Author Topic: "Очите плачат различно" (1987)  (Read 16137 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
Ynt: "Очите плачат различно" (1987)
« Reply #15 on: May 08, 2009, 21:45 »
Има си раздел в Пост форума,където който иска да пише на англииски,имайте малко уважение и пишете тук на латиница или кирилица на български или турски за да ви разбират,моля да бъда разбран,имайте уважение!!!

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #16 on: May 08, 2009, 22:19 »
Темата не беше ли за филма? Има си раздел за запознанства.

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!
« Reply #17 on: May 08, 2009, 22:23 »
Всички постинги НЕ по темата са премахнати,има си други раздели и на лични,моля ви уважавайте малко труда да прочетете правилата на Форума,имайте уважение на Модератори и членове ТУК!!!

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #18 on: May 08, 2009, 22:59 »
Сценаристката на филма е пример за такава любов.

Мустафа не говоря за смесени бракове. Има такива с хиляди сигурно. Даже в Анкара има едно семеиство мъжа Турчин жена му Българка изселили са се 89 г. говорил съм с тях жената не беше много доволна от живота си в Турция за което не я и упреквам де. Каза че трябва да търпи за децата си. Но едва ли има някоя маика която да прости на убиеца на детето си. Ето тази любов е абсурдна. А за  Нери, Нели или наи точното име Нериман Терзиева няма какво да говорим. Кои можеше да стане журналист по онова време имаше маи и една Севда не си спомням фамилията и.

PETER

• Guest
« Reply #19 on: May 08, 2009, 23:29 »
Кои можеше да стане журналист по онова време имаше маи и една Севда не си спомням фамилията и.
За журналистика не знам, но в ТУ-Варна всичките ми колеги - етнически турци бяха влезли с привилегии заради етнос, рабфаг и прочие.
То и сега чувам че студенти от Турция влачат по няколко изпита, но въпреки това получават компромиси.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3461&sectionid=2&id=0000403

Та ако ще пускаш недомлъвки, то аз ще пускам факти.

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #20 on: May 09, 2009, 02:16 »
 Какви недомлъвки бе Петерчо.Само всичко комунисти и Българеещи се Помаци или Турци  следваха Право, Журналистика и т.н. това са фактите. А за студентите  от Турция: ами ако не можеш да влезеш в Университета в Диярбакър значи си пълна кратуна, а точно тези са които със силата на парите следват в България а после като се дипломират за това не им признават дипломите в Турция. Да ти кажа колко са минали приравнителния изпит по Стоматология завършилите в България: от 37 човека за 2007 година 0 (нула) души. Ето това е факт 0 (нула) образование в България.

Offline shaban

• Forum fan
« Reply #21 on: May 09, 2009, 18:30 »
За журналистика не знам, но в ТУ-Варна всичките ми колеги - етнически турци бяха влезли с привилегии заради етнос, рабфаг и прочие.
То и сега чувам че студенти от Турция влачат по няколко изпита, но въпреки това получават компромиси.
http://www.segabg.com/online/new/articlenew.asp?issueid=3461&sectionid=2&id=0000403

Та ако ще пускаш недомлъвки, то аз ще пускам факти.

"Компромиси се правили и със закъсали български младежи."           - цитат от статията.

Вярно е ,че по твое време имаше много  турци от работническия факултет, но  и българите от рабфака не бяха по малко,ако не и повече.В случая не принадлежанието към даден етнос беше основанието за привилегията ,по скоро това беше въпрос на етнополитика по създаване на верни подръжници на "интернационалния" български националкомунизъм , сред средите от всички етноси.
И престани да превръщаш недомлъвките и слуховете във факти.