Author Topic: 60 убити при атентат срещу шиитска светиня в Багдад  (Read 61085 times)

0 Members and 2 Guests are viewing this topic.

Offline al-fatiha

• Senior member
Идеална теза за един албански провокатор...  ;)

ЧИЧОТО НА ПРЕЗИДЕНТШАТА: ЗОРКА ПЪРВАНОВА НЕ Е ПОМАКИНЯ!
http://www.blitz.bg/article/3478

Но дори и да беше това си е нейна работа.

Да бе, албанците са терористи-провокатори.

Фотакиев, и Първанов, и съпругата му, са лицемери, които изпълняват християнските ритуали само защото така е удобно политически. Първанов е следил тия, дето ходят на черква преди 1989 г., убеден съм в това.

Но е много удобно да се отречеш от произхода си, за да станеш "нАучен" работник!

PETER

• Guest
Да бе, албанците са терористи-провокатори.

Нерде Ямбол, нерде Стамбул. Нерде терорист, нерде провокатор.

Говорим за твоето лицемерене, не за албанския народ "рИлигиозни" работнико  :)

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
Какво общо има съпругата на президента с тероризма, каквато е темата за дискусия? :) :) А още повече пък нейния произход... Обърнахме го на "жълт" форум тук :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Джулието Киеза: Официалната версия за 11 септември е обида за ума

http://www.bulgaria-italia.com/bg/bg_news/news/00860.asp

Някой от форума вече гледал ли е филма на Д.Киеза "Зеро 9/11"?

Offline PNK2003

• Forum fan
Аз не съм го гледал... Ще ми бъде интересно да се запозная и с неговата версия.   

PETER

• Guest
Около 50 момичета бяха отровени с газ в афганистанско училище
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=355223

Талибаните взривиха училище в афганистанската провинция Хост
http://www.focus-news.net/?id=n1176651

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Тези "хора" имат нужда от лечение. Но "създателите" им нямат интерес те да оздравеят.

PETER

• Guest
Едва ли.
За тези хора е логично и нормално да постъпва така заради вярата си, а не заради психологични патологични проблеми.

А в Судан също ли има "създатели"?

Дарфур - кървавите полета на исляма
http://www.point-of-view.org/?p=235

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
За кой ли пореден път трябва да ти казвам, че тенденциозно накланяш всяка една тема към връзката на тероризма с исляма. Такава няма и не може да има! Ислямът е религия и никоя религия не одобрява терористичните атентати - отнемането на живот от цивилното население. Тероризмът е изобретение на спецслужбите /много добре знаеш кои/ за да държат масите в страх с цел пълното им манипулиране. Тероризмът е средство за преследване на геополитически интереси.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Едва ли.
За тези хора е логично и нормално да постъпва така заради вярата си, а не заради психологични патологични проблеми.

А в Судан също ли има "създатели"?

Дарфур - кървавите полета на исляма
http://www.point-of-view.org/?p=235
Petar, da se postaraya malko da pişa v tvoy stil: Kırvavite poleta na hristiyanstvoto v İrak, Afganistan, Somaliya, Vietnam.... Hristiyanski voynik iznasili 14 godişno momiçe v İrak pred oçite na semeystvoto mu i posle gi ubi. Zasramete se nay posle, kakva vi e celta v tozi forum da ubijdate na religiozna osnova li. Moyata religiya si e za mene, tvoyata si e za tebe i nyama nişto za sporene zaştoto tova e vyara. Useştam gadniya vi gıdel kak otıjdestvyavate islama s terorizma i ne si pravite smetka çe nakırnyavate horata.

Offline PNK2003

• Forum fan
Това е ясно, че нито ислямът, нито християнството одобряват тероризма, насилието и избиването на невинни хора.  Проблемът обаче се състои в тези, които си служат с дадена религия именно с такава цел. 

Мисля, че в тази тема бях посочил примера с нитроглицерина.

Нитроглицеринът е органично съединение, създадено от проф. Собреро, което се използва в медицината с животоспасяваща цел, но и като съставна част при производството на динамит.  В тази връзка проф. Собреро изрича следните думи: “Когато си мисля за всички убити при експлозии с нитроглицерин и ужасяващите разрушения, които ще донесе употребата му за в бъдеще, аз се срамувам, че съм негов създател!”

В ръцете на едни нитроглицеринът спасява човешки живот, а в други - отнема живот. 

С религиите е аналогично.  Коранът (или Библията) в ръцете на едни служи за духовно пречистване и нравствено извисяване, но в ръцете на други е мощно оръжие за манипулация и промиване на съзнанието с цел извличане на политически или икономически интереси.   

