Author Topic: Малцинствата  (Read 70620 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
Ynt: Малцинствата
« Reply #15 on: May 09, 2009, 09:39 »
Назми, нямам определена цел. Аз съм журналист, а не ченге. При това съм с леви политически убеждения. Влязох случайно в този сайт, интересно ми е какво се случва под повърхността в мюсюлманската общност в Родопите. И трябва да ти кажа, че съм доста озадачен.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #16 on: May 09, 2009, 10:05 »
И какво се случва ТУК,след като сте журналист,,какво видяхте в сайта ни помак.еu,виждате не сме късогледи или фанатици,тук като вас има близо 3500..!!! Kak виждате нещата за помашката общност!  Сайта www.pomak.eu  е по света-Дом за Помаците по света,и след като сте журналист ,ако желаете можете да отразите това.Гарантирам за което!

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #17 on: May 09, 2009, 10:12 »
Виждам, че на голяма част от активните юзъри тук, между които има много, които учат или работят в чужбина, много им се иска да разделят българската нация на две. Ако бяхте от по-възрастното поколение, щях да го разбера заради незарасналите рани, затворения начин на живот и т.н.

Но... виждам, че някои среди в една наша съседна държава много активно работят точно с младите българи мюсюлмани. В същото време ми говорите за европейски модели и т.н. Не ви се бъркам - изборът си е ваш и го уважавам. Просто констатирам това, което прочетох и усетих в този форум. И съм озадачен.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #18 on: May 09, 2009, 10:18 »
Аз съм от по възрастното поколение ,сега в чужбина! От какво сте озадачен,и как виждате политиката на сайта.Както виждате отворени сме за диалог винаги! Нека да ви кажа,-тук в сайта ни има много умни и начетени хора с различни религии и са на почит сред нас!!!

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #19 on: May 09, 2009, 10:26 »
Няма спор - отворени сте за диалог. Виждам и че има много умни и начетени хора с различни религии и това му е хубавото на сайта. Явно е, че капсуловането вече започва да се разчупва.

Но, Назми, нали знаеш, че "пътят към ада е постлан с добри намерения". А това, което пропагандират някои от юзърите е твърде опасно за бъдещето на нашата държава. Сигурно имат основания да го правят, но пак ти казвам - етническото инженерство приключи. Няма смисъл от Контравъзродителни процеси, автономии, помашки нации и т.н. За момента коментарите и посланията тук не са много революционни и радикални, но...

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #20 on: May 09, 2009, 10:36 »
Aз също съм приятно изненадан от тона и толерантноста на поведение от вас,за което благодаря.Между другото отдавна исках и имам желание сайта помак.eu да стане достояние до Международната общественост,да запознае света за живота и проблемите на един народ като Помаците по света.Разговарял съм на 2 пъти с Лора Крумова от Нова Тв,в скоро време това ще стане.Все пак нека не се забравя сайта www.pomak.eu Е най-големия и авторитетен сайт за помаците по света,крайно време е да му се обърне внимание!

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #21 on: May 09, 2009, 10:38 »
Merhaba bılgarin, Biliyorsunuz ki bu site sadece bulgaristan pomaklarına özgü değildir dünyadaki pomakların sitesidir. Pomak sitesi olarakta kalacaktır. Gazetecisiniz sizin bu konularda daha hassas olmanız gerekir...

Здравей "българин,"! Значи тук не е място само  за помаци които  живеят в България, но и за помаци които  живеят по света.. Тук е помашки сайт и ще бъде така... журналист си затова Вие трябва да бъдете толерантни към тези ...

Hi balgarin, As you know this site is not only for pomaks who live in bulgaria this site is for pomaks who live in all around the world. Pomak.eu will continue as its. You are a journalist because of you need to be more carefull about our problems...

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #22 on: May 09, 2009, 11:03 »
Ще ти отговоря направо и ще кажа своето лично мнение, без излишно базиране на исторически факти - българската нация се състои от православни християни, от мюсюлмани (някои от които се самоопределят като помаци), от католици, от протестанти и т.н. В българския народ влизат абсолютно всички останали етноси.

