Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 537980 times)

0 Members and 4 Guests are viewing this topic.

Isyankar

• Guest
Ти що толкова си се загрижил за Турция? :)

Ми да закрием темата щом не трябва да сме загрижени ?

Как да не съм загрижен...Моята нова родина - Европейския съюз иска да се разшири със една огромна страна, която по случайност е на по-малко от 100 км от района в който живея...Мисля, че ме интересува ... Малко поне ...

Offline smolyani

• Avarage member
a da prav si pomak.eu e ot turcia :D

Offline Gelina

• Forum fan
Ми да закрием темата щом не трябва да сме загрижени ?

Как да не съм загрижен...Моята нова родина - Европейския съюз иска да се разшири със една огромна страна, която по случайност е на по-малко от 100 км от района в който живея...Мисля, че ме интересува ... Малко поне ...

Лелееее,ма ние сме били вече в Европейския съюз, пък аз да не усетя, пфууу! :)

Isyankar

• Guest
Лелееее,ма ние сме били вече в Европейския съюз, пък аз да не усетя, пфууу! :)

Доста си права....Може да звуча черногледо, но реалността е, че много хора и в следващите 20 години може да не усетят, че са в ЕС ... ама това си е техен проблем в крайна сметка...Аз лично го усещам и много добре ми действа и затова се чувствам загрижен за него...:)

Offline Metka

• Forum fan
Турция и ЕС сключиха сделка за “Набуко”

Публикувана: Понеделник, 11-ви Май 2009, автор: 24 Часа; прочитания: 285; коментари: 0

ЕС и Турция постигнаха предварителна газова сделка, която дава силен тласък на злополучния проект за газопровода “Набуко”, съобщи в. “Гардиън” вчера. Споразумението ще бъде подписано на 25 юни в Анкара.

Според британското издание сделката е ключова за разкъсване на мъртвата хватка на Русия върху доставките на “синьо гориво” за Европа. Източник от ЕС посочил, че турската страна е приела без насрещни искания условията на ЕС.

Изпълнението на проекта даваше засечка поради задънената улица, в която бяха попаднали преговорите между ЕС и Турция, припомня “Гардиън”. Повечето от половината от трасето на бъдещия газопровод ще е на турска територия, което превръща страната в пазач на енергийните доставки за Европа. Изходът от застоя бе намерен на срещата на високо равнище в Прага в петък между ЕС и участващите в проекта държави.

Турският президент Абдуллах Гюл свързва индиректно "Набуко" с напредък на преговорите на Турция за присъединяване към ЕС. Вчера обаче лидерите на Германия и Франция Ангела Меркел и Никола Саркози се противопоставиха на идеята за безкрайно разширяване на ЕС и включването в него на нови членове като Турция, предаде АП. “Редно е да обявим пред хората по време на кампанията за европейските избори, че нашата обща позиция е: привилегировано партньорство с Турция, но не и пълноправно членство”, каза Меркел. (24часа)

Offline Тоска

• Charter member
  • % 100 + POMAK
кюрдската област e в Северен Ирак

Offline Gelina

• Forum fan
Доста си права....Може да звуча черногледо, но реалността е, че много хора и в следващите 20 години може да не усетят, че са в ЕС ... ама това си е техен проблем в крайна сметка...Аз лично го усещам и много добре ми действа и затова се чувствам загрижен за него...:)

Като те гледам ,май и ти не си усетил! :) Ама нали трябва да се похвалиш, иначе няма да е в твой стил!
"Хвали ме усто,или......"
"Умря циганката дет ме хвалеше и сега сам ще се хваля"! ;)

Offline Gelina

• Forum fan
Нека си напредва. :)

Най-малкото би било интересно
Кюрдистан да стане част от съюза.

кюрдската област e в Северен Ирак

Ами то човек в желанието си да изтъкне, понякога става за смях!
И без теб и Исянкар Турция ще си напредва! Оправихте България и берете грижа за Турция! :)

Isyankar

• Guest
Като те гледам ,май и ти не си усетил! :) Ама нали трябва да се похвалиш, иначе няма да е в твой стил!
"Хвали ме усто,или......"
"Умря циганката дет ме хвалеше и сега сам ще се хваля"! ;)

Как пък видя, че не съм усетил ... Аз видях, че ти се хвалиш, че не си усетила и исках да ти кажа, че не всички се хвалят като усетят и затова ти отговорих ... Ей, виждаш ли как твоите хвалби предизвикиват нарочно и чужди...

