Author Topic: TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.  (Read 66821 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline Kumuk

• Senior member
Ynt: TORBEŞLER(POMAKLAR)KİMLİK SAVAŞINDA.
« Reply #75 on: May 16, 2009, 10:33 »
Yusuf Akçura ve İsmail Gasparalı. Bu ikisi olmasa idi ne Türk kavramı ne Türk bilinci yeşerebilirdi Anadolu topraklarında. İkisi de Tatarın özü. Velhasıl Tatarlar olmasaydı bugün Türklükten de Turancılıktan da pek bahsedemezdik. Osmanlının ne kadar Türk olduğu da ayrı bir tartışma konusudur ayrıca. İlk ve tek ''ulusal'' bilince ulaşmış padişah sayılan Genç Osmanın başına gelenler malum. Şimdi gelelim asıl konuya. TÜRKİYEDE BİLİNÇLİ ASİMİLASYON POLİTAKASI YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ İDDİA EDEN OLURSA ONA İLK ÖNCE BEN ŞİDDETLE KARŞI ÇIKARIM. Her şey gönüllülük esasına dayanmıştır yani burada Otoasimilasyon söz konusudur. Kötü birşey mi bu? Herkese göre değişir. Bana göre toplum içindeki değişik renklerin  kaybolması o toplumun dinamizminin kaybolması, Balkanlardan ,Orta Asyadan gelip  beslendiği damarları kesmesi  demektir ki bu da ülkenin progresif ilerlemesini yavaşlatır bazen de durdurur. Birde şu yönden bakalım lütfen: Bu toplum Ulusal bilinç etrafında mı birleşiyor yoksa ümmet esasını alarak yeniden yapılandırılmaya mı gidiyor. Esas mesele bu.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #76 on: May 16, 2009, 10:48 »
Bizim burada eleştirdiğimiz husus türkiyede yaşayan etnik guruplar arasında pomakların kendi kendilerini asimile edebilme becerileri ve beceriye katkıda bulunan olgulardır. Konuya katılım sağlayacak diğer arkadaşların bu noktayı algılayarak görüşlerini bildirmeleri konu bütünlüğü açısından daha isabetli olacaktır.

Offline AlperenKIRIM

• Advanced member
« Reply #77 on: May 16, 2009, 19:36 »
Yusuf Akçura ve İsmail Gasparalı. Bu ikisi olmasa idi ne Türk kavramı ne Türk bilinci yeşerebilirdi Anadolu topraklarında. İkisi de Tatarın özü. Velhasıl Tatarlar olmasaydı bugün Türklükten de Turancılıktan da pek bahsedemezdik.

evet turkiyede onlar ve dahalari bu forumda da AlperenKIRIM ;D

TÜRKİYEDE BİLİNÇLİ ASİMİLASYON POLİTAKASI YÜRÜTÜLDÜĞÜNÜ İDDİA EDEN OLURSA ONA İLK ÖNCE BEN ŞİDDETLE KARŞI ÇIKARIM. Her şey gönüllülük esasına dayanmıştır yani burada Otoasimilasyon söz konusudur. Kötü birşey mi bu? Herkese göre değişir. Bana göre toplum içindeki değişik renklerin  kaybolması o toplumun dinamizminin kaybolması, Balkanlardan ,Orta Asyadan gelip  beslendiği damarları kesmesi  demektir ki bu da ülkenin progresif ilerlemesini yavaşlatır bazen de durdurur. Birde şu yönden bakalım lütfen: Bu toplum Ulusal bilinç etrafında mı birleşiyor yoksa ümmet esasını alarak yeniden yapılandırılmaya mı gidiyor. Esas mesele bu.

bu yaziniza katiliyorum , zaten turkiyeye goc ederken goc edenlerin kabul ettikleri bir resmi sart var. o sartta turk olma sarti, cunku turkiye gocmen alabilmesi icin gocmenlerin turk olmasi gibi bir resmi kanuna sahip. yani her gelen gocmen siniri gecerken turk olmayi kabul etmistir.

mesela ufak ornekler verelim kirimdan goc edenler eskiden "kirim tatar" isimli dernek kurmak istediklerinde buna izin verilmemis bu yuzden "kirim turkleri" ismi kullanilmis. mesele ablakim mambet gibi v.s. isimleri turkiye kabul etmemis ve turkiyelilestirmis abdulhakim , muhammed , mehmet gibi v.s.

