Author Topic: Истинският проблем на помаците - мизерията.  (Read 25898 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline инж.Арнаудов

• Candidate member
  • *
Тези празнични дни си бях на родното село.Толкова красива природа,добри хора-душата ми се разпуска във нашия помашки район.Но има един проблем -голямата беднотия.Хората са замислени и тъжни и не виждат във бъдеще как ще се изхранват и дали ще имат възможност да пратят децата си да учат висше образование.Кризата във нашия помашки район се усеща много повече от другите места.Все повече хора са останали без работа и не могат да се препитават.Млади момчета  и момичета са без работа и си стоят вкъщи ,защото нямат пари да отидат    на заведение и да се повеселят.И за всичко аз обвинявам нашите помашки управници,защото като ги изберат на власт гледат да се нагушат.И не мислят за другите,само пускат трохи на хората където им се мазнят.И  съм стигнал до извода дай му на помака власт  и му гледай сеира.Държат нашите хора бедни да може да ги управляват.Страшно е по нашите райони хорат само се подчиняват и мизеруват.Работят земеделие или ако имат някоя работа тя е за много ниска заплат.Просто хората са много зле.Незнам трябва да се измисли нещо за тези хора.Да се създаде някой фондо за подмомагане,който се спонсорира чрез дарение от помаци ,които имат финансови възможности.Хора дай да се организираме и да правим нещо за нашите братя и сестри.Това е най важното според мен.

Ismet DRAMSKY

• Guest
Засега частичното разрешаване на проблема, го виждаме най-вече, като има повече сериозни Помаци в парламент, централно и регионално управление. Но това става доста трудно, имайки предвид колко е разделен Помаклъка. Затова е най-добре е да се отвори и една политическа тема от администраторите, колкото и да я избягваме , щото без това не става !  :-\

Offline RIBNOVO

• Senior member
G-n Arnaudov! tova koeto si vidql prez prazni4nite dni za men e ejednevie.vseki den se sre6tam s takiva xora.no za razlika ot teb az mislq,4e osnovnata pri4ina e v drugo.a imenno v tova,4e nqmame xora v upravlenieto.edin ili nqkolko pomaka nemogat da re6at problemite na blizkite i saselqnite si.spored men politikata na darjavata kato cqlo e naso4ena kam obednqvane na selskite raioni.ne4ove6ko e mnojestvo ot xora,koito se zanimavat osnovno sas zamedelie da si prodavat rekoltata na ni6tojni ceni.a drugi lentqi po golemite gradove koito emitirat rabota da se naslajdavat na jivota.potoka ot pari4ni sredstva vmesto da se razpredelqt izmejdu mafiqta,i da se 4udqt kakvi koli da si kupqt ot xubavi po... da se naso4atkam selskite raioni i da se investirat v jivotnovadstvo,rastinevatstvo i dr.samo togava 6te se polu4i ravnovesie v sistemata.

Offline abc

• Forum fan
... az mislq,4e osnovnata pri4ina e v drugo.a imenno v tova,4e nqmame xora v upravlenieto...

Ние като имаме сме прокопсали.

Offline RIBNOVO

• Senior member
abs.vie li ? ne badi kasogled

Offline abc

• Forum fan
Рибново, не бъди тесногръд и стига си се вайкал. Проумей, че тежко не живеят само помаците!

Offline ismetaga

• Avarage member
Рибново, не бъди тесногръд и стига си се вайкал. Проумей, че тежко не живеят само помаците!
На чуст гръб и сто тояги са малко,що се вайкате помаците.Пълни сте с пари от тютюн и млекопроизводсво............ Вие да не би да искате канцеларии.Дишате чист въздух и храните кьорави търтеи.Затова трябва да сте горди.Вижте какви сте ги угоили...........

Offline abc

• Forum fan
Аз пак не мога да разбера защо не проумявате, че тежък и безпаричен живот водят не само помаците. От де тоя зор все жертви да ги/се изкарват? Не знам какво достойно има в мрънкането и тръшкането?

Offline ismetaga

• Avarage member
Аз пак не мога да разбера защо не проумявате, че тежък и безпаричен живот водят не само помаците. От де тоя зор все жертви да ги/се изкарват? Не знам какво достойно има в мрънкането и тръшкането?
Май сте свикнали да търпят без да мрънкат.................Помаците се трудят и пак са без пари,има разлика.Не са мързеливи,и не се вайкат без причина.

Offline abc

• Forum fan
Кои сме ние, кои са те и кой си ти, дето си се препречил по средата? Къде точно прочете, че съм обвинил някого в мързел? Много хора - българи, помаци, турци или други са на дереджето да се скъсват от работа и да вземан смешни пари! Няма разлика и безпаричието на едни не е по-героично само заради принаделжността към някоя религия.

Популизма ти отива.

Offline RIBNOVO

• Senior member
abc.az i tesnograd.xa xa qdosva6 se na tova ,4e govorq realno.

Offline abc

• Forum fan
Рибново, не ти знам телосножението. Ти казваш мнението си и сигурно то е реално дотолкова, доколкото споделяш убеждението си, че помаците живеят тежко. Аз не го оспорвам. Казвам обаче, че те живеят тежко не защото са помаци, а защото държавниците са ни смотани. Познавам и мотиката и лопатата и копаенето и прибирането на реколта. Уверявам те, че изкупните цени не са кой знае колко различни из България. Не знам как е при вас, но при нас млякото в момента не се изкупува. Нали си наясно ако човек има крава, две или няколко, какъв зор му е на плещите всяка сутрин и всяка вечер когато се чуди какво да го прави? Знам на колко изкупуват стоката при нас и на колко се продава после. Лошото е, че всеки се дърпа нанякъде и в разединението ти някакви посредствени хора на жълтите павета си разиграват коня както си искат, а на мен ми се ще да им покажем, че ние сме народа и ние сме им работодателите. Ще започнат да ви обикалят като бити кучета ако не са започнали вече разни партиици активисти. Така е и при нас. Ще се почустваме погалени, значителни, но само седмица след изборите ще забравят имената на селцата и градчетата ни!

Не знам защо е тази мания да сме жертви. Да сме "горките ние всеки ни цака!" Всеки си носи кръста или да не го изкривиш като проповядане на религия, както се казва в исляма. Нека го носим достойно, да мислим за кого да гласуваме и да сме ЕДИННИ.

Offline RIBNOVO

• Senior member
da tuk si napalno prav nie sme rabotodatelite na tezi deto ejednevno se motaqtiz jaltite paveta.zatova trqbva da namerim mexanizma s koito da promenim tova polujenie.v nikakav slu4ai oba4e nemojem da promenim ne6tata kato sprem da glasuvame.naprotiv trqbva da se opitame da vkarame s glasa si pove4e moralno bogati xora .