Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 537815 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline jordanova

• Senior member
  • България ще бъде духовен разсадник на целия свят.
Re: Турция по пътя към членство в ЕС
« Reply #765 on: November 03, 2011, 22:32 »
http://frognews.bg/news_12555/Balgariia_ne_e_natsiia_i_shte_se_razpadne/

ама дай прагнозите и ние да четем за гъркът с турски праизхот,магомеданин с ехудийско име
Съдбата на отделната личност,  както и тази на нацията, зависи от степента на хармония с природните сили, законите на живота и Вселената.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Турция по пътя към членство в ЕС
« Reply #766 on: November 03, 2011, 23:17 »
Днес нищо не обединява македонското малцинство в България, което отчаяно желае да се слее с Македония, българските турци, които искат обединение с Турция, и ромите, които се стремят към автономност. Разрушителната политика на корумпираното, непредставително и безсилно правителство ще доведе до неописуеми катаклизми. Краят на България е неизбежен, особено предвид последния доклад на Амнести Интернешънъл. Нищо не е в състояние да спре този процес.” http://frognews.bg/news_12555/Balgariia_ne_e_natsiia_i_shte_se_razpadne/
------------------------------

Ne e lesno da se gradi naciya vyrhu ksenofobiya i fashizami. Istoriyata e bezmilostna  ;D ;D ;D

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #767 on: November 03, 2011, 23:33 »
Госпожо-ица jordanova оставихме те малко да се по отвориш па ти се оля бе госпожице посъбири се малко тези примери кадето ги даваш за нас ПОМАЦИТЕ особено последните ме скъцаха от смях да не би този брадатият козел да е баща ти. За разлика от него ти поне си прочела тук някой неща за нас ПОМАЦИТЕ.А който казва че няма ПОМАЦИ напращаи ги към Батак там като идат та се сещат и за господ та се прекръсват та се прекръсват.......

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #768 on: November 03, 2011, 23:50 »
Нещо не разбирам, какви примери, какъв козел?
Съдбата на отделната личност,  както и тази на нацията, зависи от степента на хармония с природните сили, законите на живота и Вселената.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #769 on: November 04, 2011, 00:09 »
госпожо йорданова това   http://smolyanpress.net/?p=15951   не съм гу пуснал аз а ти а този брадатият козел не го ли виждаш.

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #770 on: November 04, 2011, 00:17 »
Да, аз го пуснах, видях ,че е от днес и го поставих, освен това е поставена статията и в друга тема. Но отново не разбирам, не виждам козел и какво имате в предвид с това?

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #771 on: November 04, 2011, 00:53 »
Ако някой вижда в това базици то има проблеми със себеси.

Дошло е вече време ПОМАЦИТЕ да си имат собствена ДЪРЖАВА.
Тук в този сайт се ДОКАЗА че ние ПОМАЦИТЕ си сме оделен ЕТНОСТ.

Имено аз за това имам няколко въпроса който е заинтенересуван моля да отговори.

-1 Как ще се нарича тази държава.
-2 Кой град ще се избере за столица.
-3 От каде до каде ще се распростират границите.
-4 Структурата на каква основа ще е като сме мюсюлмани.
-5 Какво ще стане с малцинствата в тази държава.

Offline daczo

• Forum fan
« Reply #772 on: November 04, 2011, 03:19 »
Да направим друг анализ.Турция е изкуственно  подържана със силата на армията.При нормална демокрация ще се разпадни..Кюрдите ще направят своя държава.Арменците ще се съединат с Армения.Гърция не е   на по-добро положение.Там има доста македонци и  албанси.Още малко и ще банкротира.Банките ще вземат острови и курорти.Македонци само чакат  да се прилепят до сърбоманите в Скопие.България ще се научи от  съседа на Босвора и когато някой подскочи ще го смири със снаряди..

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #773 on: November 04, 2011, 11:11 »

Кажете си искрено!

Отпразнувана беше 50-годишнината от споразумението за наемане на турски работници в Германия. Не се мина без символични жестове и уверения в приятелство. Дали обаче те са достатъчни, пита в коментара си Баха Гюнгьор.

