Author Topic: Vajno- Важно !  (Read 41575 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline abc

• Forum fan
Re: Vajno- Важно !
« Reply #75 on: September 10, 2009, 11:22 »
И обратното musov. Бъди обективен.

На въпросите на Фотакиев, Мустафа брои питанките. Класическо разводняване.
На моя пост се хвана в дума, която се употребява в смисъл - гледай си работата.

Процедурни въпроси обезмислящи останалото ;)

Винаги съм се дразнил от демократи, които вдигат лозунга "Демокрация за всички, но турците в Турция, цигатите на сапун." Що така бе джанъм ги питам! Щот така - ми казват. Да им имам демокрацията.

Извинявам се, ако някоя дума е обидна. Не съм вложил обиден смисъл в нито една.

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #76 on: September 10, 2009, 11:49 »
Вместо да се извиняваш, кажи едно БЛАГОДАРЯ на администрацията за това, че все още имаш възможността да вмъкваш лирически отклонения и спамиш темите на форума.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #77 on: September 10, 2009, 11:53 »
Други пък биха казали - извини се. А твоето мнение и отношение е кристално ясно.

Isyankar

• Guest
« Reply #78 on: September 10, 2009, 12:15 »
Вместо да се извиняваш, кажи едно БЛАГОДАРЯ на администрацията за това, че все още имаш възможността да вмъкваш лирически отклонения и спамиш темите на форума.

Виж, сайта може и да превзехте, но помаците никога ! Само се разходи из Родопите и виж настроенията....Радвайте се на проюжносъседската ни нова линия на форума, защото тя ще си остане само тук и никога няма да докосне помаците.  

Т.е. твърдя, че след последните промени във управата на форума - определено сайта се ограничи с още една крачка от истинските помаци и отново ще наблюдаваме отлив на такива. Нещо повече - с тази крачка се отваря все по-сериозни ниши за нови подобни сайтове и форуми, тъй като дефицита за трибуна на истинските помаци ще става все по-голям от вчера нататък...

Offline mustafa_b

• Forum fan
    • Всичко за село Корница
« Reply #79 on: September 10, 2009, 12:22 »
Ти не беше ли говорител на Тракийските дружества? Откога си се загрижил за помаците в Родопите. За мен не бери грижа - аз нямам намерение да асимилирам никого, не посещавам националистически форуми и не преследвам териториални, етнически или финансови интереси. Аз искам да си остана такъв, какъвто съм в момента - обикновен помак. И мисля, че не само аз желая това.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #80 on: September 10, 2009, 13:31 »
Виж, сайта може и да превзехте, но помаците никога ! Само се разходи из Родопите и виж настроенията....Радвайте се на проюжносъседската ни нова линия на форума, защото тя ще си остане само тук и никога няма да докосне помаците. 

Т.е. твърдя, че след последните промени във управата на форума - определено сайта се ограничи с още една крачка от истинските помаци и отново ще наблюдаваме отлив на такива. Нещо повече - с тази крачка се отваря все по-сериозни ниши за нови подобни сайтове и форуми, тъй като дефицита за трибуна на истинските помаци ще става все по-голям от вчера нататък...
Zainteresuval se e isyankyar za istinskite Pomaci. Koy mu e dal tova pravo? V diplomaciyata na tova mu se vika ''namesa vıv vıtreşnite raboti''. Pisna ni ot takiva neovızroditeli koito postoyanno ni natrapvat za koreni, krıv, geni i tn. Razberete nay-posle çe tozi forum e na Pomacite a ne ''CK BKP otdel propaganda i vızrajdane. Znam çe ne vi e priyatno da se ograniçavate v deynostta si no tazi epoha privırşi otdavna. Sıvzemete se i bıdete malko gradivni. Nikoy nyama pravo da opredelya drugi.; te tova e koeto moje da ni svırzva pri obştuvaneto v tozi forum. Tolkoz li e slojno za razbirane?

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #81 on: September 10, 2009, 15:30 »
Хайде тогава да поработим върху въпроса с облекчаване на тези обстоятелства! 
Крайно време беше...

По-скоро вие защо не направите нещо по въпроса? 
Ами аз предлагам друго..не да казваш:по-скоро "Вие да направите нещо", а да кажем :Какво можем да направим, заедно...
А и как да разбирам:"по скоро вие направете нещо по въпроса", че Ти не искаш ли?

