Author Topic: 10 полезни съвета за това как да бъдеш добър съпруг  (Read 17056 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Една неправда не оправдава друга неправда!

Във всяко общество има бъгове. Когато обаче тези бъгове излязат на светло развоят е различен. 70% посредственост означава, че може Хасан и Джон да си бият жените.

Съвети кога, как и колко може да бъде бит някой в телевизионни уроци са ми прекалени, бих казал кретенски. Излиза, че Джон ако бие жена си, макар и по някакви правила, шансът да бъде осъден за тази си глупост е огромен. Както и трябва да бъде.

Чак пък никой ли не намери нещо неморално в клиповете...

PETER

• Guest
Мустафа,

Принципа на палеца отдавна е отречен.
Не може да се сравняват правни норми от средновековието с правни норми от 21 в.
Но който го може си го може. ;)

Мирвам,
освен да искаш жените да са "опаковани като вафли" и да гониш хората от форумите, подобно на нацистите от Атака, дето скандират "България на българите" "турците в Анадола" и т.н. друго можеш ли?
Примерно ако смяташ показаното в клиповете за "морално" и "достойно" - да го защитиш? ;)

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Изводът е, че религията не трябва да се намесва в управлението на държавата... Виждате какво става, когато и където това се случва.   

fotakiev

• Guest
А, и още нещо - тези, които прилагат този закон, освен това са големи джентълмени. Не бият жените си след 21.00 ч , тъй като виковете пречат на съседите да спят.

Защо тези които приемат този закон?Дане би да има и такива, които не го приемат сред Вас?

Как е възможно да има хора които да бият жените си ... ???...и как е възможно да има религия, която да одобрява това?Кажете ми, само аз ли мисля така? Преди около 4 месеца разбрах, че е позволено да се бият жените в исляма, и че има правила за бой,дълго време бях в шок.
Няма ли някои съвест, която да му говори  в главата че това не е хубаво?Кой е по силният пол,мъжът.Кой е по-слабият пол, жената.Е....мъжът като даже пошляпква жената по дупето преди 21h...не е ли проява на слабост?Що за мъжки комплекси!
А ако мъжът нещо сгафи?Жената какво да го прави?Да го бие?Невиждам нищо мъжко в това , а виждам само комплекси и затъпкване на другият, който е по слаб.

Offline PNK2003

• Forum fan
АРИТМЕТИКА

Умен мъж + умна жена = идилия
Умен мъж + тъпа жена = афера
Тъп мъж + умна жена = брак
Тъп мъж + тъпа жена = бременност

ПАЗАРНА МАТЕМАТИКА

Един мъж ще плати 2 лв за 1 нещо, от което се нуждае.
Една жена ще плати 1 лв за 2 неща, от които не се нуждае.

ОБЩИ УРАВНЕНИЯ И СТАТИСТИКА

Жената се тревожи за бъдещето си докато си намери съпруг.
Мъжът не се тревожи за бъдещето си, докато не си намери съпруга.

Успял мъж е този, който печели повече пари, отколкото жена му може да похарчи.
Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.

ЩАСТИЕ

За да си щастлива с мъж, трябва много да го разбираш и малко да го обичаш.
За да си щастлив с жена, трябва много да я обичаш и да не се опитваш да я разбeрeш.

ДЪЛГОЛЕТИЕ

Женените мъже живеят по-дълго от ергените, но много повече женени мъже са готови да умрат.

СКЛОННОСТ КЪМ ПРОМЯНА

Една жена се жени за мъж, очаквайки, че ще се промени, но той не се променя.
Един мъж се жени за жена, очаквайки, че няма да се промени, но тя се променя.

ТЕХНИКА НА СПОРА

Жената има последната дума в спора.
Всяко нещо, което мъжа каже след това е началото на нов спор.

КАК ДА НАКАРАМЕ ХОРАТА ДА СПРАТ ДА НИ ПИТАТ КОГА ЩЕ СЕ ОЖЕНИМ

Старите лели идваха при мен на сватби и ме сръгваха в ребрата с думите "Ти си следващия". Спряха да го правят, когато започнах да правя същото на погребения.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница

Чак пък никой ли не намери нещо неморално в клиповете...

В друг форум, при съвсем различни обстоятелства - там, където се говори искрено и добронамерено за Исляма, бих се противил дума по дума на казаното от тези "шейхове". Забравяш обаче, кой постна тук тези клипове и каква бе неговата цел.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Защо тези които приемат този закон?Дане би да има и такива, които не го приемат сред Вас?