yani turkiyede gocmenlere bir asimile programi uygulanmamistir , vatandaslik sartlari sunulmustur ve kabul edenler vatandas olmustur.

zamanla bolgelere gore entegre olanlar entegre olmustur hatta bazi yasli kesim oldugu gibi kalmistir fakat bazi bolgelerde koklerden damarlar kendiliginden kesilmis kopmus oz bilinc oz degerler yitirilip kaybolmustur.

iste bu yitirilme sayesinde bugun balkanlarla yeterli iletisim kurulamamaktadir.

artik dunya degisti turkiyenin ulusal kimligi zaten olustu yani olusum asamasinda degil var, artik sinirlarin disina cikilmasi lazim. bugun abd v.s. gibi super gucler kitalar arasi mudahalede bulunabiliyor ve ne dini ne milli bir iliski alaka gostermeye bile gerek duymuyor. oysa turkiye kendi sinirlarinda ve kendi ile yakin iliskili alakali topluluklarla ne kadar iletisim kurabiliyor? yani illa turkiyenin soz hakki olmasi icin muhattablarin turk olmasi mi gerekli?

Bana göre toplum içindeki değişik renklerin  kaybolması o toplumun dinamizminin kaybolması, Balkanlardan ,Orta Asyadan gelip  beslendiği damarları kesmesi  demektir ki bu da ülkenin progresif ilerlemesini yavaşlatır bazen de durdurur.

evet aynen boyle, katiliyorum.

saygilar

Offline Ömer Sefa

• Member
  • **
  • Şiir tadında yaşamak için merhaba...
« Reply #78 on: May 17, 2009, 02:29 »
Yusuf Akçura ve İsmail Gasparalı. Bu ikisi olmasa idi ne Türk kavramı ne Türk bilinci yeşerebilirdi Anadolu topraklarında. İkisi de Tatarın özü. Velhasıl Tatarlar olmasaydı bugün Türklükten de Turancılıktan da pek bahsedemezdik. Osmanlının ne kadar Türk olduğu da ayrı bir tartışma konusudur ayrıca. İlk ve tek ''ulusal'' bilince ulaşmış padişah sayılan Genç Osmanın başına gelenler malum.

Değerli kumuk bey, Tarih'te Türk kavramı senin zikrettiğin isimlerle değil, Hz Nuh aleyhisselam'ın küçük oğul Yasef'in Türk ismindeki oğlundan gelir. Bu şahis  dünya tarihinde Türklerin bilinen ilk dedisidir. Bu kuran-ı kerimde geçmektedir. Ya kuran-ı kerim'de bir yanlışlık var HAŞAAA! yada.... Genç Osman'ın başına gelenlerin nedeni yeniçeri ocağını kaldırmak istemesi ve Yeniçeri ocağının çıkardığı bir isyan sonuçu katledilmiştir.

alperen kırım'ın kürtlerden bahsetmesi çok güzel. ama tarih içinde kürtlerin iki tane isyan girişimi vardır celali isyanları osmanlı zamanında şehy said isyanı cumhuriyet dönemi. bunun dışında günümüze kadar tarihte kürt kelimesi zikredilmemiştir. bugün zikredilmesinin nedenine gelince, arz-ı mevud emelini gerçekleştirmek isteyen siyonistlerin ve servi kabul ettiremeyen batının bir oyunu sonuçu 1974 Kıbrıs harekatından sonra Türkiye'ye uygulanan ambargo ardından yaşanan 12 eylül darbesi ve 1980-1988 yılları arasında yaşanan İran-Irak savaşı esnasında Nato'ya ait çekiç güç'ün Güneydoğu Anadolu'da konuşlandırılması ve bölgeye ekilen nifak tohumları sonuçunda CIA ve Mossa'ın bölgede çekiç güç sayesinde rahatça gezmeleri Pkk'lı teröristleri bizzat yetiştirmeleri Avrupa insan haklar mahkemesi kararları ve batılı büyük devletlerin Kürtlere siyasi sığınma hakkı tanıması ve topraklarında bunların örgütlenmesi saglaması. aynı zamanda dağda öldürülen üç teröristen ikisinin yunanistan'da veya italya'da askeri eğitim verilmesi konularını düşünmek lazım.

GAP Projesi  neden yarım bırakıldı? Bölge'de yaşanan Terör olayları neden bitirilmeyiyor. iç göçün yaşanması 1990 sayımında 15 milyonluk bir kitlenin yaşadığı bölgede şimdi 7 milyon insan yaşıyor. bu ne anlama geliyor sizce bölge sistemli bir şekilde terör olayları bahene edilerek boşaltılıyor.