Такъв е моделът и в много други развити западни държави, включително и в такива, които не са подписали Декларацията за правата на малцинствата, като Франция например.

Отговорът ми устройва ли те, Исмет?

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #23 on: May 09, 2009, 11:05 »
 Тука е братко Исмет,сорри ето го- Постинга е на Исмет Драмски.-това...- Българине, интересно ми какво разбираш под определението българска нация? Кои включваш в нея? Разни етноси, общности и различни религиозни групи причисляваш ли към тях или не, както и не включваш ли в нея и българските турци? Просто се интересувам, щото от горните коментари, не става много ясно! 

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #24 on: May 09, 2009, 11:06 »
Браво, ако наистина така мислиш, разбрах те много добре!

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #25 on: May 09, 2009, 11:13 »
Българските турци не могат да бъдат част от българската нация, но те са пълноправна част от българския народ, най-малко заради Конституцията на Република България.

Българските мюсюлмани, въпреки кървавите сблъсъци с братята си християни през последните 100-150 години, са неразделна част от тази нация. Натрупаното взаимно недоверие между двете общности има дълга история, много честно трагична, но те имат нещо, което е най-първичното и основополагащо нещо за една нация - един прекрасен език, който е основоположник на цялата съвременна славянска цивилизация. И бъдещето ще покаже, че това натрупано недоверие ще отиде в историята. Не искам и да си помисля за братоубийствени войни, като тази в Босна.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #26 on: May 09, 2009, 11:29 »
Да добавя - за съжаление, българите мюсюлмани много често през последното столетие са били разменна монета с Турция. Отскоро и с Гърция, а както вървят нещата - и с Македония и Албания. Жалко е, защото нашите управници никога не са имали единна и постоянна политика към тази общност, а почти винаги са я неглижирали. Единственият по-съвременен политик, който е поддържал постоянен контакт с родопчани и е направил много за развитието на региона в почти всички сфери на живота е моят съгражданин Пенчо Кубадински, лека му пръст.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #27 on: May 09, 2009, 11:35 »
А аз защо ли си мисля,че НЕ сте журналист а поредния регистрирал се с друг ник.Проследих вашето IP i proxi...Бихте ли се защитили да ми пишете на лични! Благодаря.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #28 on: May 09, 2009, 11:42 »
Българските турци не могат да бъдат част от българската нация, но те са пълноправна част от българския народ, най-малко заради Конституцията на Република България.

Българските мюсюлмани, въпреки кървавите сблъсъци с братята си християни през последните 100-150 години, са неразделна част от тази нация. Натрупаното взаимно недоверие между двете общности има дълга история, много честно трагична, но те имат нещо, което е най-първичното и основополагащо нещо за една нация - един прекрасен език, който е основоположник на цялата съвременна славянска цивилизация. И бъдещето ще покаже, че това натрупано недоверие ще отиде в историята. Не искам и да си помисля за братоубийствени войни, като тази в Босна.

БРАВО!
Ти си откривател на вълшебната панацея , като алтернатива на сегашния етнически модел ;D

направи си за Нобелова награда за мир на Балканите.
Тва Марти Ахтисаари ряпа да яде.

След като баде наложен твоя модел , после ще направим аншлус с Македония.
След това населението на Босна и Сърбия скоропостижно ще се "самоопредели" като изконна част от бъдещата ни нация.
После махаме граничните бариери на КПП -тата  с Гърция , влизаме в Солун, Кавала , почваме да маршируваме по улиците, с протегнати раце за поздрав, пееки химна за Марлене Дитрих.
Онази - Лилллиии  Маааааарлен! ;D ;D
Но това ще бъде само началото. ;D
Ще направим трудово -възпитателни лагери . ;D

Е приеми поздрави от мене  ;)
Моят дядо и без това е бил в окупационните войски в северна Гърция и ще ползваме историческия опит.
Само че загубиме ли после дупе да ние яко ;D

И разбира се пак ние помаците ще го отнесем, както е станало с босненците по време на Втората Световна Воина.

Offline saleika

• Advanced member
« Reply #29 on: May 09, 2009, 11:43 »
Mi dano i tvoite kom6ii da imat 4e i sega ako si bannat ot kade 6te tarsi6 pak kop