Рибново, не ти знам телосножението. Ти казваш мнението си и сигурно то е реално дотолкова, доколкото споделяш убеждението си, че помаците живеят тежко. Аз не го оспорвам. Казвам обаче, че те живеят тежко не защото са помаци, а защото държавниците са ни смотани. Познавам и мотиката и лопатата и копаенето и прибирането на реколта. Уверявам те, че изкупните цени не са кой знае колко различни из България. Не знам как е при вас, но при нас млякото в момента не се изкупува. Нали си наясно ако човек има крава, две или няколко, какъв зор му е на плещите всяка сутрин и всяка вечер когато се чуди какво да го прави? Знам на колко изкупуват стоката при нас и на колко се продава после. Лошото е, че всеки се дърпа нанякъде и в разединението ти някакви посредствени хора на жълтите павета си разиграват коня както си искат, а на мен ми се ще да им покажем, че ние сме народа и ние сме им работодателите. Ще започнат да ви обикалят като бити кучета ако не са започнали вече разни партиици активисти. Така е и при нас. Ще се почустваме погалени, значителни, но само седмица след изборите ще забравят имената на селцата и градчетата ни!
Не знам защо е тази мания да сме жертви. Да сме "горките ние всеки ни цака!" Всеки си носи кръста или да не го изкривиш като проповядане на религия, както се казва в исляма. Нека го носим достойно, да мислим за кого да гласуваме и да сме ЕДИННИ.