Author Topic: Турция по пътя към членство в ЕС  (Read 537651 times)

0 Members and 3 Guests are viewing this topic.

Offline ibrahim65

• Moderator
Svetlinka а ето я и ЕВРОПАТА поразмирисала се малко ама какво да се прави ще се правим че не виждаме и айййдеееепроблемът http://www.youtube.com/watch?v=vp_e7u2q3Fs&feature=player_detailpage#t=5sе решен.

Offline Svetlina

• Forum fan
  • Опознай родината, за да я обикнеш!
Боли те, боли, ама това е истината за Турция, в България положението е зле, но в друг план. Отново си пристрастен и надъхан, обиждаш се, и веднага искаш да отвърнеш на "удара".

Попитах те вече: Къде давам акъл?
Цитирай ми източник, който казва, че помаците са признати за етнос в Гърция, а може и за Турция.

И не ми обяснявай за НАТО и  колко не му пука на турското правителство, че не е прието в ЕС... щото тия работи ги чета на различни езици, Следя развитието на политическите и икон. процеси по света, та имам представа, че доста от действията на Султан-Ердоган бяха театро за спечелване на избиратели, което и стана.

Темата не е "надприказване". Както виждаш и на доста турци не им харесва, а това, че на тебе ти харесва и се обиждаш е друг въпрос, не го приемай лично, само че не ми разправяй колко Турция е напред - и аз чета вестници, но не само турски като тебе, очевидно.
Няма да ти отговарям повече.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Изпратена 05.08.2011 11:35:56 UTC
Обновена 05.08.2011 11:35:56 UTC
Министърът за ЕС Егемен Багъш заяви, че икономическите кризи в Европа са възможност за европейците за да забележат Турция.
Министър Багъш отбеляза, че ускорението на процеса на демократизация в Турция е било посрещнато с респект и акцентува, че за представянето на този динамизъм, младото население и динамичната сила на страната съществува много подходяща възможност.

Багъш каза „Трябва да им разясним, че положението в което се намира по настоящем Европа може да бъде облекчено единственно с приноса на Турция”.
http://www.trtbulgarian.com/trtworld/bu/newsDetail.aspx?HaberKodu=e01d49af-70b7-408f-a043-64f501b48e6e

P.S.  Kolkoto i da ne vi iznasq vse po 4esto 6te 4uvate podobni izkazvaniq.

Offline ibrahim65

• Moderator
Svetlinka мойя Азиз го боли тук там поне той така пее мен не ме боли АЛЛАХ чок шукер ама ако така продължаваш ще ме искараш онко болен ти с тия възможности ще си вкараш баба Ванга в джоба си само едно ме боли да си призная а той е за ПОМАЦИТЕ като чуя това ми се иска да запеия стани стани юнак балкански от сън дълбок се събоди та ги помети.

Offline Svetlina

• Forum fan
Изпратена 05.08.2011 11:35:56 UTC
Обновена 05.08.2011 11:35:56 UTC
Министърът за ЕС Егемен Багъш заяви, че икономическите кризи в Европа са възможност за европейците за да забележат Турция.
Министър Багъш отбеляза, че ускорението на процеса на демократизация в Турция е било посрещнато с респект и акцентува, че за представянето на този динамизъм, младото население и динамичната сила на страната съществува много подходяща възможност.

Багъш каза „Трябва да им разясним, че положението в което се намира по настоящем Европа може да бъде облекчено единственно с приноса на Турция”.
http://www.trtbulgarian.com/trtworld/bu/newsDetail.aspx?HaberKodu=e01d49af-70b7-408f-a043-64f501b48e6e

P.S.  Kolkoto i da ne vi iznasq vse po 4esto 6te 4uvate podobni izkazvaniq.

Според тебе това означава ли "приемане на Турция в Е.С." или не? Напредък ли е към членството й в Е.С. ?

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Na va6iq vapros bih otgovoril s dumite na edin velik mislitel - ' Cennostite ostavat menqt se samo cenite im.'
Nadqvam se da se se6tate kakvo stava s EC.

Offline Svetlina

• Forum fan
Точно затова ми е смешно като говорите за напредък на Турция по пътя към ЕС:

1. Преди 18 месеца Турция ясно се пренасочи към другите ислямски държави, сключи договори за сътрудничество с Русия;

2. Странно ми е, че продължавате с въпросния "напредък", защото всъщност общественото мнение в Турция не ЖЕЛАЕ страната ДА ВЛИЗА в Е.С. и това се потвърждава непрекъснато от различни източници на правителствено равнище, очевидно е от външната политика в много области, която води Турция;

3. Е.С. от друга страна пък твърди, че демократичните процеси в РТурция не са достатъчно задълбочени, че се очаква "преминаване към дела", а не само промени в Конституцията, като същевременно отдавна отпуска милиарди за предпресъединителните процеси...на страната.

