За кой ли пореден път трябва да ти казвам, че тенденциозно накланяш всяка една тема към връзката на тероризма с исляма. ...
Ами ако аз накланям, тогава ти откланяш.
Разликата е че аз стъпвам на факти и примери, докато ти стъпваш само на гола проповед.
В Судан няма американски контингент, няма нефт, няма ЦРУ но отново има геноцид на мюсюлмани над немюсюлмани. Пак има "домът на исляма" и "домът на войната", джихад и т.н. дивотии.
Същото, макар и в по-малка степен е и в съседните на Судан страни страни. Защо? Пак ли ЦРУ?
Да, съгласен съм че в Корана има много текстове които учат на ненасилие, разбирателство, толерантност и т.н.
НО, но нека да си припомним факта, че Коранът се дели на два периода. Единият се нарича "период Мека", където Мохамед е бил с шепа последователи, преследван и отхвърлен, а вторият е "период Медина", където Мохамед вече е силен и богат военен и религиозен водач. Там нещата вече са различни говори се за избиване на неверниците, насилствено обръщане към исляма и т.н.
Накратко "интереса клати феса".
Докато исляма е слаб той е миролюбив и толерантен.
Стане ли силен и преобладаващ, то той става войнстващ и насилствен.
Същото е и с християнството. Същото е и с всяка друга религия. Нищо ново под Слънцето.
Основното е че Ислямът като религия не може, не иска, или не му стиска да се раздели от държавата.
Ето защо докато съществува системата Шериат в Исляма няма и не може да има демокрация.
При Исляма единственото разделение от държавата става чрез военни режими и армията.
Примери бол. Дори за Турция това е така.
Законите трябва да се създават от хората за хората чрез гласуване, не спуснати и налагани насила от религиозни водачи за някакви техни религиозни и властови цели.
Религията няма място в политиката и в управлението на държавата!
В статията горе същото ти го казва мюсюлманин.
Т.е. ако не вярваш на мен вярвай на него.
@Субиги,
Аз не отричам "кървавите полета на християнството".
Те са факт който остро осъждам и затова подкрепям тезата че "религиите трябва да отмрат".
Аз не отъждествявам само Исляма с тероризма и насилието,а и всички останали религии.
Не може да е обида хуманизма, здравия разум и стъпването на факти и доказателства.
Така че ти не пишеш в моя стил а в стил "а Вие защо биете негрите".
Само че държавата дето биеха негрите се промени и непрекъснато се променя.
Даже негър стана президент и държавен секретар, докато проблемите на държавите управлявани от Исляма остават.
Твоята религия не е само за тебе докато я навираш навсякъде.
Щом искаш аз да я търпя и ти ще търпиш моята критика към нея!
Другото води до насилие.