Защото аз виждам, че отношението към помаците не се е променило ни най малко!
Какво е  и какво е било отношението на помаците?
По моят край Варненско, всички обичат помаците.Те са символ на скромност,доброта и раборливост.
По Смоляннският край, помаците са духът на Родопа планина..добронамерени,гостоприемни,работливи и честни....
Тоест отношението към помаците няма как да не е добро и се е променяло....

Да видим сега как се се приемат и какво смятат другите за помаците от Неврокопско:работливи,гостоприемни, затворено общество, злопаметни, некомуникативни,антибългарско настроени...!
Ако очакваш да те приемат,само заради първоте две неща,никога няма да стане!
За да искаш да те приемат добре е да покажеш,че и ти можеш да приемаш другите.Друг начин няма!
Сайта е помашки!И имахте такава възможност!Да покажете ,че сте отворени за света и сте превъзмогнали горчилките,но уви... Вие намирате утеха в ровене и ровене на стари рани,делене,подигравки и отново капсулиране...
Дано администраторите осъзнават какво правят и колко "помагат" така на помаците.

А и вие тука не показвате подобни намерения!
Всъщност не е така.Всеки един редовен член на сайта,който не е помак се стреми  да разчупи предразсъдъците.Аз лично винаги съм се опитвал,като вярващ християнин да покажа приликите, а не различията в религиите ни.А излезе ,че сега тези които са ви яхнали,се дразнят и изпитват фобия от споменаването на евангелие в помашки сайт?! Какво ще кажеш?Това нормално ли е?

Насъбралата се омраза е по-скоро в обратна посока с купищата ви манипулации и фалшификации. 
Крилатата фраза:"Крадеца вика,дръжте крадеца".Аз досега не съм виждал омраза към помаците в сайта,напротив...винаги сегледа да се очерни всичко българско и се възхвалява като помашко или турско.Българщинофобията е почти във всяка тема и спор.

Колкото до фалшификациите и манипулациите..винаги ги има.Има ги,за да вдигнат самочувствието или да отклонят истини.Не съм видял обаче досега, да е доказано в никоя тема помашки етнос различен от българския,ислям преди османлиите,единствено и само доброволно приемане на исляма... и не са дадени доказателства за това.Това ,че на Теб някой неща са фалшификации,няма проблем,дай доказателство и ше го обсъдим...

Доказателства за това има купища в тоя сайт!
Какви доказателства?"Бабата на седянката каза" ,"имаме народно фолклорно творчество-песни"(нищо, че е различно след 1912 година),Книгите на Хюсеин Мехмед,Книгата на Дорсунски и Петър Япов?

Offline jemal

• Historian
« Reply #82 on: September 10, 2009, 15:50 »
Fotakiev поздравления за високоинтелигентното заключение относно Неврокопските помаци: цитирам те по долу

"Да видим сега как се се приемат и какво смятат другите за помаците от Неврокопско:работливи,гостоприемни, затворено общество, злопаметни, некомуникативни,антибългарско настроени...!"

Опитваш се да си присвоиш правото на морално исторически съдник над цяла една общност и говорейки от името на всички други, що за болни амбиции.Не можа ли да проумееш че има разлика между Персонален компютър и Макинтош, и едната и другата са високо интелигентни машини и докато PC- работи под Windows  то  Мака работи под друга операционна система и нея по малко я хващат вируси за разлика от теб

Offline fotakiev

• Forum fan
« Reply #83 on: September 10, 2009, 16:14 »
Fotakiev поздравления за високоинтелигентното заключение относно Неврокопските помаци: цитирам те по долу

"Да видим сега как се се приемат и какво смятат другите за помаците от Неврокопско:работливи,гостоприемни, затворено общество, злопаметни, некомуникативни,антибългарско настроени...!"

Опитваш се да си присвоиш правото на морално исторически съдник над цяла една общност и говорейки от името на всички други, що за болни амбиции.Не можа ли да проумееш че има разлика между Персонален компютър и Макинтош, и едната и другата са високо интелигентни машини и докато PC- работи под Windows  то  Мака работи под друга операционна система и нея по малко я хващат вируси за разлика от теб
Виждам, опроверга думите ми..?!

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #84 on: September 10, 2009, 16:22 »
Ei nyakoi hora nyamat spirachki...

Otdavna ne byah vlizala v edin "lubim" na nyakoi nashi siforumtsi forum...

Dnes kato poglednah, Aman Allahim, to nyama sram, nyama Ramzan malko da se sprem...

Allah korusun...