Германската канцлерка Ангела Меркел и турският премиер Реджеп Тайип Ердоган трябва най-сетне да заговорят в прав текст. Крайно време е за яснота, за да не понесат традиционните турско-германски отношения непоправими щети. На първо място е необходимо Берлин да заеме ясна позиция по искането на Анкара за пълноправно членство в ЕС. Често цитираното "привилегировано партньорство" е само хвърляне на прах в очите.

Чакат се отговори и от двете страни

Германия трябва недвусмислено да заяви и обясни защо е за или против членството на Турция в общността. Освен това трябва да се определи краен срок за окончателното решение. Мъглявите, разтегливи формулировки само наливат вода в мелницата на антитурските и антиислямските сили в Германия, както и на антидемократичните и антиевропейските кръгове в Турция.

От своя страна Турция трябва ясно да заяви дали наистина иска да влезе в ЕС или просто кокетира с тази идея, за да извлече конкретни материални изгоди. Напълно неприемливо е Ердоган да се изживява като пълководец срещу Израел и Кипър,  и същевременно да апелира за "съюз на цивилизациите" като алтернатива на опасността от фронтален сблъсък между културите.

Успешната интеграция преминава през изучаването на местния език

Време е да се внесе яснота и по отношение на интеграцията на чужденците. Първо трябва ясно да се каже, че онези турци, които са добре интегрирани в германското общество, са значително повече от другите, които не са. Интеграцията всъщност е успешна там, където не се забелязва. Но германските учреждения и фирми продължават да се вглеждат най-вече в личните имена, вместо в квалификацията.

В Турция пък трябва да проумеят, че немският език е основна предпоставка за безконфликтното съвместно съществуване в германското общество. В този смисъл създаването на турски училища в Германия би било контрапродуктивно действие, което може да предизвика нови напрежения. Немският език за мигрантите в Германия трябва да бъде също така задължителен, както е задължителен турският език за всички малцинства в Турция.
Автор: Баха Гюнгьор, Редактор: Бистра Узунова/DW
"Възможностите съществуват, за да се възползваме от тях! "

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #774 on: November 04, 2011, 11:35 »
В Германия няма турско малцинство. Когато човек отива в чужда страна, трябва да приеме законите и нормите на живот в тази страна, ако не му харесва се завръща от където е дошъл. Не може в къщата си да приемеш хора, които в един момент да кажат ние сме вече много и ще се съобразявате с нас, искаме това и това. Малцинства има в Турция, защото са завладяни чужди земи, на които са останали да живеят хора, различни от завоевателите. Те имат права за свои училища, културни институции, за да поддържат езика и културата си. Но турците в Германия  са  гости, гастарбайтери (гостуващи чуждестранни работници).
А по отношение на приемането на Турция в ЕС, това ще се случи, но и това ще бъде края на ЕС. И не само това ще стане, но толкова.Четете, всичко е писано, само трябва да го откриете.

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #775 on: November 04, 2011, 13:37 »
daczo имаш нужда от помощ брат най скоро постапи в някой диспапсер фантазията ти няма граници.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #776 on: November 04, 2011, 13:48 »
Ако някой вижда в това базици то има проблеми със себеси.

Да Ибрахим! И не само аз мисля че се бъзикаш с нас, защото не съм видял някой да отговори на тези твои въпроси... Искрено мислиш ли, че това което искаш ще стане?
 Не знам за теб, но аз съм твърдо за признаване на помашкият етнос но не и за по нататъшни прояви за отцепване, защото само можем да се върнем в 1912 г. нищо повече.

Да! Можем да имаме своят етнос своят байрак, своят фолклор и т.н. но не и държава. И знаеш ли защо? Защото 1/2 от помаците не се самоопределят за такива, защото сме пръснати навсякъде...
 Защото ще ядем огънье тогава най-много от Турция защото най-много сме тама... После от България и Гърция и т.н.

Затова повече не ми се дискутира тази тема, защото някой добродушен чиляк ще влези във форумът ни и много лошо ще си помисли за нази...

