Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 537668 times)

0 Members and 7 Guests are viewing this topic.

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
Ynt: Турция по пътя към членство в ЕС
« Reply #735 on: October 11, 2011, 01:44 »
България беше тигър браток-но в резултат на усилията на САЩ и съюзниците им-продажните български политици всичко това беше унищожено.

До 1985 година сме на 10 място в света по експорт и брутен вътрешен продукт-продавали сме на всякъде от Европа през Азия,Африка и Южна Америка.Градили сме заводи-във Венецуела,Чили,Парагвай,Либия,Сирия и Ливан,Ангола,Нигер,Зимбабве и т.н.
И какво стана- всичко се унищожи за някакви си 5 години.

Ти за какво мислиш,че ЦРУ и Турските служби ни натопиха за атентата срещу папата -за да ни изгонят от католическият свят-Европа и Южна Америка.

Сега,където продаваше България-продават Турция,Гърция и Испания.До 90 години Турция мечтаеше за Африка,сега продава там.

Разгледай добре икономическите показатели през онзи период и ги сравни,но колелото се върти-как България беше запратена на дъното,така може това да се случи и с Турция.

И все пак мисля,че назрява огромна икономическа война-САЩ и съюзници срещу Китай и азиатският басейн,и тази война ще е определяща за по нататъшното развитие на верният съюзник на САЩ,Турция. ;)   :)

Поздрави.

Ти за какво мислиш,че ЦРУ и Турските служби ни натопиха за атентата срещу папата -за да ни изгонят от католическият свят-Европа и Южна Америка.
Prichinata e che Bg beshe 16 vyarna republika na Rusiya. ;D

Разгледай добре икономическите показатели през онзи период и ги сравни,но колелото се върти-как България беше запратена на дъното,така може това да се случи и с Турция.
Ne razbrah dali tova e predskazanie ili tvoe jelanie ;)

Prichinata za falita na Bg tryabva da se potyrsi i v dyrjavnostta. Bil sym trudovak ( angariec) za dve godini  kydeto 85% byaha turci i vsichki sys  zanayata si  po stroejite. Tehnite blizki pyk byaha po nivite za da pribirat rekoltata dokato nyakoi si pyrjeha gyubecite po moreto ;). 300 hilyadi ot tezi trudovaci si zaminaha sys sylzi na ochi bez da poglednat nazad. Tezi 300 000 rabotlivi i chestni hora vednaga stanaha chast ot edna razvivashta se dinamichna ikonomika. Moga da kaja samo che gospod  nyama toyaga da udrya no nakazva po svoy si nachin.
Pozdravi!

Offline erol.elis

• Member
  • **
Re: Турция по пътя към членство в ЕС
« Reply #736 on: October 11, 2011, 19:52 »
И което е най-показателно, тази Велика Икономика в Турция успя да оцени труда на десетки хиляди свои нови поданици (след 1989 година) че, даже ги пенсионира много млади. Например аз (роден съм на 18.05.1963) и жена ми (родена на 01.01.1968) сме вече пенсионери и получаваме общо 2.460 лири (1.004 Евро) пенсия. Родината ни България оценя 40 години трудов стаж на родителите ми за общата сума от 380 лв (195 Евро). 

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #737 on: October 11, 2011, 21:11 »
И което е най-показателно, тази Велика Икономика в Турция успя да оцени труда на десетки хиляди свои нови поданици (след 1989 година) че, даже ги пенсионира много млади. Например аз (роден съм на 18.05.1963) и жена ми (родена на 01.01.1968) сме вече пенсионери и получаваме общо 2.460 лири (1.004 Евро) пенсия. Родината ни България оценя 40 години трудов стаж на родителите ми за общата сума от 380 лв (195 Евро). 

Da erol vie ste edin ot hilqdite slu4ai na mlado pensionirani s visoka pensiq.

Offline Rasate

• Forum fan
  • Българите носят произходът си- в своето име.
« Reply #738 on: October 12, 2011, 16:59 »

Erol-няма как да сравняваш сегашното положениена двете държави-българската икономика е на дъното,а турсктата в разцвет.Държавата ни беше ограбена тотално,над 2 000 000се изселиха в чужбина,имаме огромно не произвеждащо малцинство(ромите) и всичко това рефлектира върху пенсиите-няма как 2 милиона работещи да издържат над 2 милиона пенсионери и още милион и повече социално слаби.

Ако държавата ни не бе ограбена и разпродадена на безценица мисля по икономически показатели да сме доста на пред-но уви за да забогатее "елитът" трябваше да има криза-за да може да се краде.Покажи ми един осъден забогатял незаконно-или нещо по-лесно покажи ми в България един забогатял от честен бизнес.Аз мисля,че няма такъв човек.