PETER

• Guest
За кой ли пореден път трябва да ти казвам, че тенденциозно накланяш всяка една тема към връзката на тероризма с исляма. ...

Ами ако аз накланям, тогава ти откланяш.  ;)

Разликата е че аз стъпвам на факти и примери, докато ти стъпваш само на гола проповед.
В Судан няма американски контингент, няма нефт, няма ЦРУ но отново има геноцид на мюсюлмани над немюсюлмани. Пак има "домът на исляма" и "домът на войната", джихад и т.н. дивотии.
Същото, макар и в по-малка степен е и в съседните на Судан страни страни.  Защо? Пак ли ЦРУ?

Да, съгласен съм че в Корана има много текстове които учат на ненасилие, разбирателство, толерантност и т.н.
НО, но нека да си припомним факта, че Коранът се дели на два периода. Единият се нарича "период Мека", където Мохамед е бил с шепа последователи, преследван и отхвърлен, а вторият е "период Медина", където Мохамед вече е силен и богат военен и религиозен водач. Там нещата вече са различни говори се за избиване на неверниците, насилствено обръщане към исляма и т.н.

Накратко "интереса клати феса". 
Докато исляма е слаб той е миролюбив и толерантен.
Стане ли силен и преобладаващ, то той става войнстващ и насилствен.

Същото е и с християнството. Същото е и с всяка друга религия. Нищо ново под Слънцето.

Основното е че Ислямът като религия не може, не иска, или не му стиска да се раздели от държавата.
Ето защо докато съществува системата Шериат в Исляма няма и не може да има демокрация.
При Исляма единственото разделение от държавата става чрез военни режими и армията.
Примери бол. Дори за Турция това е така.

Законите трябва да се създават от хората за хората чрез гласуване, не спуснати и налагани насила от религиозни водачи за някакви техни религиозни и властови цели.
Религията няма място в политиката и в управлението на държавата!

В статията горе същото ти го казва мюсюлманин.
Т.е. ако не вярваш на мен вярвай на него.

@Субиги,
Аз не отричам "кървавите полета на християнството".
Те са факт който остро осъждам и затова подкрепям тезата че "религиите трябва да отмрат".
Аз не отъждествявам само Исляма с тероризма и насилието,а и всички останали религии.
Не може да е обида хуманизма, здравия разум и стъпването на факти и доказателства.
Така че ти не пишеш в моя стил а в стил "а Вие защо биете негрите".
Само че държавата дето биеха негрите се промени и непрекъснато се променя.
Даже негър стана президент и държавен секретар, докато проблемите на държавите управлявани от Исляма остават.
Твоята религия не е само за тебе докато я навираш навсякъде.
Щом искаш аз да я търпя и ти ще търпиш моята критика към нея!
Другото води до насилие. :)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ами ако аз накланям, тогава ти откланяш.  ;)

Разликата е че аз стъпвам на факти и примери, докато ти стъпваш само на гола проповед.
В Судан няма американски контингент, няма нефт, няма ЦРУ но отново има геноцид на мюсюлмани над немюсюлмани. Пак има "домът на исляма" и "домът на войната", джихад и т.н. дивотии.
Същото, макар и в по-малка степен е и в съседните на Судан страни страни.  Защо? Пак ли ЦРУ?

Да, съгласен съм че в Корана има много текстове които учат на ненасилие, разбирателство, толерантност и т.н.
НО, но нека да си припомним факта, че Коранът се дели на два периода. Единият се нарича "период Мека", където Мохамед е бил с шепа последователи, преследван и отхвърлен, а вторият е "период Медина", където Мохамед вече е силен и богат военен и религиозен водач. Там нещата вече са различни говори се за избиване на неверниците, насилствено обръщане към исляма и т.н.

ПЕТЕР, ти /Анти-/Ислямска теология ли си завършил? Големи знания по тълкуване на Корана демонстрираш? То не става само с четене от антиислямски източници. Трябва и малко информация от материали на безпристрастни автори. Но ти такива не четеш.

Виж само каква статия си изтопорчил - "Кървавите полета на Исляма". Извини ме, но и едно дете само като погледне заглавието разбира за какво иде реч. Какъв е този "мюсюлманин", който е интервюиран в статията? Поредният Салман Рушди, или Аян Хирси Али, а може би Уафа Султан.

