Български > Религия и мистика

Църкви в Джамии

<< < (14/15) > >>

abc:
oruch като изключа религиозната част от поста ти остава теза с която нямам противоречие.
Разбира се чел съм Библията и имам приятели най общо казано богослови. Говорил съм си надълго и широко с дядото на един популярен манастир. Библията можем да я вкараме в борбата на религиите и на религиите срещу науката, но ми е излишно.

RIBNOVO:
abc pi6a taka za6toto vremeto mi vav foruma e nakasano.imam mn.dr ne6ta da pravq.otnosno klipovete,az neznam za tqx,no ako gi ima ne e moralno.ako religiqta ostane samo v xramovete i za napred,togava 6te se ostavim ateizma da ni vodi kam po dobro,taka li?a dali religiqta ot drevni vremena e legnala varxu straxove neznanie i sueverie.tuk otnovo si nepodgotven i govori6 ot sebe si.1-straxovete sa za naru6itelite ili gre6nicite.2-neznanieto e nai golemiq vrag na 4oveka.neznae6tiqt ne e religiozen.po skoro idolopoklonnik.neznanieto vodi do sueverie.toest;neznae6tiqt nemoje da opoznae sebe si,sazdatelqt si,smisala na jivota koito jivee.neznanieto vodi do fanatizam,a fanatizmat e v osnovata na vsi4ki dr formi na nasilie i zabluda v tova 4islo i sueverie.ne pripisvai tezi formi na religiqta.ne q poznava6 i zatova nqma6 tova pravo

abc:
Рибново, разликите между нас са, че ти ми наблягаш на цитати, притчи и поуки, а аз на собствена продукция. Че аз няма да ти каза - ти нямаш право на това или онова, а ти го правиш, че ти не можеш да избягаш от менторството, а аз търся диалога.

Да ни води разума казвам аз, защото според ъгъла на поглед атеизма е вяра, че няма религия ;) Дъвка един вид.
Религията, предшествениците и шаманизъм, суеверие, идолопоклонничество са базирани на страх, манипулиране и незнание. А представа нямаш колко си прав, че neznanieto vodi do fanatizam,a fanatizmat e v osnovata na vsi4ki dr formi na nasilie i zabluda v tova 4islo i sueverie.

RIBNOVO:
abc!tuk si prav 4e mn 4esto govori6 ot sebe si.az sa6to govorq ot sobstvena poziciq,no za nezna4imi ne6ta.kogato znam, 4e moga da obarkam cennostnata sistema na nqkogo, ne smeq da govorq ot sebe si.znae6 li 4oveka e nai slojnata ma6ina ot vsi4ki ma6ini na sveta.i da se opitvam da i vazdeistvam bez neobxodimite poznaniq za tova samo moga da e povredq.ako si zakupil edna ma6ina za 5000 lv.i nqkoi si pozvoli da e eksploatira bez neobxodimite znaniq za tova,kak bi postapil s nego.predstavi si stava vapros za 5000 lv.a v na6iq slu4ai stava vapros za razuma ,ili saznanieto na 4oveka.zatova nemoga da si pozvolq takav luks.i kazvam,4e i ti nqma6 pravo na tova.

abc:
Рибново, въпреки назидателството си се изкара по малък от мушица :D

Човека е съвършено творение от гледна точка на биологията.

За въздействието. Аз не поучавам, а изказвам мнения. А ти като смяташ, че можеш да повредиш "машината" не я пипай ;)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version