Güneydoğu Anadolu kime hazırlanıyor? Adnan Kahveci, Eşref Bitlis, Turgut Özal, Recep Yazıcıoğlu, Uğur Mumcu, Ahmet Taner Kışlalı, Hablemitoğlu. Hasan Hüseyin İncetahtacı ve son olarak Muhsin Yazıcıoğlu bunlar niçin öldürüldü biliyormusun?

bu isimlerin hepsi suikastle gitti. Özal zehirlenerek,  Eşref Bitlis ve Muhsin Yazıcıoğlu helikopter kazası. Hablemitoğlu, Mumcu ve Kışlalı bombalı saldırı diğerleri ise trafik kazası. Bunların hepsinin ortak çalıştığı konu: "KÜRT SORUNU".

BU SORUNUN ÜZERİNE GİDİP İRDELEYEN KİŞİLER MAALESEF YAŞAMIYOR! bunların hepsi faili meşhul. bunları kim öldürdü. Güneydoğuyu Türkiye'den ayırarak bölgede maşa olarak kullanılacak kürdistan kurmak isteyen güçler. bugüne kadar caddede sokakta hiçbir yerde sen neden kürtçe konuşuyorsun konuşma yasak diyen görmedim. nasil kürçde yasak olabilir. Anayasa'da kürtler bu devletin asli unsuru olarak geçmektedir.

siyasetle uğraşan kürtler azınlık statüsü istiyor. bunun nedeni nedir biliyormusun? yasaklar değil! Anayasa'da kürt ibaresinin bulunmasını isitiyorlar. bu şu anlama geliyor: Türkiye'yi etnik olarak bölmek. bunu daha önce din ile yapmak istediler alevi sünni çaşıtması oluşturmak istediler. bu çatışmalar ve kaos ortamı 12 eylül darbesini hazırladı.

Avrupa birliği bize ne diyor biliyormusun güneydoğu sorunun hallet. oların topraklarını belirle. diyor. bunu halletmeden Avrupa birliğine giremezsiniz diyor. ve kürtlere kim kucak açıp besliyor yine avrupa. Türkiye Almanya'da silah alıyor. ama bunu güneydoğu'daki terörizme karşı kullanamazsın diyor. işleri düştüğü zaman bu silahları Afganistan'daki veya şuanda somali açıklarındaki korsanlara karşı kullanabilirsin? buradaki ince noktayı anlayabildin mi. Güneydoğu'daki terörizm değil ama afganistan'daki terörizm.

Pkk'nın ilk eylemini gerçekleştirdiği 1984 yılından bu yana 35 bin kişi şehit oldu! 7 milyon insan göçe zorlandı. köyler yakıldı okullar basıldı. öğretmenler katledildi. orada ölenler maalesef doğulular değil! bu durumu gören devlet özellikle 2005 yılından sonra batı illeri nüfusuna kayıtlı çocukları güneydoğuya asker olarak fazla göndermemeye başladı. ama hala gidiyor. 

2009 mart ayında vanlı bir aile'nin iki oğlu biri asker olarak şehit düştü. aynı çatışmada diğer oğlu terörist olarak öldürüldü. şehitin cenazesini devlet törenle defnetti. teröristin cenazesini ise Demokratik Toplum Partili milletvekilleri kaldırdı. Çocukların baba ve amcaları Dtp'lilere saldırdı; Çocuklarımızı sizler kandırıp zorla dağa çıkarıyorsunuz dediler!

bunun suçlusu herkese eşit yaklaşmaya çalışan devlet mi? terör olaylarının cezasını çanakkaleli edirneli tekirdağlı vatandaşların çocukları mı ödemeli.

insan hakları, reform, düşünce özgürlüğünü zorla dayatırsan. bu toplumun dini ve etnik unsurları göz adrı edipte insanların cahilliğini kullanmanın bir sonucudur. devlet öğretmen gönderiyor. sen kalk öğretmeni öldür. doktor gönderiyor cinsel tacizde bulun. karısına kızına sarkıntılık yap. okulu ahır olarak kullan. kız çocuklarını okula gönderme. 13-14 yaşındaki kız çocuklarını başlık parasına sat.

