Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 537872 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Kaplan

• Adviser

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
   :) 
"Сюлеманка", тези байраци що може да значат - вечна дружба или ръкоплескания за казаното голямо "ДА на Туркията в ЕС" от "Бать Бойко" при срещата му с "Аго Ердогана" ?   ::) 8) :) ;)
! Selyam - S Pozdravi - Best Regards !

Offline muti6

• Adviser
Мутиш погледни реално на ситуацията-виж мненията и на самата опозиция в Турция.И тогава ме опровергай.

“Хората от турския елит предпочитат Турция да бъде светска държава и затова са готови да ограничат или дори да се откажат отчасти от демокрацията. Те обаче не разбират какво ще им струва това”,заявява за списание Time турският политически анализатор Сахин Алпай

В момента сблъсъкът в турското общество тлее, до голяма степен заради очакването, че армията няма да позволи да бъде застрашен реда и светския характер на турската държава. Военните засега наблюдават, но въпросът е докога?!

http://www.danielpipes.org/9123/islamist-turkey-secular-iran
http://opinions.bpost.bg/story-read-17273.php
Расате,нормално е опозицията да мисли по-подобен начин.Като се има предвид,че голямата част(90%) от народа харесва управлението на Ердоган, а инакомислещите са малцинство.Това показват изборите в държавата.Колкото до военните,ще им се наложи дългичко време да понаблюдават,понеже-защото времената се менят(демек са се поизменили доста).Една от основните причини от, която се плашим  е,че турското членство в ЕС ще застраши независимостта на България,което е доста пресилено, като мнение.Някои казват,че Европа е история други ,че е християнска.Истината е,че това не помага на никого.Времето ще покаже най-добре.

Offline Kaplan

• Adviser
"Сюлеманка", тези байраци що може да значат - вечна дружба или ръкоплескания за казаното голямо "ДА на Туркията в ЕС" от "Бать Бойко" при срещата му с "Аго Ердогана" ?   ::) 8) :) ;)

Вечна дружба ни ми са вярва да има, ама Болгария може да подкрепи Туркията за ЕС ;)

Offline Hashashin

• Defendor of the Truth
  • Forum fan
  • Has odabaşi
Вечна дружба ни ми са вярва да има, ама Болгария може да подкрепи Туркията за ЕС ;)
България ще подкрепи Турция, Бойко ясно го каза, но за всичко си има цена. На 101% съм сигурен че е потвърдена договореността от времето на Бай Тошо, а каква е точно тя никой не знае, но общите й линии са всеизвестни ;)
Приятел, с който си се сдобрил, ти е двоен враг!

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Социологът Иво Христов: В Турция вървят невероятни процеси. Усещаш, че това общество мисли глобално

"Турците са хора с достойнство, изключително трудолюбиви, вглъбени в себе си, дисциплинирани. Ще цитирам думите на един колега, които са много точна илюстрация: „Аз не съм сам, дори и в пустинята Аллах ме държи в ръцете си”. Те живеят в хармония със себе си, няма нерви в отношенията им. Като гледах младите хора – може би такава е била онази България, която безвъзвратно си е отишла в началото на ХХ век. Страшно амбицирани да успеят, дори тези от Анадола, които са с по-малки възможности, компенсират с повече усилия да се научат да четат, да знаят, да могат. Две институции в Турция нямат работно време – джамията и библиотеката." Това казва в интервю за ГЛАСОВЕ социологът Иво Христов.

Цялото интервю можете да го видите тук:

http://glasove.com/article-11588.php
Dedicated to all you

Offline SIVEK

• koгато орелът е ранен полита към върха на планината
  • Moderator
Ще ви кажа само че тук в USA имам много приятели от Турция .Учудват ме с това че много бързо се приспособяват бързо научават език и са исключително единни   независимо от коя част на страната са.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Абре, да се чуди чилякь, внезапно изреченото на ужким за всички в БГ дори без предупреждение и изненадващо дори и за БГ-народа и напук на "атакистите" дори, едното големо "ДА- на Туркията в ЕС" на "Бать Бойко" към "Аго Ердогана", да не би пък да е завързано с "Болканският вълчи капан" , напънат на срещата с "Бай Касим" и "Аго Ердогана" и за кавгата му после с "Аго Догана" и това все извън сметките пък на "Мюфтю Хаджи" и на "Мюфтю Генджи", напук пък на всички мислещи и клатещи умно глави от БГ-народа - Болгари, Помаки, Турки и все осталначнийе Ахмаки !?!    :o ;D ??? :D :)

Offline Nazmi

• Charter member
  • Да почива в мир!