Otkas v koito stava yasno kolko mnogo ni obichat nyakoi...
"
Iztrih sama, poradi mamreneto ot starna na moi priyateli kam mene... :)

Offline abc

• Forum fan
« Reply #85 on: September 10, 2009, 16:24 »
Намерила си кого да четеш :)

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #86 on: September 10, 2009, 16:28 »
Намерила си кого да четеш :)

Vinovat, no ponyakoga lubopitstvoto mi naddelyava nad razuma...

Offline jemal

• Historian
« Reply #87 on: September 10, 2009, 16:31 »
Рахмие не се отчайвай, както пишеше в една от свещенните книги "По делата им  ще ги познаеш!", някои люде са създадени на този свят само и единствено да произвеждат  fertalizer, а помака просто го нарича тор.Каквото си надробят това и ще ядат.

musov

• Guest
« Reply #88 on: September 10, 2009, 16:31 »
Крайно време беше...

Кога е било по-различно?

Ами аз предлагам друго..не да казваш:по-скоро "Вие да направите нещо", а да кажем :Какво можем да направим, заедно...

Съгласен...

А и как да разбирам:"по скоро вие направете нещо по въпроса", че Ти не искаш ли?

Разбирай, че вие не го правите!

Тоест отношението към помаците няма как да не е добро и се е променяло....

Тук не си прав. Аз лично мога да посоча мой пример, когато бях във ВВОВУ "Васил Левски", че това не е така. Категорично! За някои неща може и да си прав.

Ако очакваш да те приемат,само заради първите две неща,никога няма да стане!

Какви са твоите предложения? Да си сменя вярата ли!? Или да се пиша българин? Че то си го пише в паспорта.Първо, никога не съм го отричал. Второ, християните не са пропускали да ми напомнят, че не съм! Не са пропускали да обидят или дори да подлагат на системен тормоз някои от нас!!!

За да искаш да те приемат добре е да покажеш,че и ти можеш да приемаш другите.Друг начин няма!

Лично аз съм пробвал-не стана.

Сайта е помашки!И имахте такава възможност!Да покажете ,че сте отворени за света и сте превъзмогнали горчилките,но уви... Вие намирате утеха в ровене и ровене на стари рани,делене,подигравки и отново капсулиране.

Ние не ровим в стари рани. Ние показваме неща, за които някои хора дори и не предполагат, че са съществували! Мисля, че не си на правилното място. Защо не пробваш същата политика към националистите!?

Всъщност не е така.Всеки един редовен член на сайта,който не е помак се стреми  да разчупи предразсъдъците.

Влагайте повече старание!

Аз лично винаги съм се опитвал,като вярващ християнин да покажа приликите, а не различията в религиите ни.А излезе ,че сега тези които са ви яхнали,се дразнят и изпитват фобия от споменаването на евангелие в помашки сайт?! Какво ще кажеш?Това нормално ли е?

Да не би да имаш предвид някои случаи при които нарочно е споменавано евангелие. Не е нормално при определени обстоятелства. В конкретен случай може и да се окаже нормално. В този случай не мога да коментирам.

Колкото до фалшификациите и манипулациите..винаги ги има.Има ги,за да вдигнат самочувствието или да отклонят истини.Не съм видял обаче досега, да е доказано в никоя тема помашки етнос различен от българския,ислям преди османлиите,единствено и само доброволно приемане на исляма... и не са дадени доказателства за това.Това ,че на Теб някой неща са фалшификации,няма проблем,дай доказателство и ше го обсъдим...

Е, защо тогава държавната политика е даването на тежест на теорията с насилственото приемане на исляма. Има и доказателства от Е.Радушев за доброволна ислямизация, с които не съм запознат все още.  Кога държавата ще преосмисли тази политика и ще започне да показва истинността на нещата. Май никога. Случайно днес попаднах на това:

Ето ти едно доказателство за ислям на балканите преди османлиите.
Относно доказателства, мисля, че много хора именно това правят-събират от къдто могат, тъй като няма кой друг.

Какви доказателства?"Бабата на седянката каза"

Ами че доказателствата за баташкото клане са именно такива.Да не говорим, че може много от костите да са на помаци заклани от християните! А пък някои събития са отпреди не повече от 100 години. Така че, баба най-добре знае.

Offline abc

• Forum fan
« Reply #89 on: September 10, 2009, 16:39 »
Ами че доказателствата за баташкото клане са именно такива.Да не говорим, че може много от костите да са на помаци заклани от християните! А пък някои събития са отпреди не повече от 100 години. Така че, баба най-добре знае.

Да си имаме уважението. Ако искаш да уважавам жертвите ти уважавай моите, нали знаеш?