hangi çağda yaşıyoruz.... töre cinayetleri işlensin. geçen hafta mardin'deki katliam'ı bütün dünya izledi. oradaki öğretmen çerkezköylü bir kız. allah'tan sağlık raporu varmışta kurtuldu. Köy imamı balıkesirli. bunların ne günahı var.

bu kürt sorunumu onları kabullenmeme mi onlara hizmet gitmiyor mu? devlet güneydoğu'daki ailelere çocuk parası veriyor. kitap defter dağıtıyor. güneydoğu için her yıl onlarca sivil toplum kuruluşları eğitim seferberliği kampanyalarıyla yardımda bulunuyor. okullar, kütüphaneler, bilgisayar labaratuarları yapıyor. eğer kürtleri dışlamış olsak bunlar yapılır mı? hangi sivil toplum kuruluşu trakya'nın her hangi bir köyüne okul yaptırdı. kendi ülkemizde kürtlermi birinci sınıf vatandaş yoksa biz türkler mi? Bunları bütün bunları görüpte Türkiye'de isyan etmemek biz türklerin mi hakkı yoksa kürtlerin mi?

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #79 on: May 17, 2009, 11:32 »
Ömer sefa,

В тази тема става въпрос да се обсъжда въпроса за помаците, не знам колко правилно би било ако се обсъждат с други етнически групи, като се знаят най-вече чувствителността по този въпрос на нйкои страни и каква ще е ползата от всичко това за нас. Има много теми за обсъждане, но аз не мога да кажа всичко което ме вълнува. Поради законите, свързани със свободата на изразяване.

Мисля че Kumuk много добре разбира какво искам да кажа. Нарочно пиша със турският помашки за да ме разберете правилно.

Ömer sefa,

Vıv tazi tema stava vıpros da se obsıjda vıprosa za pomatsite , neznam kolko pravilo bi bilo ako se obsıjdat sıs drugi etniçeski grupi kato se znayat nay-veçe çuvstvitelnosta po tozi vıpros na nikoy strani i kakva şte polzata ot vsiçko tova za nas. İma mnogo temi za obsıjdane no az nemoga da kaja vsiçko koeto me vılnuva. Poradi zakonite svırzani sıs svobodata na izrazyavane. Misliya çe kumuk mnogo dobre razbira kakvo iskam da kaja. Napoçno pişa sıs turskiyat pomaşki za da me razberete pravilno.

Pomak türkçesi ile yazdığım için özür dilerim!

Offline AlperenKIRIM

• Advanced member
« Reply #80 on: May 17, 2009, 14:09 »
Vıv tazi tema stava vıpros da se obsıjda vıprosa za pomatsite , neznam kolko pravilo bi bilo ako se obsıjdat sıs drugi etniçeski grupi kato se znayat nay-veçe çuvstvitelnosta po tozi vıpros na nikoy strani i kakva şte polzata ot vsiçko tova za nas. İma mnogo temi za obsıjdane no az nemoga da kaja vsiçko koeto me vılnuva. Poradi zakonite svırzani sıs svobodata na izrazyavane. Misliya çe kumuk mnogo dobre razbira kakvo iskam da kaja. Napoçno pişa sıs turskiyat pomaşki za da me razberete pravilno.

Pomak türkçesi ile yazdığım için özür dilerim!

breh orhun anitlarindaki yazilar gibi

Offline Kumuk

• Senior member
« Reply #81 on: May 17, 2009, 16:00 »
Ömer Sefa bey yazdıklarınızın %90 ile hemfikirim diyelim. Peki bu yazdıklarınızın Pomaklarla ne gibi alakası var. Biz burada kendi çelişikilerimizi, kendi içimizdeki gelgitlere cevap arıyoruz , kendi benliğimizi arıyoruz kısacası. Bu yazdıklarınız bu sorulara ne gibi katkı sağlar. Bir anda kendimi kaptırdım özür dilerim. Türklük, Türkçülük ve Atatürkçülük üzerine yazabileceğim binlerce şey var ama sanırım burası yeri değil. Ben kendi adıma şunu söyleyebilirim: Atatürk Milliyetçiliği etrafında birleşmeye kendi özümü kaybetmeden her zaman vardım, varım ve var olacağım. Bu konu benim için burada kapanmıştır. Hepinize Saygılar sunarım.