Поздрави.
Отцѣпленията и разцѣпленията никак да не ни плашат.
Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато синца сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть!
<<Гоце Делчев>>

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #739 on: October 12, 2011, 18:51 »
Turciya masovo investira daje po Afrika no zashto li bylgarite oshte razdelyat kapitala i se plashat ot turskiya. Predi dve-tri godini T.Erdogan se izkaza otnosno izraelskite investicii v TR che kapitala nyama etnos ili religiya. Vreme e i bylgarite da go razberat veche. Arabite i Izraelcite si tyrguvat zashtoto pechelyat. Ksenofobiyata v BG e kato gangrena i postoyanno ya grize. V koy vek jiveem no na kakvo sme svideteli. ;D
Za mizeriyata sa si vinovni samite mizeruvashti ;)

Offline Hat

• Moderator
« Reply #740 on: October 13, 2011, 12:14 »
Turciya masovo investira daje po Afrika no zashto li bylgarite oshte razdelyat kapitala i se plashat ot turskiya. Predi dve-tri godini T.Erdogan se izkaza otnosno izraelskite investicii v TR che kapitala nyama etnos ili religiya. Vreme e i bylgarite da go razberat veche. Arabite i Izraelcite si tyrguvat zashtoto pechelyat. Ksenofobiyata v BG e kato gangrena i postoyanno ya grize. V koy vek jiveem no na kakvo sme svideteli. ;D
Абсолютно точно.
pomak

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #741 on: October 13, 2011, 14:59 »

Сюбиги-няма такова нещо-има доста турски капитал в България.
Действително жалко е, но що можемъ да правимъ, когато синца сме българи и всички страдаме отъ една обща болѣсть!
<<Гоце Делчев>>

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #742 on: October 13, 2011, 15:17 »
Сюбиги-няма такова нещо-има доста турски капитал в България.
Rasate, tvoeto ''dosta'' e minimalnoto ot tova koeto tryabva da e pri normalni obstoyatelstva. Turcite v Bg sa most mejdu dvete strani no tozi fakt ne se izpolzva optimalno i turskiya kapitala otiva po Rumyniya, Makedoniya, Albaniya, Bosna, Afrika i dr. Kraynite fashisti v Bg sa prechka. Nikoy ne iska da riskuva kapitala si. Vseki tyrsi spokoyni vodi za invest.

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #743 on: October 13, 2011, 15:19 »

Ако държавата ни не бе ограбена и разпродадена на безценица мисля по икономически показатели да сме доста на пред-но уви за да забогатее "елитът" трябваше да има криза-за да може да се краде.Покажи ми един осъден забогатял незаконно-или нещо по-лесно покажи ми в България един забогатял от честен бизнес.Аз мисля,че няма такъв човек.

Поздрави.

Прав си Расате, страната ни е разграбена и продадена на безценица, но защо ние не можем да направим нищо, защо стоим и гледаме само от страни? Защо позволяваме 7.3 милиона български граждани да работим за да подсигурим султански живот на 240 мафиоти? Защо, защо... може би ние така сме свикнали, да работим само за да не умрем от глад.  На нас не ни трябват по 5 автомобила, 5 телефона, вила на морето, достойна заплата за труда ни...  Пак стигам да извода че ние сами сме си виновни. Продаваме гласът си за 20 лв но какво да правим - има ли една свестна ПП която да гарантира спазването на основните закони на страната?... Ние сами сменяме една мафия с друга...

Offline Rasate

• Forum fan
« Reply #744 on: October 14, 2011, 14:47 »
Прав си Расате, страната ни е разграбена и продадена на безценица, но защо ние не можем да направим нищо, защо стоим и гледаме само от страни? Защо позволяваме 7.3 милиона български граждани да работим за да подсигурим султански живот на 240 мафиоти? Защо, защо... може би ние така сме свикнали, да работим само за да не умрем от глад.  На нас не ни трябват по 5 автомобила, 5 телефона, вила на морето, достойна заплата за труда ни...  Пак стигам да извода че ние сами сме си виновни. Продаваме гласът си за 20 лв но какво да правим - има ли една свестна ПП която да гарантира спазването на основните закони на страната?... Ние сами сменяме една мафия с друга...

За да се променят нещата в България трябва революция,а не протести-всичко трябва да се изкорени из дънно-защото тези в които е властта са се подсигурили много щателно-всички лостове са в тях и икономическите, и политическите, и репресивните-т.е. целия държавен апарат.

Виж какво стана в арабският свят-мислиш ли,че там властта е сменена-глупости-всичко е макиаж,подобен на този в Румъния.Достатъчно зрелище за да се подведе тълпата и да се укроти-и какво стана в Египет например-още повече недоволстващи-арести и насочване на недоволството срещу различните-на мюсюлманите срещу християните.

Мрежата на сегашните властимащи е вплетена в мрежата на световните властимащи,само,че българските не се интересуват от собственият си народ,а само от трупане на средства и добро послушание на "големите".

Поздрави
<<Гоце Делчев>>

Offline Rahmie

• Charter member
« Reply #745 on: October 16, 2011, 20:07 »
Турция преупреди, че ще замрази отношенията си с ЕС, ако Кипър поеме председателството на съюза
от: ГЛАСОВЕ/16.10.2011 / 12:07

Турция ще замрази отношенията си 27-те страни от Европейския съюз, ако председателството на ЕС се поеме през юли 2012 г. от Кипър. Това заяви премиерът на страната Реджеп Тайип Ердоган, цитиран от "Асошиейтед Прес".