Тенденциозно ни се внушава, че Исляма е олицетворение на насилието. "Ислямски тероризъм", "Ислямски фанатизъм", "Ислямски фундаментализъм", "Ислямска бомба", "Радикален ислям", "Кървави полета на Исляма" ... Кога ще престанете да си служите с името на една религия с близо 2 милиарда последователи винаги когато се говори за насилие?!

От един месец се заговори за "свински грип", а вече производителите и търговците на свинско месо пропищяха, че им спаднали продажбите заради лошата реклама. А какво да кажем ние, обикновените мюсюлмани, след като вече 10 години не слизаме от заглавните страници на медиите?! Каква е тази пропаганда срещу нас?!

Ето една статия за "връзката" на тероризма с исляма . Надявам се поне докато я четеш да свалиш очилата с ислямофобски лещи - "Преследване на терористи или преследване на интереси?" . Обърни внимание на "метода на динята", /отвън зелено, вътре червено/, прилаган от армията в Алжир и ще разбереш горе-долу как стоят нещата и в Судан. 

Тероризмът и корупцията

Италианецът Фердинандо Импосимато, който е съдия, прокурор и сенатор, в продължение на повече от четвърт век се е занимавал със случаи на корупция, терористични актове и нарушения на човешките права, а след това е работил като съветник в ООН в продължение на около двадесет години и се е борил срещу организираната престъпност и наркотрафикантите. Той смята, че свидетелските показания на алжирски офицери за ролята на генерали от алжирската армия при осъществяването на терористични актове, които са били приписани на въоръжени ислямистки групировки, заслужават да бъдат считани за достоверни, понеже те разказват с подробности събития, които са видели със собствените си очи и е много трудно да се каже, че са си ги измислили. Свидетелствата им, изглежда, съвпадат и със тези на неправителствени организации като международната организация “Amnesty International”. 
         Импосимато твърди, че насилие, което е вършено от смятани за ислямистки въоръжени групировки, съществува, но правилното разбиране за това какво се случва в Алжир, а навярно и на други места, изисква да бъде разгледана хипотезата, според която има регионални и международни органи, които извличат полза от тероризма. Те не само че инвестират в него, но и участват в него. Вероятно това е и най-важното заключение, до което достига бившият алжирски офицер Хабиб Суейдия посредством убедителните данни, поместени в неговата книга.
        Според италианския съдия, връзката между тероризма и корупцията изглежда очевидна. В началото тероризмът се е използвал като средство за борба срещу властта, с което са си служили някои ислямистки групировки, но в последствие се е превърнал в средство, използвано от една невидима власт, но не за защита на демокрацията, а за оставането й на власт. Множество кървави и всяващи ужас деяния са приписвани на ислямистките групировки, но в действителност те са извършени от някои органи на властта с цел отстраняването на политически врагове и напомнят за псевдо-революционерите в Латинска Америка.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница

Докато исляма е слаб той е миролюбив и толерантен.

Толерантността, ПЕТЕР, е прилегия на силните. Силният може да си позволи лукса да бъде снизходителен. Слабият няма тази възможност.

Offline Metka

• Forum fan
Обръщам се директно към ПЕТЕР.
ПЕТЕР  знам много добре твоита порочна практика по форумите кадето болшинството от членовете са от средите на Исляма.
Ти водиш последователна и провокативна антилсямска пропаганда, като се криеш зад Атеизма.
Ти не си безпристрастен и твоита "критика"има обратен ефект.
Най малкото,   първо трябва да критикуваш религията от чиито среди е твоя пройзход.
Или поне да тарсиш баланса , за да ти повярваме че си ужким хуманист.
Ама и тва не го правиш.
Държиш се като безпардонен месия на нещо средно между Атеизъм,ислямофобия и хуманизъм.
когато си в такава среда като нашата, за да има ефект от критики срещу определени порочни практики в исламските култури е редно тези критики да се иницират от нас а не от тебе като натрапен "хуманист".
Защото агресивните ти критики ни капсулират.
Имай напредвид че и сред помаците има атеисти , а ти досега да си открил някои след дългогодишното ти номадстване по турските и помашки форуми?

Поведението ти е като слон в стъкларски магазин. Може би не го съзнаваш това, надявам се искрено да е така.Имай напредвид че ние освен друго имаме и право да приживеем и своя ренесанс.
макар че предтечата на ренесасна е ислямската култура, положението  ни днес е незавидно.
И си спомни какво е казал воеводата Яне Сандански- "Робът се борба за свобода, а свободният човек за съвършенство"
Сега си помисли ти с какво ни помагаш, какъв проект ни предлагаш?