Offline merkur

• Senior member
« Reply #82 on: May 23, 2009, 18:48 »
vallah kumuk kardeşim helal olsun sana burası su veya bu milletin tartısılıp irdelenecek yer olmadıgını düşünerek yazdıklarına tamamen katılıyorum,burdaki yazıların biz pomaklarla hiç ilgisi yok neden bu kadar soguk catısmalara girip sanki pomaklara farklı bir kimlik kazndırılmaya calısılıyormus havası yaratılıyor .ayrıca nacizane ben bir konuyu da anlamıs değilim evet benım kimliğimde tc yazıyor ama ben kırk babam 60 babaannem 92 büyük annem 117 yasına kadar yasamıs ben kendimi bildim bileli onlardan duydugum pomak oldugumuz dur atalarım geldiklerinde hiç kimse baslarına silah dayayıp sen bundan sonra türk sün dememiş bu kesinlikle yalan daha düne kadar köyümün adı prafçaydı neden sizin köyünüz prafca diye soranda olmadı .
Evet yasanmıs kötü olaylar var yok değil ama bu tamamen kendini bilmez insanların bizleri iyi tanımamasından kaynaklanıyor ve zaman içerisinde bunlarıda aşacagımıza inanıyor ve aşıyoruz da bir kac kendini bilmezin sucunu tc ye yıkmamız haksızlık olur pomak pomak sa nerde yasarsa yasasın pomaktır yasadıgı ülkeyi benımsemeside gayet dogaldır önemli olan pomak oldugunu unutmamak ve benliğine sahip cıkmaktır ,pomak türkçesini kullandım diye özür dilenmesi beni derinden rencide edip üzmüştür vesselam saygı ve sevgilerimle.....

Offline erol.elis

• Member
  • **
« Reply #83 on: May 24, 2009, 11:58 »
« Yanıtla #65 : Mayıs 13, 2009, 05:09:37 ÖS » 

--------------------------------------------------------------------------------
Alıntı sahibi: daylek üzerinde Mayıs 13, 2009, 12:16:38 ÖS
(Tabi bazı bölgelerde ki "Bulgar dölü" gibi hakaretleri çok farklı bir alanda değerlendirirsek) !!!!!!!!!!!

siz birakin pomaklara bulgar denmesini , bugun turkiyede halktan, gaztecilerden, medyadan, ilim bilim adamlarindan v.s. bulgaristandaki turklere bulgar diyen kac kisi var biliyomusunuz? kac gazete yazisi gosterebilirim size biliyomusunuz? birde az okumus kesim var onlarda bize bulgar turku derler , mesela almanyada ulkucu milliyetci kesim bize bulgar turku derler.

neyse bu konuya girmiyeyim 

Мисля, че най-големият проблем за Помаците е самоопределението - Кои са?
Аз съм турчин, роден в България и гражданин на Турция. Винаги съм се гордял с това.
Много от моите приятели в България са помаци, но за съжаление 99% използват български имена и една голяма част от тях (особено младите) се срамуват да се самоопределят като ПОМАК.
Защо? Вярвам, че  имата много основания да се гордеят с това определение POMAK.
Друг въпрос е, че непременно трябва да се адаптират в средата която се намират, но това не трябва да обезличава самоличноста на човека.
Аз също не веднъж в Турция съм попадал в среди, които са определяли нас (турците от България) като българи, но винаги с гордост съм отстоявал позициите си - Bulgaristan doğumlu, Türk soylu ve Elhаmdüllah müslüman!
Вярвам, че всеки помак също трябва да се гордее, че е ПОМАК и отстоява идеите и културните си особености.
Поздрави на всички
Ерол

Bana göre, Pomaklar için en büyük sorun aidiyet tanımlanmasıdır – Kimiz biz?
Ben bir türkümö doğum yerim Bulgaristan ve Türküye vatandaşıyım. Her zaman bununla gurur duydum. Bulgaristanda arkadaşlarımın arasında çok pomak var, fakat maalesef  99% bulgarca isim kullanmaktadır ve büyük bir kısmı (özellikle gençler) kendilerini POMAK olarak tanımlamaktan utanıyorlar.
Neden? İnanıyorum ki, kendilerini POMAK olarak tanımlamak ve gurur duymaları için çok sebepler vardır.
Bulunmuş oldukları ortamlara uyum sağlamaları ayrı bir konudur, fakat bu durum şahsi kişiliklerini asla silmemelidir.
Bende Türkiyede defalarca bulunduğum ortamlarda bizleri (Bulgaristan türklerini) bulgar olarak tanımlara şahit oldum, fakat her zaman düşüncelerimi gururla ifade ettim - Bulgaristan doğumlu, Türk soylu ve Elhаmdüllah müslüman!
Inanıyorum ki, her POMAK kımliği ile gurur duymalı ve fikirleri ile kültürünü savunmalıdır.
Herkese selamlar,
Erol

