Author Topic: 60 убити при атентат срещу шиитска светиня в Багдад  (Read 61047 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Около 50 момичета бяха отровени с газ в афганистанско училище
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=355223

Талибаните взривиха училище в афганистанската провинция Хост
http://www.focus-news.net/?id=n1176651

Постингът е от 12.05.2009 г. Когато е преглеждал новините, ПЕТЕР е нямало как да не забележи и най-кървавата такава  - изтребването на 257 души /100 от които деца/ в Шри Ланка. Но защо не е пратил линк към новината тук? Мисля, че отговорът е прост - "хуманистът" ПЕТЕР се възмущава само тогава, когато зверствата са извършени от "мюсюлмани" .

Offline shaban

• Forum fan
Не съм съгласен ,че исляма е толерантен и миролюбив ,защото е слаб,даже напротив ,колкото по силен става ,толкова по миролюбив и толерантен е.
Човешката история е свързана с периоди на възход и падения на раси,народи,култури и так нататък и така нататък ,та дори и на периоди на възход и падения на религии.
Преди доста време прочетох едно много добра книга "Испанска балада" на Лион Фойхтвангер ,същата тази книга е описана любовта на една еврейка с един испански крал ,отвоюването на Испания от арабите и най вече сблъсъкът на културите и религиите на евреите,испанците и арабите.Направи ми най голямо впечатление ,че авторът в книгата си  беше изложил тезата ,че възходът и падението  на трите основни религии следват цикличност в развитието си.
Именно от тази цикличност и от възхода на дадена религия ,кара другите да се ожесточават и да се опитват да я компрометират.
Та ,точно това прави и наш Петракие,понеже се чувства застрашен от настъпилата ера на възход на исляма.
Поне е добре ,че Петракие е от префинените ислямофоби, това е поне един плюс за него.

Offline geraka

• Member
  • **

Колко ли хора, щяха да бъдат спасени, колко ли омраза и злоба щяха да бъдат спестени... колко ли по спокойно щеше да се живее, ако нямаше християни, мюсюлмани, юдеи...?

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
... нямаше сега да има хора! Щяха отдавна да са се изпотрепали до крак. Комунистите-атеисти и националсоциалистите както я бяха подкарали... още малко им трябваше за края на света.

Offline geraka

• Member
  • **
... нямаше сега да има хора! Щяха отдавна да са се изпотрепали до крак. Комунистите-атеисти и националсоциалистите както я бяха подкарали... още малко им трябваше за края на света.

Да, вярващите спасиха Света от Хитлер!? :) Да не забравяме, че решаваща роля за разгрома на фашизма и националсоциализма имат точно болшевиките...
   Религиите в този си вид, са вече отживелица... Това, че още се разделяме по религиозен признак, че се избиваме заради различието на вярата си говори, че ние хората сме още твърде примитивни и нисши същества....

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Религиите са съпътствали човечеството още от самото му зараждане. Така че скоро няма да "отмрат". Но непременно ще претърпят промени на настоящия си вид.

Това, че хората се избиват заради различието на вярата е проблем, породен от геополитическите мераци и интриги на "силните на деня" и следствие на несправедливото разграбване на националните богатства.

Offline geraka

• Member
  • **
Религиите са съпътствали човечеството още от самото му зараждане. Така че скоро няма да "отмрат". Но непременно ще претърпят промени на настоящия си вид.

Това, че хората се избиват заради различието на вярата е проблем, породен от геополитическите мераци и интриги на "силните на деня" и следствие на несправедливото разграбване на националните богатства.

Промените ще настъпят тогава, когато човечеството съзрее достатъчно за да разбере някои не чак толкова сложни истини.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Винаги ще има няколко "истини". Човечеството ще узрее тогава, когато истината на едни, не пречи на истината на другите.

Offline geraka

• Member
  • **
Винаги ще има няколко "истини". Човечеството ще узрее тогава, когато истината на едни, не пречи на истината на другите.

Не, ще узрее тогава, когато всички разберат, че истината може да бъде само една.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Т.е. когато отново ми бъде отнето правото да имам собствена истина?

Offline geraka

• Member
  • **
Т.е. когато отново ми бъде отнето правото да имам собствена истина?

Не, разбира се... никой нищо няма да отнема, нито да налага.

