Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 541875 times)

0 Members and 8 Guests are viewing this topic.

Offline Metka

• Forum fan
Самоиронията не е плюене,напротив това е начин и то много мек да ни се покажат собствените ни грешки от тези ,които ги виждат и ако ги проумем т.е. че наистина са грешки а не нещо нормално,както явно си мислим да сьумеем да ги отстраним и по бьрзо да заприличаме на цивилизована дьржава.Ние помаците сьщо сме жители на тази страна инищо не би трябвало да ни пречи, ако виждаме грешки,които другите не виждат наш морален дьлг е да ги посочим.Безспорен е факта,че много от тези идиотщини ги няма в Турция и в много отношения те вече са отдавна в Европа.
Точно така Хат.
Поздравявам те за подкрепата.
Всъщност това клипче което Sevim  е показал е българско и направено от българи.Това е вид здравословна ирония.
Онзи които не приема критиките на опонента има тоталитарно мислене.
Голяма част от публикацийте тука са от журналисти, вестници , представляващи Българското Публично Пространство.
Написано от Българи.
Мисията на @abc e стратегията - "Разделяй и владей".
Идеята е че Ние като представители на малцинствата имаме право, само да копаем канафки,да чистим тоалетни, да лепим плочки, да пеем, да танцуваме на пилон дори,
Но когато трябва да се овластяваме като граждани на тази държава, когато трябва да взимаме мнение за отношенията между Родината ни и нашите съседки, то тогава трябва непременно абецетата да ни сатанизират и да ни поставят отново в ъгъла които ни се полага.
А темата е за съвсем друго.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Глобален модераторе, манипулираш постовете!

Филмчето е на място. Спор няма. Досадно е обаче вечно да се навира Турция като пример за всичко от хора, родени и живяли в България. Субиги не казвам нищо против Турция, не ме разбирай погрешно :) Всеки си избира приоритетите, но е супердосадно. А Турция няма как да е в Европа, защото е в Азия. Справка със всяка географска карта го показва.
абс, да беше видял на тази карта че само населението в западната част на Истанбул е по-голямо от БГ. Не си ли чел че ЕС не е нито географски нито християнски съюз. Да беше видял на картата че Кипър не е в Европа. Докога ще ви учим на тези неща. Чувствам че го правиш само от завист. Има един Турски израз ''Не завиждай! Труди се и ти ще си имаш''. Тази тема е за Турция и аз лично умолявам алергичните към тази съседна държава да не пишат тук. Теми много.

Offline Беглик

• Advanced member
В допълнение към канавките и плочките:

Анонимен  13-07-09 20:28ч

Много висшистки преди Сефаде Хаджи има в с.Брезница,а за Фатме моля,моля има най - малко 30 момичета в селото завършили преди нея сега мед.сестри,учителки и др.

Offline abc

• Forum fan
Субиги не си ме чел внимателно. Никъде не съм нападал Турция. Географски обаче тя си е азиатска, както голямата част на Русия също е в Азия. За Кипър ще се произнесат специалисти по морските граници и географското деление, но наистина е по-близо до Азия.

Метка много пъти съм ти казвал, че не разбирам стремежа ти вечно да се изкарваш жертва. Може би го разбирам, но не ми се ще да е така. Достойното в това е точно толкова, колкото българите християни да се натискат да са били роби в Османската империя. Учи и ще успееш. Труди се и пак ще успееш. Човек каквото сам си прави никой не може да му го направи.

Offline Metka

• Forum fan
В допълнение към канавките и плочките:

Анонимен  13-07-09 20:28ч

Много висшистки преди Сефаде Хаджи има в с.Брезница,а за Фатме моля,моля има най - малко 30 момичета в селото завършили преди нея сега мед.сестри,учителки и др.

Беглик, не отклонявай темата!
Това за сефаде хаджи е съвсем друга тема.