Ти сега да не завиждаш, че не си усетила Европата...като идвам към Рибново ще ти донеса малко, обещавам ! Мисля, че ще ти хареса.....Макар, че те хващам в долнопробна лъжа отново и трябва и аз да вкарам някоя поговорка, ама ще ми се обидиш пак ... Само да ти напомня, че половината Рибново е по Европа-та с личните си карти и това не би било много възможно преди 10 години ... Ама ти нали трябва да се оплачеш...По-лесно се живее като "мъченик" и "онеправдан" ... Няма да пускам поговорки ... :) :) :)

Isyankar

• Guest
И без теб и Исянкар Турция ще си напредва! Оправихте България и берете грижа за Турция! :)

Ми аз с каквото мога помагам за оправянето на България и имам малко свободно време и за Турция, а ти лично за коя страна спомагаш за оправянето ? Или само критикуваш типично по български, че никой нищо не оправя...:) :) :) Родът има тракийски имоти в Турция да те осведомя и те вече са залегнали в доклад на ЕС като едно от условията (изплащането на обезщетенията на тракийските бежанзи) за присъединяване на Турция към ЕС - после ми говори, че не ме засягало....Ама нали все трябва да ми правиш контри на всяко мнение - нищо, че недообмислени и безмислени дори ... :))  Тъй, че - пожелавам ти на тебе никога да не си зависима от членството на Турция в ЕС, тъй както половината Тракия....:) Радвай се, че не те засяга този въпрос и бъди по-активна в другите теми, тогава..., а не само да ме контриш просто за спорта във всяка тема :) :) :)

Offline Gelina

• Forum fan
Аз да се оплаквам,не ме познаваш! И преди и сега си ми е добре!
Шукер! ;) Ооо, моля те,няма нужда от подаръци,доволна съм и от малкото ,което имам! :)

Offline Gelina

• Forum fan
Ми аз с каквото мога помагам за оправянето на България и имам малко свободно време и за Турция, а ти лично за коя страна спомагаш за оправянето ? Или само критикуваш типично по български, че никой нищо не оправя...:) :) :) Родът има тракийски имоти в Турция да те осведомя и те вече са залегнали в доклад на ЕС като едно от условията (изплащането на обезщетенията на тракийските бежанзи) за присъединяване на Турция към ЕС - после ми говори, че не ме засягало....Ама нали все трябва да ми правиш контри на всяко мнение - нищо, че недообмислени и безмислени дори ... :))  Тъй, че - пожелавам ти на тебе никога да не си зависима от членството на Турция в ЕС, тъй както половината Тракия....:) Радвай се, че не те засяга този въпрос и бъди по-активна в другите теми, тогава..., а не само да ме контриш просто за спорта във всяка тема :) :) :)

кеф ми е да те дразня! :)

Offline Gelina

• Forum fan
Българийка и Турцийка слабо ме вълнувкат.
Те ще си се оправят и без нас.
Важното е ти да се веселиш както трябва
  :)

Ауууу,с какво пренебрежение говорим за България. Що така?

Offline shaban

• Forum fan
А тя е, че мнозинството от европейците и мнозинството от турците не желаят Република Турция да бъде пълноправен член на ЕС.
Г-н демограф,географ и най-вече граф,а спомняте ли си как беше в България когато се заявяваше
кандидат- членство . Имаше ли проучване на общественото мнение , референдум и т. н. и интересуваше ли Ви какво желае  обществото в България или вас Ви интересува само какво желае обществото в Турция.

Offline shaban

• Forum fan
Родът има тракийски имоти в Турция да те осведомя и те вече са залегнали в доклад на ЕС като едно от условията (изплащането на обезщетенията на тракийските бежанзи) за присъединяване на Турция към ЕС - после ми говори, че не ме засягало....
Това ли Ви е проблема или просто обичате да си врете гагата в чужди дворове и ако може да цап-царапим нещо .