Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 542076 times)

0 Members and 6 Guests are viewing this topic.

Shumarov

• Guest
Шумаров, тъпотията на цялата ситуация е не отрицателното отношение на българите-християни към Турция. Не сме първи приятели поради ред причини. Училището, годините в които сме живяли, пропагандата, разположението ни години наред в два противопоставящи се икономически и военни лагери, ДПС и тн. Ясно ми е, че в Турция не живеят в пещерите и знаят какво е телевизор. Каквото и да си говорим, турските сериали изиграха много по-успешна дипломация от празните приказки на тоя или оня. Тъпотията е, че периодично избиза някой от дупката си и започва да вика - вие смотани българи сте нищо пред великите турци. Тъпото е, че аз от възпитание се старая да не му отговоря в подобен стил. Исанкяр отговаря на агресията с агресия.

Има нещо тъпо в отрицателното отношение на българите към турците, абц!
Бедата е, че това отношение е враждебно.Бедата е, че след толкова години на свобода, продължават такива анти настроения! Аз не намирам за нормално сладникаво-блудкавата миерда от сериалите да се бори да изкорени омразата, която беше наложена от другата миерда "Време разделно"! Намирам го обидно за интелекта на хората! Надявам се да не се опитваш да "оправдаеш" антитурските настроения, или да ги намираш за нормални! Има милиони българи, които са успели да опазят сърцата си от омразата, която ни беше налагана! Сигурен съм, че ти лично си се запазил от омразата, която ни беше налагана и стоиш над нея.

Shumarov

• Guest
Шумаров - ами някои са решили да си инвестират парите в образование...А други са достатъчно умни, за да може държавата да поеме по-голямата част от тези разходи, ако ли 4 дипломи да са твърде много за някои, за да ги преглътнат :) Тъй, че внимавай - рендето е остро и става все по-остро ;)

И 100 дипломи и титли да има-рендето си е ренде!

Offline tersid

• Adviser
ами някои са решили да си инвестират парите в образование...А други са достатъчно умни, за да може държавата да поеме по-голямата част от тези разходи, ако ли 4 дипломи да са твърде много за някои, за да ги преглътнат :) Тъй, че внимавай - рендето е остро и става все по-остро ;)
Исианкар,познавам хора и с по пет дипломи ,ама като ги знам какви рендета са и че не знаят как да рендосат една дъска си мисля ,че е по добре човек да има една диплома, но да е защитена.Следейки политикоикономическите ти изказвания ,не съм възхитен от тебе.Но няма значение важното е ,че ти възхитен от себе си.Прочетох по горе от тебе ,че нападаш комшиите за някакви камиони с икономически емигранти .  Късоглед ли си , в хора ли пееш и т. н. ,знаеш ли как ходихме из Европата само преди няколко години, знаеш ли колко български граждани работят нелегално ,незаконно и т. н. из Европата.Имаш ли и най бегла представа защо в Китай и Турция се инвестират най много спредства, но не ми отговаряй ,че е само заради евтината работна ръка ,защото ще трябва да си скъсаш китапето. И ако може разбира се да ми кажеш какви са тези неща от нематериален характер ,които ние "европейците" ги произвеждаме.Господ да е доволен от тебе . :)

Isyankar

• Guest
Като няма дипломи - лошо, като има дипломи - пак лошо. Абе, признай, че си расист и ме мразиш заради религията и етнографския ми произход, а не заради нивото на образованието ми. Ей, ама си личи от 100 км, че си българин - най-лошите черти на българина ти пасват идеално. Ама някой път покажи и нещо положително, колкото и да не вярваш има и хубави черти в българската етническа маса. Не трябва да ги подтискаш.

Isyankar

• Guest
Исианкар,познавам хора и с по пет дипломи ,ама като ги знам какви рендета са и че не знаят как да рендосат една дъска си мися ,че е по добре човек да има една диплома но да е защитена.Следейки политикоиконмическите ти изказвания ,не съм възхитен от тебе.Но няма значение ,важното е че ти възхитен от себе си.Прочетох по горе от тебе ,че нападаш комшиите за някакви камиони с икономически емигранти .  Късоглед ли си , в хора ли пееш и т. н. ,знаеш ли как ходихме из Европата само преди няколко години, знаеш ли колко български граждани работят нелегално ,незаконнои т. н из Европата.Имаш ли и най бегла представа защо в Китай и Турция се инвестират най много спредства, но не ми отговаряй ,че е само заради евтината работнаръка ,защото ще трябва да си скъсаш китапето. И ако може разбира се да ми кажеш какви са тези неща от нематериален характер ,които ние "европейците" ги произвеждаме.Господ да е доволен от тебе .