Като обобщение които правя по темата е
че ние от малцинствата според вас със абецетата, трябва само да се въртиме по пилоните, да пеем чалга, да събираме цветни метали , дори и да крадем но не и да дискутираме и даваме мнението си тука отнозно съседни държави на България като Турция.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
Абе никой ли не се сеща защо Турция няма да влезе в ЕС?Там имат едни проблеми с едни кюрди и докато не ги решат,ще гледат Европа през крив макарон!Атози проблем е неразрешим,поне засега.А да ги пита човек защо,аджеба,трябва да влизат в Европа,след като  икономически са по-добре от повечето европейски държави?Та тогава ще ги командорят разни педеруги,случайно попаднали в политиката заради отричането на сексуалната дискриминация!

Offline abc

• Forum fan
Абецетата отговарят на Метките, че не е така. Като искаш пей чалга, върти се на пилона, макар да не съм сигурен колко публика ще събереш, събирай цветни метали, не кради разбира се и не приравнявай цели групи към удобни на теб позиции. Само тук във форума има достатъчно хора, водещи достоен живот, учили и работили за да оборят тезата ти. Според мен ти си от тези, които строят прегради между общностите. Защо няма да ти кажа.

Ще ми се да насоча вниманието към факта, че се отдалечаваме от темата.

Offline Беглик

• Advanced member
Метка,
доколкото мога да чета единственият който пише за чалга, пилони, цветни метали и други подобни си ти, а не АБС. Стига да иска човек може да се занимава и с други работи и в Брезница има достатъчно примери за това, но след като считаш това за отклонение, а пилоните за нещо по темата, спирам.

Ето нещо по темата. В страната, която според теб трябва да ни е за пример, за последните 20 години има десетки, ако не и повече убийства на политическа, религиозна и етническа основа. Даже оня ден, във вторник, имаше годишнина на едно от тях.  В България не се сещам за нито едно.

Offline isa71

• Forum fan
Метка,
доколкото мога да чета единственият който пише за чалга, пилони, цветни метали и други подобни си ти, а не АБС. Стига да иска човек може да се занимава и с други работи и в Брезница има достатъчно примери за това, но след като считаш това за отклонение, а пилоните за нещо по темата, спирам.

Ето нещо по темата. В страната, която според теб трябва да ни е за пример, за последните 20 години има десетки, ако не и повече убийства на политическа, религиозна и етническа основа. Даже оня ден, във вторник, имаше годишнина на едно от тях.  В България не се сещам за нито едно.
[/color]

а пък в българия убиват за това-
За 6 лева! Двама непълнолетни убиха 82-годишен мъж
http://www.dnes.bg/crime/2010/01/18/dvama-nepylnoletni-sa-zadyrjani-za-jestoko-ubiistvo.84331,5
или пък става това-
Над 12 момчета между 10 и 16 години са станали жертва на брутална група от педофили, съобщиха от МВР. Извратената организация е насилвала деца от средата на 2007 г. Засега от групата са заловени шестима мъже, които са от София. Те нямат семейства и деца.
http://www.novinar.net/news/12-momcheta-brutalno-iznasilvani-po-kuponi-video_MzE2NjszMA==.html

може и това-
Разбиха група, източила над 20 млн. лв. ДДС

http://www.novinar.net/news/razbiha-grupa-iztochila-nad-20-mln-lv-dds_MzE2Njs0MA==.html

дали е в българия ,дали в турция мръсникът ,убиецът ,крадецът са си едни и същи
всеки ден новините са едни и същи

Isyankar

• Guest
.А да ги пита човек защо,аджеба,трябва да влизат в Европа,след като  икономически са по-добре от повечето европейски държави?

;D :D ;D :D

За първата част на изречението съм съгласен, а за втората се хиля и си представям вълните имигранти от тези повечето европейски държави как са задръстили Капъкуле и искат да ходят в Турция щото е по-добре. Понякога се изумявам до къде може да стигне цензурата в Турция.

Offline Hat

• Moderator
За какво ти е да влизаш в съюз с такива държави като България ?

Едно се чудя:

НЯМА ЛИ ДА ВИ Е ГНУС, ЧЕ ЩЕ СТАВАТЕ ЧЛЕН НА СЪЮЗ В КОЙТО ЩЕ Е ОМРАЗНАТА БЪЛГАРИЯ ?
Това което е написано тук е цинизьм в истинският смисьл на думата .Чудя се обаче кьм кого е насочено.