Според мен управляващите в Турция отдавна не държат тя да стане член на Е.С., но все пак това е неприемливо за тях  като се има предвид всеобщият приповдигнат дух и самочувствие в Турция, което се вижда и от вашите изказвания.
Според мен е демагогия с пълна пара и надиграване за пред избирателите.

Видяхме и колко милиарди се изсипаха в Турция след 1932 г. (дала съм ги по-нагоре в една статия на турски език).

В този смисъл намирам, че твърденията как Турция "напредва към Европа" са несъстоятелни.

Offline ЖАРКО ЖЕГЛЕВ

• Adviser
Celta ne e samo  da vleze6 v dvora na E.C. , a da go prevarne6 v pazar za sebesi.

Offline Svetlina

• Forum fan
Корбей, виждам, че отново изместваш темата и не си запознат с икономическите влияния в Турция и "напредъка й" към Е.С.. Проучи въпроса в дълбочина и тогава разсъждавай на тема "пазари".

Offline ibrahim65

• Moderator
Svetlinka моя, дойде време да поговорим с теб малко на серйозно,затова ще те помоля да играеш с открити карти,ако искаш разбирасе това сие твой проблем,но не може като кон с капаци да успорваш някой неща.Сега първо да се разберлем с теб по няколко въпроса,първо че това правителство е едно от най кадърните досега за Турция,не става въпрос само за Европата ами изщяло например с Израел или Русуя и т. н.Второ това правителство е отворило най много глави за Европата,и не на последно място вътрешните реформи например като сферата на здравеопазването и т. н. да не ги изброявам.Трето много нагледно и разбираемо обесни че Европата не е всичко на света,и че може и без нея и дава пример Япония който не е в съюза но е доста по добре,и си поставя целта не съюза а да е една от 10 икономики на света.И сега мога да заевя че Турция е била 500 години в Европа и че до сега я са каняли два пъти да влезе но тя любезно е отказала,даже много по рано и от Гърция но мисля че това вие известно.Сега искам на теб да ти задам няколко въпроса,ако искаш можиш да ми отговориш,първо защо си толкова обидена на Туркията с какво та са толкова обидели,да не би като си била по Анадола да си срещнала някой с мустаци,но доколкото мие известно на 1500 километра след Анкара има само кюрди.Второ какво та е потикнало да посетиш тези места,те не са туристическа зона. Трето защо толкова се претесняваш за Туркията,или се претесняваш повече за България.

Offline Svetlina

• Forum fan
 Ибрахиме, не виждам смисъл да се надприказваме излишно - натрупва се спам.Ако искаш ми пиши на лични. В момента не мога да говоря - имам неприятна изненада в къщи.
Поздрав - С.

Offline husein

• Adviser
Тая тема не знам за какво е тук в този сайт и не знам какво ги бърка българите дали Турция ще е член на европейския съюз!Или пък може някой да има проблем с мисленето,и нещо го яде дълбоко душевно! :D

Offline С.Стефанов

• Avarage member
Re: Турция по пътя към членство в ЕС
« Reply #627 on: August 07, 2011, 23:17 »
                Mnogo si prav komshu Huseine.

Offline KaraIbrahim

• Moderator
« Reply #628 on: August 08, 2011, 07:58 »
Тая тема не знам за какво е тук в този сайт и не знам какво ги бърка българите дали Турция ще е член на европейския съюз!Или пък може някой да има проблем с мисленето,и нещо го яде дълбоко душевно! :D

Тази тема си е точно за този сайт!Защото помаците са предимно в България,Турция и разни други места от ЕС.
А от приемането на Турция в ЕС България само печели,без да инкасира негативи.Помаците в България и в България,и в Турция също печелим-ще си виждаме роднините без излишни усложнения по границите.Само не разбирам какво губят противниците на идеята Турция да е в ЕС?
Dedicated to all you

Offline havaika

• Adviser
  • "Изчистването на мюсюлманите по икономически причи
    • http://www.temanews.com/index.php?p=tema&iid=229&aid=5676
« Reply #629 on: August 08, 2011, 18:05 »
Мн. си прав ;)ЕС е в криза заради гърция и португалия.САЩ също има затруднения заради хвърляните трилиони на вятъра средства с/у лошия ислям.Турция като незасегната от кризата на светът ще е в + за ЕС.А помацит не можем да затвори авариината врата към Турция,дето прибра наши роднини и не ги спъваше , като разлини/Помаци/
"Изчистването на мюсюлманите по икономически причини е война без видими жертви, много удобно е - започва да се пали. - Вижте, тук сме повечето мюсюлмани, а финансово ни затриват - за да се пръснем по други райони или най-добре направо да емигрираме." Рама