Как е възможно да има хора които да бият жените си ... ???...и как е възможно да има религия, която да одобрява това?Кажете ми, само аз ли мисля така? Преди около 4 месеца разбрах, че е позволено да се бият жените в исляма, и че има правила за бой,дълго време бях в шок.
Няма ли някои съвест, която да му говори  в главата че това не е хубаво?Кой е по силният пол,мъжът.Кой е по-слабият пол, жената.Е....мъжът като даже пошляпква жената по дупето преди 21h...не е ли проява на слабост?Що за мъжки комплекси!
А ако мъжът нещо сгафи?Жената какво да го прави?Да го бие?Невиждам нищо мъжко в това , а виждам само комплекси и затъпкване на другият, който е по слаб.

fotakiev, пак не си в час. Тези, на които им е било забранено да бият жените си след 21.00 часа са същите "джентълмени" от "Закона на палеца", демек протестантите /Великобритания/. 

И понеже пак започнахме "да си ги мерим", на теб специално ти препоръчвам следното четиво :

Жената в Исляма в сравнение с жената в юдео-християнската традиция

Offline havallar

• Advanced member
АРИТМЕТИКА

Умен мъж + умна жена = идилия
Умен мъж + тъпа жена = афера
Тъп мъж + умна жена = брак
Тъп мъж + тъпа жена = бременност

ПАЗАРНА МАТЕМАТИКА

Един мъж ще плати 2 лв за 1 нещо, от което се нуждае.Една жена ще плати 1 лв за 2 неща, от които не се нуждае.

ОБЩИ УРАВНЕНИЯ И СТАТИСТИКА

Жената се тревожи за бъдещето си докато си намери съпруг.
Мъжът не се тревожи за бъдещето си, докато не си намери съпруга.

Успял мъж е този, който печели повече пари, отколкото жена му може да похарчи.
Успяла жена е тази, която може да си намери такъв мъж.

ЩАСТИЕ

За да си щастлива с мъж, трябва много да го разбираш и малко да го обичаш.
За да си щастлив с жена, трябва много да я обичаш и да не се опитваш да я разбeрeш.

ДЪЛГОЛЕТИЕ

Женените мъже живеят по-дълго от ергените, но много повече женени мъже са готови да умрат.

СКЛОННОСТ КЪМ ПРОМЯНА

Една жена се жени за мъж, очаквайки, че ще се промени, но той не се променя.
Един мъж се жени за жена, очаквайки, че няма да се промени, но тя се променя.

ТЕХНИКА НА СПОРА

Жената има последната дума в спора.
Всяко нещо, което мъжа каже след това е началото на нов спор.

КАК ДА НАКАРАМЕ ХОРАТА ДА СПРАТ ДА НИ ПИТАТ КОГА ЩЕ СЕ ОЖЕНИМ

Старите лели идваха при мен на сватби и ме сръгваха в ребрата с думите "Ти си следващия". Спряха да го правят, когато започнах да правя същото на погребения.

да те питам това за християнските жени ли е?И събрали сте се четерима срещу един Мустафа.Това ли са принципите на  словесния дуел.

Offline PNK2003

• Forum fan
да те питам това за християнските жени ли е?И събрали сте се четерима срещу един Мустафа.Това ли са принципите на  словесния дуел.

Оффф,  тук в този форум винаги ли нещата ще се обръщат на християни-мюсюлмани, ние-вие и т.н.?  С никого и срещу никого не съм се събирал!!!

Публикуваното от мен се нарича ХУМОР! 

Видях, че много е задълбал спора в погрешна посока и реших съвсем ДОБРОНАМЕРЕНО да разведря малко обстановката.  Явно оставам неразбран и може би нежелан тук...

PETER

• Guest
И събрали сте се четерима срещу един Мустафа.Това ли са принципите на  словесния дуел.

Ти Гелина, halikan, mirvam и себе си за зрители ли ги броиш.
Айде твоето си е твоя работа, ама другите може и да се засегнат. ;)

Offline havallar

• Advanced member
Оффф,  тук в този форум винаги ли нещата ще се обръщат на християни-мюсюлмани, ние-вие и т.н.?  С никого и срещу никого не съм се събирал!!!

Публикуваното от мен се нарича ХУМОР! 

Видях, че много е задълбал спора в погрешна посока и реших съвсем ДОБРОНАМЕРЕНО да разведря малко обстановката.  Явно оставам неразбран и може би нежелан тук...
Ако е хумор го приемам,обичам хумора. ;D

Offline havallar

• Advanced member
Ти Гелина, halikan, mirvam и себе си за зрители ли ги броиш.
Айде товоето си е твоя работа, ама другите може и да се засегнат. ;)
  Ама вие сте го взели за мезе тоя човек.Оставето го и за утре да има сили. ;D

Offline PNK2003

• Forum fan
Нашите дискусии тук често са на принципа на вечното противоречие без да се опитваме взаимно да се разбираме и уважаваме. 