PETER

• Guest
Обръщам се директно към ПЕТЕР.

Метка,
хабер си нямаш за моята практика по форумите.
Важното е да очерним другарчето, пък после лесно ...
На това твоето му се вика логическа заблуда "лична атака" и се прилага от хора без разумни аргументи.

Вижда се че непрекъснато се стремя да цитирам мюсюлмани или бивши такива, когато показвам "определени порочни практики в исламските култури". Вафа Султан, Иршад Манджи, и т.н.
Ето ти още един такъв.
Арабските лидери трябва да се засрамят
http://ruslantrad.wordpress.com/2008/11/24/liderite-trqbva-da-se-zasramqt/
Тези хора не са по-малко мюсюлмани от праволинейните ти талибани. Даже напротив.

За капсулирането - ами ти си си от по-преди капсулиран. Отвсякъде.  Така че не пиша за теб. Няма смисъл.
А за другите е некоректно да им вземаш думата и да говориш от тяхно име.
Така както неврокопските помаци взехте думата на всички други.

Шабан,
няма възход на исляма.
Има възход на ислямския догматизъм, екстремизъм, капсулация и самоизолиране на мюсюлманите.
За което нямаше да ми пука, ако не бяхте мои сънародници.
А животът е такъв какъвто си го направим всички заедно.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Ето ти още един такъв.
Арабските лидери трябва да се засрамят
http://ruslantrad.wordpress.com/2008/11/24/liderite-trqbva-da-se-zasramqt/

Е, тази статия вече не е ислямофобска. За разлика от другите ти материали тук не се оплюва Исляма. Човекът с основание критикува деспотичните арабски режими. Но много фино отвлича вниманието ни от истинския проблем за настоящата ситуация в Арабския свят. Авторът разглежда тези режими като причина за проблема. В действителност обаче, те не са причина , а закономерно следствие на нещо друго.

И не е трудно да се сети човек какво е то - "Разделяй и владей!", мотото на Великобритания. Чрез лъжливи обещания за независимост британските шпиони са подтиквали арабите на въстания срещу Османската империя. Ето какво пише Лоурънс Арабски в своята книга "Седемте стълба на мъдростта" :

"Това беше една арабска война, водена от араби заради арабска кауза в Арабия...

Беше явно от самото начало, че ако спечелим войната, тези обещания ще останат само на хартия и ако бях честен съветник на арабите, щях да ги посъветвам да си ходят в къщи и да не рискуват живота си за такова нещо...

Аз поех риска да мамя, тъй като бях убеден, че помощта на арабите е необходима за нашата евтина и бърза победа на Изток и че е по-добре да победим и да изменим на думата си, отколкото да загубим."

Агентът Лоурънс е класически пример на британската външна политика, следваща един единствен принцип - "divide et impera". Великото измамване на арабите се състои в раздробяването на един народ на десетки малки и по-големи държави в Близкия изток – с начертани с пергел граници и носещи екзотичните имена "Саудитска Арабия", "Транс-Йордания", "Договорен Оман", "Кувейт", "ОАЕ", "Сирия","Ирак", "Ливан" и "Палестина". И всичко това съвсем "случайно" се случва в най-богатата на петролни залежи земя.

PETER

• Guest
Германският народ също е раздробен на  десетки малки и по-големи държави, но това не му е попречило да стане основа на съвременната цивилизация.
И то до такава степен че арабите масово емигрират в германски държави а не германците в арабски.

Поантата в статията обаче е друг, но едва ли ще се сетиш за него. Затова ще ти подскажа ;)
"Да признаеш своите грешки е най-трудното нещо на света. "

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
Поантата в статията обаче е друг, но едва ли ще се сетиш за него. Затова ще ти подскажа ;)
"Да признаеш своите грешки е най-трудното нещо на света. "

Поантата в статията е друга ама щом казваш нека да бъде така. А за признаването на грешките съм писал тук :

Междувременно се търсят виновни – турците, монголите, империалистите, евреите, американците. Въпросът “Кой ни докара дотук?” роди само теории на конспирацията, а въпросът “Къде сбъркахме?”, естествено, постави трети: “Как да поправим станалото?” И в отговора на този въпрос е надеждата за бъдещето.