Author Topic: Малцинствата  (Read 70786 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ynt: Малцинствата
« Reply #135 on: May 12, 2009, 13:53 »
Изказването на Христо Стоичков не представлява медиен интерес. Защо ли? Първо - защото не е от малцинствата и второ - защото е най-известният българин в чужбина. Нашите лай.а не миришат. Виж, в статията на Мичев, ромите, които приемат исляма, са заплаха за националната ни сигурност.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #136 on: May 12, 2009, 14:00 »
Mustafa_b, s nalivna voda kamennoto kolelo na melnicata ne se vırti, t.e. naprazno gi sıvetvaş. Gospod gi e nadaril sıs suha gordost koyato e na pıt da gi dosısipe. Tehnite oçi sa ''zaslepeni '' i ne mogat da vidyat istinata. Istoriyata e dokazala çe e mnogo bezmilostna kım takiva obştestva.

Offline Snake

• Forum fan
« Reply #137 on: May 12, 2009, 14:05 »
Prav si Mustafa,evalah za tova.

Offline Българин

• Advanced member
  • "Аз не търся, аз намирам" - Пабло Пикасо
« Reply #138 on: May 12, 2009, 14:17 »
Да, Мустафа, тези процеси, които съм описал, наистина са заплаха за националната ни сигурност. Най-малкото заради крайната бедност, в която живеят тези хора, и заради ниската им образованост. Жалко е, че в последните 20 години държавата тотално е абдикирала от ромския проблем, от което се "гушат" такива "светци" като Мехти Касъмов.

http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=544&aid=13217

За съжаление в момента ми е трудно да пусна линк към втората част от статията, защото в нашия сайт броевете от последния 1 месец са с платен достъп. Малко по-късно ще я пусна.

Offline pomak BG

• Historian
  • Да си помак звучи гордо.
« Reply #139 on: May 12, 2009, 16:06 »
Az ne moga da razbera kade e problema. S kakvo provenyavate spomenatiyat Mehdi Kasimov.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #140 on: May 12, 2009, 18:59 »
Да, формално Мехти Касъмов все още не е с влязла в сила присъда за източването на Държавния резерв. Но както се казва: Вярваме в справедливостта на съда!

Освен това не знам дали е най-удачният вариант за човек, който да пропагандира исляма в район, където тази религия на практика е нямала никакви позиции 130 години. Но времената се променят... явно там където играят парите, на там се насочват и душите на хората.

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #141 on: May 12, 2009, 19:31 »
И защо тогава не е избрал протестанството например, а е избрал исляма? И каква религия са изпълнявали тези хора през тези 130 години? Не че го защитавам, ама ако той е единствения човек който е източвал от държавния резерф значи ние в България сме добре. И странно как така сте допуснали и циганин да бърка в тавата с меда.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #142 on: May 12, 2009, 19:39 »
Да ти кажа честно - не знам каква религия са "изпълнявали" хората през тези 130 години. Факт е обаче, че за 10 години огромна част от ромите в Галиче са станали ревностни мюсюлмани. И това не се отнася само за Галиче, а и за доста други села и големи ромски махали в градовете на Северозапада. При преброяването през 2001 г. православните християни в тези региони - Видин, Враца и Монтана, са били между 95 и 97% от населението. Нали и там сега трябва да има някой като Боян Саръев, но с обратен знак. Защо пък да не е Мехти Касъмов. ;)

Offline pomak BG

• Historian
« Reply #143 on: May 12, 2009, 19:59 »
Сведенията ми за тези хора са, че били християни поради простата причина, че там вече е бил Боян Саръев ама от 1878 г. до 1888 г. Има една приказка там където е текло пак ще тече. И не са случайни тези джамии там, кадето сега изкат да ги реставрират.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #144 on: May 12, 2009, 20:29 »
Тъй, тъй... ще има нов "възродителен процес". ;)

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #145 on: May 12, 2009, 20:51 »
Тъй, тъй... ще има нов "възродителен процес". ;)
Е, да журналистиката е четвъртата власт.
Има една американска поговорка която казва така - "Аллах е един и CNN е негов пророк", /казвам го със  истинската мисъл  че не богохулствам/ .

Той ест - първо се произвежда по барековски новина после се случва събитието.
Но новината за ВП т  не е сензационна , поради факта че религиозният прозюлетизъм винаги е имало.
Идеята на медийите е да се случва по някакъв начин манипулация на масите.
При нас обаче на балканите нещата са в много примитивен стадий.
Сещам се за филмите на Емир Костурица.

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #146 on: May 12, 2009, 21:20 »
Метка, ти си готов да ми станеш колега бе, братле.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #147 on: May 12, 2009, 21:24 »
Става!
Та още няма помак журналист.Аз ще съм пилотния проект.
Приемам обаче имам условие!
Искам тука и сега във форума да се разберем за хонорара - публично!
Искам да има прозрачност без граници за да не марморят за да гарба ми че си продавам душата :D
Така грехът ми ще е споделен ;D

Offline Българин

• Advanced member
« Reply #148 on: May 12, 2009, 21:31 »
Абе имаше едно момче от вашия сой - мисля, че беше от Рудозем. С мюсюлманско име е. Студент по политология в СУ. Преди два месеца щеше да ми става стажант в списанието (да го уча на занаят), но нещо несериозен излезе и дойде в редакцията само два пъти. Може и да съм го изплашил, знам ли...

Ама от теб ще стане журналист.

Ismet DRAMSKY

• Guest
« Reply #149 on: May 12, 2009, 21:35 »
Абе, другар "Българине" казвай за хонорара, дето попита човека, да не земем да се съмним в нашия човек, че ша го подкпупваш да пише по поръчка, че току виж и да земеш да го "похристиянчиш" или "върнеш към корените му" и айде, пак изгубиме още един Помак!  8)