По думите му Турция не иска да има дипломатически отношения с "така наречената" държава, тъй като Анкара не признава суверенитета на "гръцки" Кипър.

Турция е за обединението на Кипър в една държава и само в този случай може да се говори за кипърско председателство на ЕС.

Ердоган предупреди още, че ще предприеме "сурови ответни мерки", ако Никозия продължи  проучванията за нефт и газ в Средиземно море.

АП припомня, че територията на острова е разделена на призната от международната общност южна част (Република Кипър) и отцепила се Севернокипърска турска република, призната единствено от Анкара и Абхазия.

В ЕС влиза само "гръцката" част. В северната част на острова от 1974 г. е разположен турски военен корпус, влязъл за защита на етническите турци по време на сблъсъци с гръцкото население.
"Възможностите съществуват, за да се възползваме от тях! "

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #746 on: October 16, 2011, 21:33 »
Севернокипърска турска република, призната единствено от Анкара и Абхазия.

Признаване на държава е доста манипулативно във съвременния свят. Америка нареди и България призна Косово, въпреки че това признаване е в ущърб с международното право.
Пакистан призна Турски Кипър, Чичо Сам се намеси и Пакистан си взе обратно думата. Значи ако Америка пожелае2ь2 прави 5. За да има една държава е необходимо територия, население и управление. Тези параметри ги има в Турски Кипър  и затова 2ь2 си е 4. Признаването си е само бош лаф създаден от доминиращите сили, а ТР вече си е dominant power ;)

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #747 on: October 17, 2011, 14:11 »
Страни от ЕС имат план за съживяване на преговорите с Анкара

Пет страни от Европейския съюз, известни като "приятели на Турция", са разработили таен план за съживяване на процеса на преговори на Анкара с Брюксел, блокиран заради вето от страна на Франция или Република Кипър за отварянето на нови преговорни глави, съобщи турският телевизионен канал НТВ, цитиран от БТА.

В доклада на Европейската комисия за напредъка на Турция по пътя към ЕС от миналата седмица е отбелязано, че през последната година за първи път не е отворена нито една глава в преговорите с Анкара, които на практика са блокирани. Предупреждението на премиера Реджеп Тайип Ердоган, че Турция няма да признае Република Кипър като ротационен председател на ЕС през 2012 г. и няма да седне на масата на преговорите с нея, засилва вероятността за още по-голямо влошаване в отношенията Турция-ЕС, отбелязва НТВ.

С цел да се предотврати това представители на пет държави членки - Швеция, Великобритания, Испания, Италия и Финландия, се събрали на тайна среща в Брюксел два дни преди огласяването на доклада на Брюксел, според информация, публикувана във вчерашния брой на кипърския вестник "Филелефтерос".

Участие в срещата, ръководена от шведския външен министър Карл Билд, е взел и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле. На нея е подготвен план от три точки за даване на нов импулс в преговорите с Анкара. Според плана петте страни трябва да обединят усилията си за отваряне в най-кратък срок на нова глава в преговорите с Анкара. Втора точка от плана предвижда да се положат усилия за решаване на кипърския проблем, преди Република Кипър да поеме председателството на ЕС от средата на 2012 г.

До момента Анкара е затворила само една преговорна глава, а от останалите 34 глави 18 са блокирани заради вето от страна на Франция или Кипър.Трета точка от плана се основава на очакването, че френският президент Никола Сракози, изиграл голяма роля за влошаване на отношенията между Анкара и ЕС с антитурската си позиция, ще претърпи поражение на изборите за президент през 2012 г. Приятелите на Турция възнамеряват да успокоят Анкара, че Саркози ще си отиде от власт и тогава ще отпадне и ветото на Франция за отварянето на четири от преговорните глави.

http://www.dnevnik.bg/evropa/razshiriavane/2011/10/17/1179145_turski_medii_strani_ot_es_imat_plan_za_sujiviavane_na/

Offline Kaplan

• Adviser
« Reply #748 on: October 19, 2011, 18:10 »
İŞTE ÇUKURCA'DAKİ ÇATIŞMA ANLARI

Вижте този клип, звуковете не са озвучителни ефекти на "Кънтър страйк" или "Умирай трудно 2". Това се случва ежедневно в най-югоизточните провинции на Турция. Този път обаче не е било просто схватка между терористи и войници, а е било истинска касапница!

Çukurca'da hain saldırı: 24 şehit, 18 yaralı - 24 убити, 18 ранени!  

Събитията отново разпалиха турският национализъм. Лозунгите "MUSTAFA KEMAL'ı özledim", "ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ !!!!" или "Ne mutlu türküm diyene" затрупаха турските форуми...

Питам се какви мерки трябва да се вземат за да се спрат тези касапи...

Offline Subeyi Kurt

• Forum fan
« Reply #749 on: October 20, 2011, 14:41 »
Отношението на Турция към Сирия предизвика недоволство в Иран. Преди няколко дена Есед намекна за подкрепа на кюрските сепаратисти. Това е война за регионално превъзходство и борба на великите сили за преустройство на Близкия иcток