Престани да се опитавш да разсъждаваш на икономически теми, защото не ти се отдава. България от години наред е една от страните в СВЕТА с най-много инвестиции на ГЛАВА ! Стига във вашата Турция сте мерили само в абсолютно изражение. Баба Гела имала 100 кокошки и събирала 20 яйца, а баба Веска 20 кокошки и събирала 18 яйца, ама първата (чиято роля играеш ти и сънародниците ти от южната съседка) непрекъснато натяквала на втората, че събирала повече яйца и била по-умна.

Кога европейския манталитет на разсъдък и мисъл ще преодолее Капъкуле !

Non grata

• Guest
Не е ли малко смущаващо, че в този сайт се коментира повече Турция отколкото България, да не говорим за Гърция?

Isyankar

• Guest
Не е ли малко смущаващо, че в този сайт се коментира повече Турция отколкото България, да не говорим за Гърция?

Ами за някои хора, най-лесния начин да очернят България е да покажат колко бяла е Турция. И тъй като е кауза предута на нас - малцината българи не само по паспорт -  да ги убедим слепите шовинисти, че България не е толкова черна - остава да ги убедим, че Турция не е толкова бяла, колкото ги убеждава системата там.

Shumarov

• Guest
Ами за някои хора, най-лесния начин да очернят България е да покажат колко бяла е Турция. И тъй като е кауза предута на нас - малцината българи не само по паспорт -  да ги убедим слепите шовинисти, че България не е толкова черна - остава да ги убедим, че Турция не е толкова бяла, колкото ги убеждава системата там.

Остава да уточниш кои са слепите шовинисти?

Non grata

• Guest
Разбирам ги частично. Все пак в миналото те са били бити, изнасилвани, разселвани, унижавани. Нормално е да мразят България, но интересно от къде се ражда любовта към Турция. Освен с една протестна нота по времето на ВП с друго Турция не помогна на българсктие мюсюлмани. Кажи си го - гледаха сеир. Чуждопоклонничеството е признак на тежки и неизлечими комплекси.

Offline tersid

• Adviser
Я си помисли пак и кажи : - колкото е бяла България толкова е бяла и Турция,и колкото е черна България ,толкова е и Турция и нека да спрем да се очерняме защото няма да станем по бели.
Можеш ли да го кажеш.

Shumarov

• Guest
Разбирам ги частично. Все пак в миналото те са били бити, изнасилвани, разселвани, унижавани. Нормално е да мразят България, но интересно от къде се ражда любовта към Турция. Освен с една протестна нота по времето на ВП с друго Турция не помогна на българсктие мюсюлмани. Кажи си го - гледаха сеир. Чуждопоклонничеството е признак на тежки и неизлечими комплекси.

Никой не мрази България!

Isyankar

• Guest
Я си помисли пак и кажи : - колкото е бяла България толкова е бяла и Турция,и колкото е черна България ,толкова е и Турция и нека да спрем да се очерняме защото няма да станем по бели.
Можеш ли да го кажеш.

Ако говорим за икономика с осреднени и количествено изравнени данни (тъй като не може да се сравнява стадо със 7 овце и стадо със 77овце), мога да заявя към 10.01.2010 година, преведено на прост език от икономическа терминология, че да - КОЛКОТО Е БЯЛА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е БЯЛА И ТУРЦИЯ, А СЪЩО ТАКА И КОЛКОТО Е ЧЕРНА БЪЛГАРИЯ - ТОЛКОВА Е ЧЕРНА И ТУРЦИЯ !

Това е изречението, което мога да кажа и което е максимално обективно на обстановката.

Non grata

• Guest
А де, колко било хубаво в Турция, колко всички били братя, как нямало разделение и как всеки можело да се определи какъвто си иска, само дето разни графички при преброяването там няма, няма и да има. Та мисълта ми е оти толкова напират за в България да ги има разни графички? Ама важното е да се плюе по България, нали така?

Offline tersid

• Adviser
България от години наред е една от страните в СВЕТА с най-много инвестиции на ГЛАВА !

Ех ,че си ми ерудит. Е,щом е така защо народа още не може да го усети реално по жобъ.

Isyankar

• Guest
Ех ,че си ми ерудит. Е,щом е така защо народа още не може да го усети реално по жобъ.

Направи докторска дисертация на тема: "Връзка между нарастването на чуждестранните инвестиции на глава от населението и нарастването на номиналния и реалния доход на населението". Казах ти - не се опитвай да разсъждаваш твърде дълбоко по икономически теми и още по-малко да боравиш твърде свободно с икономическа терминология. Виж няколко мнения по-горе, че съм написал това, което искаш. За да се убедиш, че наистина мога да съм обективен.