Offline ibrahim65

• Moderator
« Reply #777 on: November 04, 2011, 14:02 »
 Kaplan бей ако расаждавам като теб и тебеподобни одавна щях да стана някакъв джагал но никога да никога няма да се натягам че..........някои си щял да се незнамси какво тук в този сайт има правила аз никой не съм засегнал с това мое желание просто точно ясно и кратко искам да си да си да си ИМАМ държава и изобщо не ми дреме кой какво мисли за мен да брат ако мисля като тебеподобните щях да кажа за Левски че е бил лъд нали но защо бошнаците кюрдите косовяне и коий ли не още искат а аз да не искам какво ми липсва нищо причини колкото искаш но аз искам даже всичи по стари хора си знаят и границите нали...............

Не знам от къде да започна, но знам, че съм ПОМАК.
Да ПОМАК, гордост, слава начин на живот.
ПОМАК - гордост стига да знаеш да се гордееш с думата ПОМАК.
Да ПОМАК, тежест, стига да можеш да носиш тази тежест ПОМАК.
Да ПОМАК, тази единствена дума само от пет букви описваща толкова много.
Да, да аз съм ПОМАК в душата си, в сърцето си толкова дълбоко,
че е само за мен, само на мен, да на мен и никой друг.
ПОМАК толкова просто, толкова леко, че чуствам крилата си.
Обичам да наричам нещата със истинските имена.
Обичам да се определям, а не да ме определят.
Обичам хората до мен, а не над мен.
Обичам всички въпреки различията.
Но за да обичам всичко това, трябва да обичам себе си.
Но най вече коренът, а той е един и той е дълбок.
Клони може да кършите колкото си искате .
Но коренът е мой, само мой дълбоко в душата ми.
А когато нямам душа, нямам корен, нямам нищо.
Без душа не мога да обичам, не мога да живея.

Offline Stanislav Stoianov

• Senior member
« Reply #778 on: November 04, 2011, 14:59 »
Хубави и силни думи. Правото да вярваш в тях си е твое. Научи се малко на акъл обаче. Послушай Каплан. Току виж покрай добросъвестния чиляк, влязъл и някой недобросъвестен и да не вземеш да изгориш за сепаратистка пропаганда.
Приятели, няма смисъл според мен. Цялата държавна машина е в готовност да тушира и най-малкото съмнение за разединение на нацията. Това не е 19 век,в който можеш да хванеш пушката и да си направиш чета. Да не говорим че огромна част от вас си имат българско самосъзнание. Вариант като Косово и Босна е възможен само ако някоя велика сила реши да ни унищожи. Реши ли САЩ да прави помашки етнос, ще има помашки етнос......   Като Българин се надявам че нашите политици са достатъчно политически грамотни, за да поддържат традиционно добрите взаимоотношения и партньорство с тези , които унищожават държави....  Помислете кой унищожи Югославия, Ирак, Авганистан, Либия...? Тези в чийто лагер сме днес всички ние. Така че, не се надявайте на унищожаването на България.
Питам се, при условие че свободно се самовъзприемате и прокламирате че сте помаци ( никой не ви пречи за това), ние ви викаме помаци, въпреки че ви възприемаме като наши, защо искате да официализирате това нещо на държавно ниво? Не може ли на етнографско ниво? Примерно - група от България, представя помашки фолклор....  Макар че, честно казано аз не правя разлика между помашки и родопски фолклор.... Освен именната система и историята на песента.....
Питам се, ако един след друг някъде се представят родопски и след това помашки песни, някой от публиката ще може ли да направи разлика?

Каплан, за количеството на помаците с помашко съдържание си прав, ако се вземе броят им от Турция, Гърция и България. Но съотношението спрямо българите християни пак ще бъде 1:5.  Аз за броя помаци с помашко съдържание само в България продължавам да твърдя че е маргинален.

Offline jordanova

• Senior member
« Reply #779 on: November 04, 2011, 18:00 »
Нашето право е в силата. Думата право е отвлечена, без реална стойност и с нищо недоказан смисъл. Тази дума не означава нищо друго освен: дайте ми това, което искам, за да получа доказателства, че към по-силен от вас.
Много актуално в днешно време! Източникът е едни протоколи, само толкова.