Evropomak, kavgata na ago Kasim Dal s Dogan efendi e napuk za pred horata. Dogan efendi se e skril ot godini v medlisa saraite i si pravi rahat,gleda seira na pomacite. Kavgata s Kasim Dal e s cel,utre prez fevruari shte izgonqt " Uj" nevernika i Dogan pasha shte se vyrne na Bql kon da kaje na pomaklyka"_ Eto tuka sam otnovo,Dogan e nai dobriq uchenik na DS i Lukanov.Gledah vchera predavaneto za nego i dosietata mu.. Siktir,dori i Turkye nikoga ne sa go priznali,Erdogan mu otkaza sreshta... ???
" В душата ни всеки има скрита болка"
 Самоопределението какви сме,е нашето решение"!

Offline PETER

• Forum fan
България ще подкрепи Турция, Бойко ясно го каза, но за всичко си има цена. На 101% съм сигурен че е потвърдена договореността от времето на Бай Тошо, а каква е точно тя никой не знае, но общите й линии са всеизвестни ;)

България и помаците нямат полза от приемане на Турция в ЕС.
За нас е по-добре Турция да остане извън ЕС, а ние (чрез вас и българските турци) да сме посредник във взаимоотношенията Турция-ЕС. 
Истината е въпрос на гледна точка, или на точна гледка.

Offline EvroPOMAK

• Global moderator
  • POMAK - POMAKY
Абре, тува за посредничаване на Помаците и Болгарските Турки хич не ще да е лоша айдея, но кой ти я слуша, зер "Бать Бойко" нали сам си решава чилякьа, поне да беше подсказал за пазарлъка за земите на преселниците и бегълците от двете страни на синура, амь то на гол ахмак - чифте бабаит финансе, кво са там некви си 10 - 20 милярда  за "Аго Ердогана" и да изрече:
"Ей, ви тук с основание 20 милярде за ваште ниви и си трайте, а и хич вейкье немойте дига врява, че от вас в един момент нищо нема да зависи, ако ги дадем на другите 27 мераклии от Европската империя, щото, ако ви наредеят от Бруксела и от Нашингтона ще ги слушкате като малки зайци и тва ще изгубите без хич ще останете. Кво са за наштьа гулема икономика некви са 20 милярда пари - бълха на ощипала, па и нали сме комшулар, требва да са погадамье, сья нема да си разваляме достулука за таквиз дребни грошове!"  ;D :D ;) :)

Offline Azim

• Senior member
  • Това от което се нуждая е това което имам
Желю Желев: Турция е неизменна част от разширяването на ЕС

Желев посочи няколко причини, заради които южната ни съседка трябва да стане част от ЕС. Според него младото население, работещата икономика и военната мощ на Турция ще дадат предимства на съюза. Мюсюлманството и езиковата близост с арабския свят и среднокавказките страни, които имат много природни богатства, също са нужни на ЕС. Важно според Желев е и геостратегическото и геополитическото разположение на Турция, която е мост между западната и източната култура. Президентът изрази мнение, че няма опасност от културно обезличаване на останалите страни - членки.

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2011/02/09/1040657_jelju_jelev_turciia_e_neizmenna_chast_ot/
Това от което се нуждая е това което имам

Offline Kaplan

• Adviser
Най-новият ''светски'' диктатор  ''Реджи'' Ердоан май ще затваря Фейсбук в Турция. Някой може ли да даде повече информация?

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
http://www.facebook.com/note.php?note_id=195787027102707&id=158181724194938
Ако има нещо такова то няма да е само в Турция !
 А до това кой ще го затвори питайте    Mark ZUCKENBERG . :D :D :D

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
Както казах, изборите приближават :) Просто и лесно този таййип ердоган не иска опозиция. В Турция,  Всичко е възможно и всичко може да бъде ...
Si vis pacem, para bellum !