Isyankar

• Guest
Цинично е някой да мрази от дъното на душата си една страна, а в същото време да стиска нейния паспорт и да се хвали с "европейското си потекло". Но ние тук си ги знаем тези, че само по паспорт са европейци и по нищо друго. А те нека си вярват, че са по-богати от "повечето европейски държави". Смешки на килограм.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Субиги не си ме чел внимателно. Никъде не съм нападал Турция. Географски обаче тя си е азиатска, както голямата част на Русия също е в Азия. За Кипър ще се произнесат специалисти по морските граници и географското деление, но наистина е по-близо до Азия.

абс, остави географията за исянкяр, ако трябва ще го попитаме. НАТО е Атлантически Пакт но не можаха без ТР. Така и Европата. ТР интензивно премина към безвизово пътуване със много страни. Сега се преговаря и с Саудитска Арабия и Русия. Само в Истанбул има над 50 000 Арменски гасарбайтери. Румънци и българи( визирам граждаство) са много повече. Колкото и да не ви се иска има наплив на ефтина работна ръка. Тук в ТР няма ентусиазам за ЕС, а новините свързани със фалирането на този сауз растат от ден на ден. Като гледам на какво дередже е БГ, Румъния и Гърция та и ти си помисли малко. 

Isyankar

• Guest
абс, остави географията за исянкяр, ако трябва ще го попитаме. НАТО е Атлантически Пакт но не можаха без ТР. Така и Европата. ТР интензивно премина към безвизово пътуване със много страни. Сега се преговаря и с Саудитска Арабия и Русия. Само в Истанбул има над 50 000 Арменски гасарбайтери. Румънци и българи( визирам граждаство) са много повече. Колкото и да не ви се иска има наплив на ефтина работна ръка. Тук в ТР няма ентусиазам за ЕС, а новините свързани със фалирането на този сауз растат от ден на ден. Като гледам на какво дередже е БГ, Румъния и Гърция та и ти си помисли малко.  

Сега и от икономика ли разбираш ? За географията си призна вече - айде признай и за икономиката. И ми са интересни тези новини за фалирането ... Най-голямата икономика в света (тази на ЕС)...До колкото си спомням МВФ като функция на ЕС и запада помага на страни като Турция в момента да не фалират.

Би ли ми обяснил също кое е по-лошия вариант: Страна като Турция извън еврозоната с висок бюджетен дефицит или страна като Гърция част от Еврозоната с висок бюджетен дефицит ? За кого е по-голяма вероятността да фалира ? Гърция знаеш ли какъв процент от еврозон-ската икономика е ? Най-лесното нещо е да се налеят пари директно, но въпроса е, че ще бъде лош пример за други страни от Еврозоната с по-висок бюджетен дефицит.

Знам, че ще си много щастлив, ако ЕС фалира, ама трябва да попаря надеждите. Впрочем би ли ми обяснил защо има 7% инфлация в Турция през дефлационната 2009-та ? Това наред с дълбоката рецесия (по-дълбока от средната за ЕС !!!) добра новина ли е ? Защо оттатък все ви чертаят розови картинки, а има толкова икономисти-реалисти в Турция, които предимно на запад ги четат, тъй като в родината им не са "на мода" ...

Тъй, че не ме убеждавай как ЕС умира и затъва, а Турция върви нагоре. Равносметката до тук е, че икономическите показатели на Турция спрямо тези на ЕС са доста по-влошени.

Offline abc

• Forum fan
Няма незаменими държави и хора Субиги. Така са мислели монголите, римляните, гърците, пък виж какво стана с тях :) В Турция идват разни хора, от там пък други се оправят в гадната Европа и САЩ. Такъв е живота. Като няма ентусиазъм - няма. То и от страна на ЕС няма. Само дето не трябва да се забравя, че Турция е на това си ниво не без чужда помощ. Което не е ненормално разбира се. Самостоятелни държави няма. Има няколко относително затворени за пример - Куба, Северна Корея, Сомалия и подобни на тях. Те са самостоятелни.