По-горе Мустафа е посочил линк към труда на Шериф Азим.  Ще си позволя да публикувам част от неговите думи, в които е добре да вникнем:

Объркващо е защо религията, която е революционизирала положението на жената е набелязана и опетнена като такава, която подтиска жената. Това разбиране за Исляма е една от най-широко разпространените измислици по света днес. Този мит е увековечен от безспирния поток сензационални книги, статии, медийни представи и
холивудски филми. Неизбежният резултат на тези непрестанни подвеждащи образи е съвсем погрешно разбиране и страх от всичко свързано с Исляма. Това негативно изобразяване на Исляма в световните медии трябва да приключи, ако искаме да живеем в Свят без всякакъв вид дискриминация, предразсъдъци и погрешни схващания. Не-мюсюлманите трябва да осъзнаят разликата между мюсюлманската вяра и това което мюсюлманите вършат и ясния факт, че действията на мюсюлманите не представляват задължително Исляма. Да се окачестви положението на жената в днешния мюсюлмански свят като „ислямско“ е толкова далеч от истината, колкото и окачествяването на положението на жената в днешното западно общество като „юдео-християнско“. Чрез това разумно разбиране мюсюлманите и не-мюсюлманите трябва да започнат да общуват и дебатират, за да се отстранят всички погрешни разбирания, съмнения и опасения. Мирното бъдеще на обществото се нуждае от един такъв диалог.

fotakiev

• Guest
Нашите дискусии тук често са на принципа на вечното противоречие без да се опитваме взаимно да се разбираме и уважаваме. 

.............Чрез това разумно разбиране мюсюлманите и не-мюсюлманите трябва да започнат да общуват и дебатират, за да се отстранят всички погрешни разбирания, съмнения и опасения. Мирното бъдеще на обществото се нуждае от един такъв диалог.
Това е най-кoнструктивнoто предложение!

Регистриран съм на 7-ми март и досега не съм видял да има реален диалог ,за исляма или християнството.Всичко се приема за провокация или обида...

fotakiev, пак не си в час. Тези, на които им е било забранено да бият жените си след 21.00 часа са същите "джентълмени" от "Закона на палеца", демек протестантите /Великобритания/. 

И понеже пак започнахме "да си ги мерим", на теб специално ти препоръчвам следното четиво :

Жената в Исляма в сравнение с жената в юдео-християнската традиция

Мустафа_б,кога ще видим твоето лично мнение по някои подобен въпрос?Защо винаги изразяваш  мнението според исляма как е или християнството как е....,имаш ли лично мнение да споделиш?Изобщо за Теб има ли нещо от исляма, което да подлежи на съмнение?
Аз никъде в постинга си не споменах за християнство.Изразих си личното мнение и възмощение.Защо реши ,че \"си ги мерим\"?

Казваш че не съм в час,но аз съм сигурен че добре Те разбрах.
Виж сега какво казваш, докато си в час:

Ще се опитам да коментирам последния клип. Та същият този шейх в интервюто споменава, че "условията за боя" са следните :

1. Към "бой" се прибягва само в краен случай, когато дори и оттеглянето от съпружеското легло не е помогнало
2. Съпругата не трябва да се удря по главата и по гърдите
3. Не трябва да се оставят следи от синини или кръв
4. Да няма счупвания и други увреждания
5. "Боят" не трябва в никакъв случай да става в присъствието на децата.
6. Всяко действие извън тези "правила" се счита за престъпление пред Бога.

Накрая шейхът казва: "Мъжът трябва добре да знае, че съпругата му не е негова вещ и за всяко посегателство срещу нея ще отговаря пред Аллах. Дори и съпругата да му прости, крайната дума е на Господ."

Ха сега, разгледай внимателно тези "изисквания към боя" и май ще излезе, че такъв вид бой преставлява обикновено потупване по дупето.

А, и още нещо - тези, които прилагат този закон, освен това са големи джентълмени. Не бият жените си след 21.00 ч , тъй като виковете пречат на съседите да спят.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Казваш че не съм в час,но аз съм сигурен че добре Те разбрах.
Виж сега какво казваш, докато си в час:

Това са два различни мои постинга, орязал си втория и си объркал контекста. В случая отговорях на въпрос на ПЕТЕР, който прояви интерес към "Закона на палеца" /"Rule of thumb"*/: http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1747.msg18470.html#msg18470

Не мисля, че е особено коректно да ме цитираш по този начин.

*
University of Regina requested a reference for the story that the phrase "Rule of thumb" originates from a legal principle regulating wife-beating. Jim Mooney, University of Oregon, provided this citation: Thurman v. City of Torrington, 595 F.Supp. 1521, 1528 (D. Conn. 1984) ("In our own country a husband was permitted to beat his wife so long as he didn't use a switch any bigger around than his thumb. . . ."