Offline merkur

• Senior member
« Reply #84 on: May 24, 2009, 12:23 »
ispat ediniz lutfen biz asimile edilmedik edilmiyeceğiz bu böyle biline .
gelelim bg den tr ye göç edip türkiyede yasayan siz soydaşlarımız bende binlercesini tanıyorum,bg hükümeti  orda yaşayan türkleri bulgarlastırmaya başladıgı zaman siz soydaşlarımıza sahip çıkan tek ülke türkiyedir,orada yaşananlara karşı çıkan tek ülke türkiyedir makedonyada, kosovada,bosnada,katledilen türklere yapılanları kınayan ve oradaki soydaşlara sahip cıkan ülke yine türkiyedir bugün hala orada türk askeri bulunmaktadır ,ve bütün bular yakın tarihte yaşanmışken nasıl oluyorda bu kadar türkiye düşmanı oluyoruz anlam veremiyorum sokakta kendini bilmez bir kaç kişi yüzünden bunu tc hükümetine mal etmek anlamsız ve kifayetsizliktir.
bugün türkiyedede değişim var ve bu değişim sadece şu veya bu millet değil tüm etnik kökenlerde vardır türkiyede de isimler türk ismi olmaktan cıkmakta farklı isimler kullanılmaktadır mesela yasmin,melisa,keyda,gibi gibi bir sürü isim sayabilirim buda okadar mühim olmasa gerek önemli olan insanın özünü bilmesi ve ona sahip cıkması değilmidir.
SİZE ŞUNUDA ACIKCA SÖYLÜYORUM BEN BU SİTEYE GİRMEYE BASLAMADAN ÖNCE POMAK TIM AMA ŞİMDİ KENDİME BENNEYİM DİYE SORAR OLDUM .sizde lutfen size kucak acan size yer yurt veren bir ülkeyi bu kadar kötülemyin sonucta bu ülkenin ekmegini yiyor bu ülkenin suyunu içiyoruz etnik kökenlere ayrım yapmayan her türlü cıkarlarını dilini dinini kültürünü bu ülkede rahatca yerine getiren bizler bu kadar nankör olmamalıyız diye düşünüyorum...

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #85 on: May 24, 2009, 13:02 »
A - Entegrasyon: Kimliğini ve değerleri kaybetmeden ( dil - ırk - kültür ) ögelerini koruyarak millete entegre olan.

B - Asimilasyon : Kimliği ve değerleri zorla kaybettirilerek ( dil - ırk - kültür ) ögelerinin yokedilerek millete entegre ettirilmek istenen.

C - Gönüllü Asimilasyon : Kimlik ve değerlerini kendi isteği ile kaybederek (dil - ırk - kültür ) ögelerini kaybederek kendi isteği ile millete entegre olan

Pomak tipi asimilasyon C şıkkı ile ifade edilebilir. Zira ben dilimi kaybetmeseydim bunu rahatlıkla pomakça yazardım ama yazamıyorum. Dedem gaydarmış lafta kalmış kültür ırk? karışmış ta karışmış. Şimdi ben ne oluyorum?

Offline bello

• Adviser
  • Göçler, göçler, göçler...
« Reply #86 on: May 24, 2009, 13:33 »
Asimilasyonun gönüllüsü, gönülsüzü olurmu hiç.

Türkiyenin şu anki durumu bütün kültürlerin bir birine girmiş olmasıdır. başka birşey değildir.
Trakyalı bir lahmacuncu oluyorsa. trakya ve egelilerin düğünlerinde karadeniz, doğu türküleri çalıyorsa, yada doğuluların düğünlerinde trakya havaları çalıyorsa bu nedir.

Olayın özeti budur başka birşey değildir. Ben pomakım diyene asimilesin denmez.

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #87 on: May 24, 2009, 13:36 »
EEEE uslubu ile entegre olamazsanız adı asimilasyon olur hatta fazlası...

Offline bello

• Adviser
  • Göçler, göçler, göçler...
« Reply #88 on: May 24, 2009, 13:38 »
O vakit türklerde asimile olmuş durumda türkiyede. :D

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
« Reply #89 on: May 24, 2009, 13:46 »
bello Nedey da mi lafiş aku moje da se popita za statiya, ti si posleden çilak  :)