agencia na Greece..Niama da ti davam link - lesno shte si go namerish..

Ти в предния си пост каза че съм лъжец.
Това е клевета. И си длъжен да се извиниш ако знаеш кво е тва срам.
И като те гледам хем си нов член, а  се държиш като нещо средно между - собственик на италианска фирма за цайси и клонинг от групата на небезизвестен бивш форумец.

Преброяванията на населението се извършва през определен срок от време.
Например в България преди около 50 години имаше десетки хиляди македонци.
Мойте родители и до ден днешен си пазат даже паспортите на които е одбелязана македонска народност.
После македонската народност изчезва яко дим.
Знам от наша сайт че в Гърция има признат етност отскоро с думата  - Πομάκοι
След няколко години в Гърция ще се проведе  ново преброяване както в целия Европейски съюз.
Потърси в нета именно таблица от това преброяване. ;D

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #89 on: May 10, 2009, 13:17 »
А задавал ли си си въпроса защо гърците въведоха това понятие "Πομάκοι" преди няколко години? Като казваш А, редно е да кажеш и Б!