Хайде тогава да поработим върху въпроса с облекчаване на тези обстоятелства!
Крайно време беше...
По-скоро вие защо не направите нещо по въпроса?
Ами аз предлагам друго..не да казваш:по-скоро "Вие да направите нещо", а да кажем :Какво можем да направим, заедно...
А и как да разбирам:"по скоро вие направете нещо по въпроса", че Ти не искаш ли?
Защото аз виждам, че отношението към помаците не се е променило ни най малко!
Какво е и какво е било отношението на помаците?
По моят край Варненско, всички обичат помаците.Те са символ на скромност,доброта и раборливост.
По Смоляннският край, помаците са духът на Родопа планина..добронамерени,гостоприемни,работливи и честни....
Тоест отношението към помаците няма как да не е добро и се е променяло....
Да видим сега как се се приемат и какво смятат другите за помаците от Неврокопско:работливи,гостоприемни, затворено общество, злопаметни, некомуникативни,антибългарско настроени...!
Ако очакваш да те приемат,само заради първоте две неща,никога няма да стане!
За да искаш да те приемат добре е да покажеш,че и ти можеш да приемаш другите.Друг начин няма!
Сайта е помашки!И имахте такава възможност!Да покажете ,че сте отворени за света и сте превъзмогнали горчилките,но уви... Вие намирате утеха в ровене и ровене на стари рани,делене,подигравки и отново капсулиране...
Дано администраторите осъзнават какво правят и колко "помагат" така на помаците.
А и вие тука не показвате подобни намерения!
Всъщност не е така.Всеки един редовен член на сайта,който не е помак се стреми да разчупи предразсъдъците.Аз лично винаги съм се опитвал,като вярващ християнин да покажа приликите, а не различията в религиите ни.А излезе ,че сега тези които са ви яхнали,се дразнят и изпитват фобия от споменаването на евангелие в помашки сайт?! Какво ще кажеш?Това нормално ли е?
Насъбралата се омраза е по-скоро в обратна посока с купищата ви манипулации и фалшификации.
Крилатата фраза:"Крадеца вика,дръжте крадеца".Аз досега не съм виждал омраза към помаците в сайта,напротив...винаги сегледа да се очерни всичко българско и се възхвалява като помашко или турско.Българщинофобията е почти във всяка тема и спор.
Колкото до фалшификациите и манипулациите..винаги ги има.Има ги,за да вдигнат самочувствието или да отклонят истини.Не съм видял обаче досега, да е доказано в никоя тема помашки етнос различен от българския,ислям преди османлиите,единствено и само доброволно приемане на исляма... и не са дадени доказателства за това.Това ,че на Теб някой неща са фалшификации,няма проблем,дай доказателство и ше го обсъдим...
Доказателства за това има купища в тоя сайт!
Какви доказателства?"Бабата на седянката каза" ,"имаме народно фолклорно творчество-песни"(нищо, че е различно след 1912 година),Книгите на Хюсеин Мехмед,Книгата на Дорсунски и Петър Япов?