Author Topic: Saita www. pomak.eu пред Света!  (Read 48770 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Selcha

• Guest
Re: Saita www. pomak.eu пред Света!
« Reply #120 on: June 22, 2009, 12:37 »
Проблема е в самата дума "помак"..Аз я приемам единствено като дума в разгворния стил, която определя един българмохамеданин..Ако някой ми каже "ей, помак" и го каже мой непознат с цел да унижи моя произход, аз наистина се обиждам и то люто..Но в неформална обстановка , сред приятели или тук да речем в дома ни pomak.eu няма проблем..Надявам се, разбирате. Просто думата "помак" е натоварена със страшно много историческа негативизъм

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #121 on: June 22, 2009, 12:40 »
Според мене това което става тука иронично бих го оприличил на затвора "Абу Гарип" в Багдат и скандалната му слава.
Спамове до козерката ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Чувал съм че собственикът на прочутото - "САФЕТ СТУДИО" е помак които е станал евангелист или йеховист, нямам идея точна.
Ами звъннете му и го питайте като какъв се самопределя.

Offline PNK2003

• Forum fan
  • Ius Est Ars Boni Et Aequi...
« Reply #122 on: June 22, 2009, 12:42 »
Според мене това което става тука иронично бих го оприличил на затвора "Абу Гарип" в Багдат и скандалната му слава.

Чувал съм че собственикът на прочутото - "САФЕТ СТУДИО" е помак които е станал евангелист или йеховист, нямам идея точна.

Имаш ли му телефона? ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #123 on: June 22, 2009, 12:44 »

Метка не разбрах какво общо откри с Абу Гариб и къде видя спам ???

Offline SHEFKET

• Senior member
« Reply #124 on: June 22, 2009, 12:45 »
Проблема е в самата дума "помак"..Аз я приемам единствено като дума в разгворния стил, която определя един българмохамеднаин..Ако някой ми каже "ей, помак" и ко каже мой непознат с цел да унижи моя произход, аз наистина се обиждам и то люто..Но в неформална обстановка , сред приятели или тук да речем в дома ни pomak.eu няма проблем..Надявам се, разбирате. Просто думата "помак" е натоварена със страшно много историческа негативизъм
Tova mi zaprilichva na negrite!Ako edin bql se obarne kam negar s ''ei negar''toi se obijda!No tova ne go pravi bql!

Selcha

• Guest
« Reply #125 on: June 22, 2009, 12:46 »
Ами много негри се обиждат...Афроамериканец в Америка е обръщението мисля..

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #126 on: June 22, 2009, 12:47 »
Ами много негри се обиждат...Афроамериканец в Америка е обръщението мисля..
Афроамериканец е да.

Offline Metka

• Forum fan
« Reply #127 on: June 22, 2009, 12:50 »
ПНК - тука в сайта има клипове от неговото студио.
Той е помак от село Господинци и живее в Гоце Делчев.Там има голямо студио.
Чувал съм че той е дръпнал в бизнеса си след като е сменил религията си.
Това е норма на балканите все пак, да не го забравяме.

Балканжия, аз правя аналогия с  "Абу Гарип" , заради  това че  поне досега в тази дискусия аз не виждам излизане от това което се нарича - "Синдром на затворника" ; "1984" Оруел и "Стокхолмският синдром"

Selcha

• Guest
« Reply #128 on: June 22, 2009, 12:54 »
Аз не съм бил възраждан за да имам стокхолмски синдром..Нямам комплекс от това

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #129 on: June 22, 2009, 12:56 »
ПНК - тука в сайта има клипове от неговото студио.
Той е помак от село Господинци и живее в Гоце Делчев.Там има голямо студио.
Чувал съм че той е дръпнал в бизнеса си след като е сменил религията си.
Това е норма на балканите все пак, да не го забравяме.

Балканжия, аз правя аналогия с  "Абу Гарип" , заради  това че  поне досега в тази дискусия аз не виждам излизане от това което се нарича - "Синдром на затворника" ; "1984" Оруел и "Стокхолмският синдром"
Метка къде има тука затворници, Биг брадъри, заложници и похитители? Щото аз не виждам, честно да ти кажа. От 1990 насам сме сободни и всеки може да говори каквото си иска.

Offline muti6

• Adviser
« Reply #130 on: June 22, 2009, 13:59 »
Аз не съм бил възраждан за да имам стокхолмски синдром..Нямам комплекс от това

Браво Селча,
Много остроумно(за сетен път)
Много кал, плесен и отрова има още, всичко това не тъй лесно ще изчезне; старият ред е разрушен физически, но той живее духовно край нас и в самите нас. Не е убита многоглавата хидра на невежеството, варварството, глупостта, баналността и простащината; тя се е скрила уплашена, без да е изгубила способността си да гълта лакомо живи души."

Selcha

• Guest
« Reply #131 on: June 22, 2009, 14:00 »
Благодаря ти Мути6..знам че ме харесваш..:)

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #132 on: June 22, 2009, 14:15 »
Принципно не съм виждал Селча да изразява мнение за "връщане към истинските корени", "пробуждане на националното съзнание". Тези две твърдения според мен са неправилни. Национално съзнание и религия са две коренно различни понятия. Виждам, че и ти си на същото мнение. Ако  трябва да се връщаме към истинките се корени то ние християните трябва да започнем да се кланяме на Перун и на Сварог. Просто е смешно. Нали?

За "родолюбието", изразяващо се в стремежа за "връщане към истинските корени" и "пробуждане на българското национално съзнание" на заспалите помаци - http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1640.0.html

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
« Reply #133 on: June 22, 2009, 14:37 »
За "родолюбието", изразяващо се в стремежа за "връщане към истинските корени" и "пробуждане на българското национално съзнание" на заспалите помаци - http://www.pomak.eu/board/index.php/topic,1640.0.html
Мустафа винаги съм казвал че осъждам възродителните процеси от 1912 на сам. Моето семейство винаги публично е изявявало неодобрението си към тях. Баба ми която е беше готвачка в строителни войски продължила да вика на помаците ислямските им имена, заради което е имала проблеми чак до 1989. Майка ми имаше колежка туркиня, и след възродителния процес продължила да употребява само мюсюлманското и име, заради което и тя си е имала проблеми. Сега двете са най големи приятелки. Аз имам много приятели мюсюлмани и се гордея, че са ми приятели защото са стойностни хора, надявам се и те да се гордеят с мен.

halikan

• Guest
« Reply #134 on: June 22, 2009, 14:54 »
Selcha kakvo e tova balgaromohamedanin?  'Islyam' e istinskoto ime na religiyatani a tezi koito ya izpovyadvat sa musulmani,dase opredelya na6ata vyara kato mohamedanstvo,a nas kato mohamedani e absolyutno pogre6no,musulmanite othvarlyat podobno opredelenie ise vazmu6tavat ot nego